Новини

Вітання з нагоди присудження наукового ступеня доктора наук

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 20.04.2021

Буджак В.В.Наказом Міністерства освіти і науки України № 420 від 15.04.2021 р. затверджено рішення спеціалізованої вченої ради Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України Д 26.211.01 (від 08.02.2021) про присудження наукового ступеня доктора наук зі спеціальності 03.00.05 «Ботаніка» Буджаку Василю Васильовичу.


читати далі>>>


Проведення акредитаційної експертизи освітньої програми «Лісове господарство»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 13.04.2021

програмаІз 14 квітня упродовж 3 днів на кафедрі ботаніки, лісового та садово-паркового господарства відбуватиметься акредитаційний «онлайн-візит» експертної групи під час проведення акредитаційної експертизи

освітньої програми «Лісове господарство»

першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

(справа №0683/АС-21)

за спеціальністю 205 «Лісове господарство»

читати далі>>>


Семінар RESFOR

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 26.03.2021

RESFOR 25 березня відбувся перший у 2021 році семінар в рамках проекту РЕСФОР „Поводження з мертвою деревиною для стійких лісів у румунсько-українському прикордонному регіоні / Promote deadwood for resilient forests in the Romania-Ukrainian cross border region” (RESFOR 2soft/1.2/13).

читати далі>>>


Онлайн захід, присвячений академічній доброчесності

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.03.2021

онлайн західУже традиційними стали на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства онлайн-заходи, присвячені питанням дотримання академічної доброчесності та запобіганню академічному плагіату. Зокрема, такий тренінг для студентів 2-3 курсів спеціальності "Лісове господарство" відбувся ...

читати далі>>>


Успішний захист докторської дисертації

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 10.02.2021

захист докторської дисертаціїВітаємо Василя Васильовича Буджака з успішним захистом докторської дисертації «Оцінка фіторізноманітності трав’яних екосистем басейнів Пруту і Сірету (в межах України) з використанням інформаційних технологій», який відбувся 8 лютого 2021 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради при Інституті ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України (м. Київ).

читати далі>>>


КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОЇ БІОЛОГІЇ»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 06.02.2021

оголошенняДо уваги вчителів біології, екології, основ здоров’я та природознавства!

 

Триває запис на тижневі курси підвищення кваліфікації за програмою «Актуальні проблеми сучасної біології» (30 год / 1 кредит ЄКТС).

 

✔Для реєстрації перейдіть, будь ласка, за посиланням
 https://forms.gle/3qhTCKybqzTVmD3r6

читати далі>>>


Курси підвищення кваліфікації за програмою «Актуальні проблеми сучасної біології»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.10.2020

афішаДо уваги вчителів біології, екології, основ здоров’я та природознавства! З 23 жовтня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича розпочинають роботу тижневі курси підвищення кваліфікації за програмою «Актуальні проблеми сучасної біології» (30 год / 1 кредит ЄКТС).

 

Для реєстрації перейдіть, будь ласка, за посиланням
 https://forms.gle/3qhTCKybqzTVmD3r6

 

 

читати далі>>>


Вебінар, присвячений академічній доброчесності

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 10.10.2020

онлайн захід9 жовтня на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбувся онлайн-захід, присвячений академічній доброчесності та перешкоджанню академічному плагіату.  Запрошені на заняття студенти 2-6 курсів спеціальностей "Лісове господарство", "Середня освіта (біологія)" та "Середня освіта (біологія та здоров'я людини)" ознайомилися із основними нормативними документами, що визначають ...

читати далі>>>


Небезпечний карантинний бур’ян ценхрус довгоголковий (Cenchrus longispinus (Kneuck.) Fernald) вже у Чернівцях!

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 01.10.2020

карантинний бур’ян - ценхрус довгоголковий У вересні співробітниками кафедри ботаніки, лісового та садово-паркового господарства Аллою Токарюк та Оленою Волуцою знайдено новий вид для флори Чернівецької області – карантинний бур’ян ценхрус довгоголковий (Cenchrus longispinus (Kneuck.) Fernald). Його виявлено у центрі м. Чернівці на вул. Суворова у щілинах між тротуарною плиткою (див. фото).

читати далі>>>


Звіт по науково-дослідній темі

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 15.09.2020

звіт по науко-дослідній темі Сьогодні, 15 вересня 2020 року, на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбувся науковий семінар, на якому було обговорено звіт за результатами виконання 5-річної кафедральної науково-дослідної теми "Видове та ценотичне різноманіття, созологічна цінність, ресурсне значення, антропогенна трансформація та хорологічна характеристика типів оселищ (біотопів) Буковини". Звіт представила асистент кафедри, к.б.н. Токарюк А.І.

читати далі>>>