Новини

Випускник кафедри агротехнологій та ґрунтознавства виборов стипендію на навчання в аспірантурі у Новій Зеландії

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 29.04.2021

Колектив кафедри агротехнологій та ґрунтознавства щиро вітає випускника магістерської програми 2018 року Захаровського Владислава Сергійовича (наук. керівник д.б.н. В.Р. Черлінка) з здобуттям стипендії на повний цикл навчання в аспірантурі Massey University (New Zealand).

Захаровський В.С. з 1.09.2013 по 30.06.2017 р. здобував освіту за першим рівнем вищої освіти (бакалаврським) денної форми навчання спеціальності 201 – Агрономія на кафедрі агротехнологій та ґрунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З 1.09.2017 по 31.12.2018 року він успішно пройшов навчання за другим рівнем вищої освіти (магістерським) денної форми навчання спеціальності 201 – Агрономія цієї ж кафедри.

За період навчання проявив себе дисциплінованим, вимогливим до себе, старанним та схильним до науки студентом. На протязі навчання Владислав приймав участь у наукових дослідженнях кафедри і на момент завершення університету мав кілька вагомих публікацій, зокрема у співавторстві із Ю.М. Дмитруком та В.Р. Черлінкою.

 

Сфера наукових інтересів Владислава Захаровського охоплювала широке коло питань сучасного ґрунтознавства, зокрема автоматизація розрахунку оцінки якості ґрунтів, моделювання водного режиму ґрунтів, застосування цифрових моделей рельєфу в предикативному моделюванні ґрунтового покриву, симуляція чинників ґрунтогенезу, що мало і має не тільки великі наукові перспективи, але й конкретне практичне застосування, насамперед для картографічного моделювання. Тематика велика, обширна і знаходиться на стику кількох наук, зокрема й геології.

Поточні дослідження Владислава під керівництвом професорів Karoly Nemeth та Jonathan Procter спрямовані на оцінку георізноманіття півострова Коромандель за допомогою аналізу цифрових моделей рельєфу (Geodiversity estimation of the Coromandel Peninsula through a digital model analysis).

Найкращі вітання здобувачу наукового ступеня PhD від колективу  кафедри агротехнологій та ґрунтознавства та співробітників Інституту біології, хімії та біоресурсів з побажаннями подальших творчих здобутків!