Новини

Презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 27.04.2018

Презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини»У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбулася презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини».

У колективній монографії узагальнено інформацію про території та об’єкти природно-заповідного фонду Чернівецької області: національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам’ятки природи, заповідні урочища, ботанічний сад, дендрологічні парки і парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва...

читати далі>>>


Обласний етап ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 30.03.2018

обласний етап ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв 29 березня комунальним закладом «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» спільно з кафедрою ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Чернівецьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства проведено обласний етап ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти. В заході прийняли участь понад 40 учасників: члени учнівських лісництв, вихованці гуртків «Юні лісівники», «Лісівники-дендрологи», науковці та педагоги, фахівці лісового господарства.

читати далі>>>


Майстер-клас із оранжування букетів та святкових композицій

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 16.03.2018

Учасники майстер-класу7 березня 2018 року група студентів 3-го курсу спеціальності «Лісове і садово-паркове господарство» здобували практичні уміння та навички у ході майстер-класу з оранжування букетів та святкових композицій у ході вивчення "Квітникарства з основами фітодизайну".

читати далі>>>


Перший випуск магістрів спеціальності 205 «Лісове господарство»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.12.2017


Захист студентів-лісників27 грудня 2017 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового ЧНУ відбувся захист магістерських робіт студентів спеціальності 205 «Лісове господарство». Вітаємо випускників кафедри із успішним захистом магістерських робіт!

читати далі>>>


Вітання із перемогою в університетському конкурсі на кращий підручник

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.12.2017

Навчальний посібникВітаємо викладачів кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Буджака В.В. і Літвіненко С.Г. із перемогою в університетському конкурсі на кращий підручник!

Сьогодні, 28 грудня 2017 року, в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича було визначено переможців конкурсу на кращий підручник (навчальний посібник), виданий протягом трьох останніх років. Із 193 підручників, представлених на конкурс, науково-методичною радою університету було вибрано 6 найкращих.

читати далі>>>


Вітання із захистом магістерських робіт

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.12.2017

Наші випускникиВітаємо студентів-ботаніків із успішним захистом магістерських робіт!

28 грудня 2017 року в Інституті біології, хімії та біоресурсів відбувся захист магістерських робіт. Коллектив кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства щиро вітає випускників із успішним захистом і бажає натхнення, оптимізму, а також успіхів у житті та професійній діяльності!

читати далі>>>


Майстер-клас зі щеплення деревних рослин

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 05.12.2017


Майстер-клас зі щеплення деревних рослинНа базі дендрарію Ботанічного саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся майстер-клас зі щеплення деревних рослин для співробітників кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства і Ботанічного саду ЧНУ.

 

читати далі>>>


Осінні роботи в ботанічному саду ЧНУ (практична складова навчання студентів лісового і садово-паркового господарства)…

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 23.10.2017


Студенти за роботоюСтуденти спеціальності «Лісове і садово-паркове господарство» під час проведення практичних занять із «Спецпрактикуму» та «Практичної підготовки», серед інших робіт, виконують роботи по догляду за колекціями у ботанічному саду ЧНУ.

читати далі>>>


Привітання ювіляру Чорнею Іллі Іллічу

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 15.10.2017


Чорней Ілля ІллічШановний Іллє Іллічу!
Прийміть сeрдeчні привітання з ювілeєм від нас - колeг, учнів і друзів!
Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я,  нeвичeрпної eнeргії, нeздоланного оптимізму, рeалізації творчих ідeй і задуманих планів, успіхів і здобутків. Хай щастя завжди будe бажаним гостем у Вашому домі, всі негаразди та проблеми проходять повз, а в житті Вас супроводжують удача і гарний настрій!

читати далі>>>


Студентська наукова конференція у Львові

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 30.05.2017

Хімчак Марія з дипломом учасника

Студентка кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Хімчак Марія виступила із доповіддю на Студентській науковій конференції «Сучасний стан і перспективи розвитку ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології» у Львові. Науковий керівник к.б.н., доц. Ванзар О.М.

Конференція відбулася 26 квітня 2017 року на базі кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології Національного лісотехнічного університету України (НЛТУ України).

читати далі>>>