Новини

"Органічне виробництво: ринок органічної продукції в Україні"

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 04.10.2016

Саме під такою назвою відбувся на кафедрі грунтознавства відкритий науковий семінар. У якості доповідача виступила Тетяна Ситник, яка є експертом з розвитку органічного ринку в Україні.   

Спікером, був проведений аналіз ситуації, щодо органічного виробництва в Україні та світі, окреслено перспективи розвитку даної галузі та вказано на причини низької популярності на даний час відповідного підходу в аграрному секторі. Особливу увагу було приділено питанням сертифікації та стандартизації відповідної продукції.

 

На семінарі були присутні викладачі та студенти кафедр Грунтознавства і Екології та біомоніторингу, співробітники УНДС карантину ростин НААН України. Варто відмітити, що запропонована тема викликала жвавий інтерес, в першу чергу, з боку майбутніх аграріїв. Студенти, буквально завалили експерта запитаннями, задавши тон дискусії, якою зазвичай, завершуються подібні заходи на нашій кафедрі.  

Такі семінари постійно проводяться на кафедрі Грунтознавства, з метою максимально ефективної підготовки майбутніх фахівців аграрного сектору, які мають володіти не тільки традиційними, але і альтернативними, природоохоронними та грунтозахисними технологіями виробництва сільськогосподарської продукції.