Новини

Співробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства провели науково-практичний семінар-навчання

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 18.05.2017

Науково-практичний семінар-навчання у лісовому заказнику загальнодержавного значення «Лунківський»

17 травня 2017 року співробітники кафедри ботаніки лісового і садово-паркового господарства провели науково-практичний семінар-навчання з помічниками лісничих ДП «Сторожинецький лісгосп» на території Красноїльського лісництва у лісовому заказнику загальнодержавного значення «Лунківський»

 

читати далі>>>


Вийшла друком колективна монографія «Біорізноманіття національного природного парку «Черемоський»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2016

bioriznomanittia Cheremosh

 Вийшла друком колективна монографія «Біорізноманіття національного природного парку «Черемоський»

У монографії наведено відомості про розташування парку, організацію та використання його території в минулому, історію формування ідеї та створення парку, історію наукових досліджень на його території, детально охарактеризовано природні умови і сучасний стан природно-антропогенного середовища, рослинний покрив і тваринний світ національного парку, наведено созологічну характеристику флори і фауни, висвітлено значення об’єктів природно-заповідного фонду як одного із безпекових напрямків реалізації завдань програми національної безпеки України. Відомості наведені у монографії є основою для багатовекторних моніторингових досліджень на території цього заповідного об’єкта і стануть в нагоді біологам, екологам, географам, краєзнавцям, працівникам лісового господарства, природоохоронних організацій і всім хто цікавиться природою нашого краю.

читати далі>>>


Всеукраїнська науково-практична конференція „Відтворимо ліси разом”

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 11.05.2016

21-22 березня 2016 року до Міжнародного дня Лісу  у м. Києві відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція Відтворимо ліси разом

читати далі>>>


Співробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства проводили спільні польові дослідження з ботаніками Інституту ботаніки і зоології університету імені Масарика (Брно, Чехія)

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 01.09.2015

ЧехиПід час літнього експедиційного періоду у червні 2015 року співробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства проводили спільні польові дослідження з ботаніками Інституту ботаніки і зоології університету імені Масарика (Брно, Чехія) унікальних за видовим багатством лучних угруповань Буковинського Передкарпаття в околицях с. Спаська Сторожинецького р-ну Чернівецької області.

читати далі>>>


У липні-серпні 2015 року співробітники кафедри проводили комплексні ботанічні дослідження з співробітниками наукових установ НАН України

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.08.2015

ДідухУ липні-серпні 2015 року у верхів’ях Білого і Чорного Черемошів (на території національних природних парків «Карпатський», «Верховинський» і «Черемоський») та у Дністровському каньйоні (нацональні природні парки «Дністровський каньйон» «Хотинський») співробітники кафедри проводили комплексні ботанічні дослідження з співробітниками наукових установ НАН України

читати далі>>>


Студентська науково-практична конференція

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.05.2015

Студентська конференція -2015

13 травня 2015 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбулась щорічна студентська конференція.  До уваги присутніх на конференції було представлено 24 доповіді. Найкращими були відмічені доповіді 3 студентів.

читати далі>>>


ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.05.2015

Путила

 24-25 квітня 2015 року відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень», що проходила у НПП «Черемоський» на базі оздоровчо-відпочинкового комплексу «Хутір «Тихий»» (с. Сергії Путильського району Чернівецької області), серед організаторів якої була кафедра ботаніки, лісового і садово-паркового господарства ЧНУ.

читати далі>>>