Новини

Обговорення можливостей та проблем ОПП "Технології виробництва та агроменеджмент" із стейкхолдерами

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 13.10.2020

12 жовтня 2020 року випускники, студенти старших курсів і викладачі кафедри агротехнологій та грунтознавства зустрілися on-line для обговорення можливостей та проблем актуальної ОПП "Агрономія". Ця дискусія щодо ефективності освітньої програми стала знаковою зустріччю із стейкхолдерами, адже саме молоді люди, які щойно закінчили освітню програму і працевлаштувались чи студенти, які вже в найближчому майбутньому пройдуть цей етап є найзацікавленішими сторонами у формуванні якісної, ефективної та динамічної освітньої програми.

Зустріч відбулася у формі дружнього діалогу, в якому стейкхолдери вносили свої пропозиції щодо модифікації ОПП «Технології виробництва та агроменеджмент», а члени робочої групи узагальнювали можливість врахування оприлюднених позицій в програмних компонентах та їх складових. Варто відмітити, що всі учасники зустрічі ще раз чітко відмітили особливість саме нашої ОПП, яка пов’язана із значною увагою до ґрунту, як первинного ланцюга у формуванні ефективних та продуктивних технологій вирощування сільськогосподарської продукції. Проте, червоною ниткою, у виступах всіх суб’єктів аналізу освітньої програми, звучала необхідність збільшення акцентів на практичну підготовку, при чому в умовах реальних господарств. Було висунуте побажання збільшення уваги при викладанні відповідних дисциплін до особливостей приготування бакових сумішей (технологія приготування, змішування компонентів і т.п.), ефективнішої діагностики бур’янів, шкідників та хвороб культурних рослин в польових умовах, аналізу передових технологій вирощування культур в закритому ґрунті тощо. Робоча група зафіксувала всі рекомендації та обіцяла після ретельного аналізу внести результативні зміни в програму.

Наступна зустріч на кафедрі агротехнологій та ґрунтознавства запланована із потенційними роботодавцями. Впевнені, що подібна робота має бути системною, оскільки освітня програма – це динамічний документ, який покликаний підвищити конкурентоздатність її слухачів на сьогоднішньому ринку праці.