Новини

Посвята студентів-ботаніків, 2018

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.10.2018

Посвята, 2018 17 жовтня 2018 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства ЧНУ відбулася посвята студентів. Старшокурсники-ботаніки посвятили «першачків» із 102-групи (спеціальність «Середня освіта») у студенти, а представників 3-го курсу прийняли в дружнє коло справжніх ботаніків.

читати далі>>>


Презентація колективної міжвідомчої монографії

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.10.2018

Презентація колективної міжвідомчої монографії 16 жовтня 2018 року на базі Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася презентація колективної міжвідомчої монографії «Екологічний менеджмент територій, охорона ландшафтного і біологічного різноманіття, рекреаційні ресурси та перспективи розвитку НПП «Черемоський». У цій праці охарактеризовано природні умови НПП «Черемоський», його біоту, ландшафти, рекреаційний потенціал, соціально-економічні чинники розвитку регіону, наукове забезпечення діяльності заповідного об’єкта, та висвітлено певні аспекти кримінальної відповідальності за злочини проти довкілля.

читати далі>>>


Презентація книги

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 16.10.2018

Еколого-просвітницький центр збереження біорізноманіттяЗапрошуємо Вас 16 жовтня 2018 року о 15 год. на презентацію книги
«Екологічний менеджмент території, охорона ландшафтного і біотичного різноманіття, рекреаційні ресурси та перспективи розвитку Національного природного парку «Черемоський»
за адресою
м. Чернівці, вул. Федьковича, 11
ЕКОЛОГО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЦЕНТР ЗБЕРЕЖЕННЯ БІОРІЗНОМАНІТТЯ
(кафедра ботаніки, лісового і садово-паркового господарства ЧНУ)

З повагою, оргкомітет

читати далі>>>


Обласна профільна школа для обдарованих учнів «Інтелект Буковини»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 02.07.2018

Учасники біологічного профілюУ неділю 1 липня відбулося офіційне закриття обласної профільної школи для обдарованих учнів «Інтелект Буковини». Робота профільної школи була організована під патронатом Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації на базі Вижницької спеціалізованої школи-інтернату імені Назарія Яремчука, де діти перебували впродовж 2 тижнів. «Інтелект Буковини» об’єднав 104 учнів 7-11 класів – переможців олімпіад і конкурсів-захистів наукових робіт біологічного, математичного, фізичного та хімічного профілів.

читати далі>>>


Відкриття еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 06.06.2018

відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття 5 червня 2018 р. у Всесвітній день охорони навколишнього середовища на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбулося урочисте відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття. Ця подія зібрала у Ботанічному саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича не тільки науковців, чия робота безпосередньо пов’язана із вивченням та моніторингом за рідкісними та зникаючими видами біоти, але й представників влади нашого краю. Зокрема, в урочистостях з нагоди відкриття Центру взяли участь: голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, голова обласної держадміністрації Олександр Фищук, директор Департаменту освіти і науки обласної держадміністрації Оксана Палійчук, начальник управління екології та природних ресурсів обласної держадміністрації Микола Білоконь.

читати далі>>>


Семінар «Імплементація Оселищної директиви Європейського Союзу: оселища та флора»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 25.05.2018

Семінар «Імплементація Оселищної директиви Європейського Союзу: оселища та флора»15–17 травня 2018 року у Національному природному парку «Бузький Гард» відбувся науковий семінар «Імплементація Оселищної директиви Європейського Союзу: оселища та флора». У ньому прийняли участь провідні наукові співробітники та експерти багатьох наукових та природоохоронних установ України (від кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства ЧНУ брали участь у польових навчаннях к.б.н., доценти О.М. Ванзар та О.В. Решетюк). Захід відбувся за сприяння Міністерства екології, природних ресурсів України та проекту ЄС «Apena»: «Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища», який стартував у жовтні 2015 року (http://apena.com.ua/index.php/ua/).

читати далі>>>


Експедиційний виїзд студентів кафедри ботаніки

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2018

Ландшафтна оцінка паркових культурфітоценозів3 травня 2018 року студенти кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства 109, 209 та 400-Б груп здійснили експедиційний виїзд у м. Заліщики, де відвідали Державний парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення, «Заліщицький» дендропарк та Ботанічну пам’ятку природи місцевого значення «Горіх ведмежий №1».

читати далі>>>


Практичне заняття зі щеплення хвойних дендроекзотів

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2018

розсадник Чудейського лісництва, м. Красноїльськ 27 квітня 2018 року студенти 209 групи (спеціальність «Садово-паркове господарство») разом із викладачами кафедри ботаніки Яковишиним В.М. і Решетюк О.В. в позанавчальний час відвідали розсадник Чудейського лісництва в околицях м. Красноїльськ Сторожинецького району. На території розсадника студенти щепили модрину японську на 3-4 річних сіянцях, а також вчилися щепити плакучу форму модрини.

читати далі>>>


Екскурсія для студентів із "Декоративної дендрології"

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2018

на території розсадника24 квітня 2018 року студенти 209 групи (спеціальність «Садово-паркове господарство») разом із викладачами кафедри ботаніки Ванзар О.М. і Решетюк О.В. у межах вивчення курсу «Декоративна дендрологія» відвідали приватний розсадник по вул. Стрийській, 52, м. Чернівці.

читати далі>>>


Виїзне практичне заняття для студентів 109, 209 та 408-с груп на території Базисного розсадника Кіцманського лісництва

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 10.05.2018

Виїзне практичне заняття 19 квітня цього року студенти 109 і 209 груп спеціальності «Садово-паркове господарство» та 408-с спеціальності «Лісове господарство» разом із викладачами кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства (Ванзар О.М., Решетюк О.В.) провели виїзні практичні заняття із «Декоративної дендрології», «Спецпрактикуму із лісового і садово-паркового господарства» на території Базисного розсадника Кіцманського лісництва, що знаходиться у с. Оршівці.

читати далі>>>