Новини

Практичні заняття на базі філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» «Перспектив»

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 21.05.2018

На кафедрі агротехнологій та ґрунтознавства вже стало доброю традицією проводити частину практичних занять з фахових дисциплін на базі провідних агрохолдингів держави. Цей підхід дає змогу усвідомлено підійти до формування сучасних навчальних планів та подолання основних недоліків традиційних форм і методів, зокрема розриву між теорією і практикою, освітою й виробництвом. Це також дає змогу потенційним роботодавцям брати активну участь у підвищенні якості підготовки кваліфікованих кадрів. Такі заняття розглядаються колективом кафедри як вагомі кроки до упровадження елементів дуальної форми навчання.

На минулому тижні, комплексні практичні заняття проводилися на базі філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» «Перспектив», що є лідером вирощування у регіоні зернових, бобових та олійних сільськогосподарських культур.

 

Заняття проходили в три етапи. На першому, студентів ознайомили з структурою підприємства та особливостями його функціонування, технічними потужностями, земельним банком та специфікою технологій, що застосовуються.

Другий етап був присвячений вивченню сільськогосподарської техніки. Варто відзначити, що підприємство забезпечене і використовує надсучасну техніку провідних виробників світу. Особлива увага приділялась грунтооброблювальній техніці, сівалкам та оприскувачам, оскільки саме посів та догляд за посівами – технологічні операції, актуальні на цей період сезону. 

 

 

Головний агроном підприємства та механіки відповіли на всі питання студентів щодо технічних особливостей та специфіки налаштувань норм висіву, глибини заробки насіння та стартових доз добрив, а також до формування бакосумішей засобів захисту рослин.

Закінчилася виробнича екскурсія на полях з посівами озимого ріпаку різних сортів, де студенти мали змогу поєднати свої теоретичні знання щодо біологічних особливостей цієї культури, а також шкідників, бур’янів та хвороб, що її вражають з практичними навичками ідентифікації шкодочинників під керівництвом як своїх викладачів, так і наставників, спеціалістів-практиків з підприємства «Перспектив».

 

 

Варто відмітити, що на кожному етапі студенти мали змогу бачити не тільки знання та вміння, а і повну відданість улюбленій справі персоналу підприємства, що відіграє значну роль у формуванні мотиваційної компоненти для наших студентів.