Новини

Знайомство учнівського колективу Новоселицької гімназії з нашою кафедрою пройшло цікаво та корисно

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 21.12.2016

Згідно із запланованими профорієнтаційними заходами, доцент Нікорич В.А. відвідав Новоселицьку гімназію та провів для учнів презентацію спеціальностей, за якими готуються майбутні фахівці на кафедрі грунтознавства. 

Головний акцент презентації був зроблений на майбутніх перспективах спеціальностей «Агрономія», «Агрохімія та ґрунтознавство» та «Експертна оцінка ґрунтів».  Такий підхід в спілкуванні з учнями був зроблений з огляду на той факт, що Україна  в 2016 році опинилася на 8 місці у рейтингу найрозвинутіших аграрних країн та ввійшла в ТОП-10 залежних від аграріїв європейських країн. Частка АПК у ВВП України у 2016 році склала 10,43%, а частка АПК в загальній структурі експорту країни зросла до 43%. Очевидно, що на сьогодні агросектор є базовим у наповненні бюджету та ключовим у надходжені валюти в країну.

Учні гімназії активно цікавилися питаннями щодо держзамовлення на цей рік, про компетенції сучасного фахівця, якого потребує ринок праці, про особливості навчання на кафедрі та можливості досягнення цих компетенцій.  

Під час презентації були показані можливості, які створені на кафедрі для засвоєння традиційної системи знань та навичок, а також можливості оволодіння спеціалізованими комп`ютерними програмами, ГІС, альтернативними системами землеробства, новітніми досягненнями в галузі насінництва, селекції, захисту рослин, обробки та зберігання продукції, сертифікації, захисту ґрунтів, агрологістики тощо.

 

Крім презентації кафедри, учні гімназії були ознайомлені і з іншими спеціальностями, що пропонує наш інститут. 

Варто відмітити приємну атмосферу, в якій пройшла зустріч. Керівництво гімназії із задоволенням прийняло нашу пропозицію допомоги у реалізації творчих задумів зацікавлених учнів. Така співпраця дозволить талановитим дітям, що беруть участь у традиційних аграрних конкурсах, провести свої дослідження на базі нашої кафедри. 

Ми завжди раді співпраці з учнями та вчителями, які готові обрати цей потрібний для держави фах.