Новини

ДОПОВІДЬ ДОКТОРАНТА КАФЕДРИ АГРОТЕХНОЛОГІЙ ТА ҐРУНТОЗНАВСТВА НА ВСЕСВІТНЬОМУ КОНГРЕСІ З ҐРУНТОЗНАВСТВА В РІО ДЕ ЖАНЕЙРО, БРАЗИЛІЯ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.08.2018

12-17 серпня цього року в Ріо де Жанейро, Бразилія під егідою Міжнародного союзу ґрунтознавців ( International Union of Soil Sciences , IUSS), Латиноамериканського товариства ґрунтознавців (Latin American Soil Science Society, SLCS) та Бразильського товариства ґрунтознавців(Brazilian Soil Science Society, SBCS) відбувся 21-й Всесвітній конгрес з ґрунтознавства (WCSS): "Soil Science: beyond food and fuel". 

Це одна з найвідоміших світових наукових зустрічей у галузі ґрунтознавства, яку відвідали більше ніж 7500 учасників з 140 країн світу. Всесвітні відомі експерти, такі як Rattan Lal, Pedro A. Sanchez, Pablo Tittonell, Thelma Krug, Maurício Lopes, Lucia Anjos, Fusuo Zhang, Diana H. Wall, вирішували найбільш актуальні питання та технологічні досягнення в широких сферах ґрунтознавства для протидії майбутнім екологічним та кліматичним змінам та загрозам продовольчої безпеки. 

Як і попередній Глобальний симпозіум  велику увагу учасники звертали на реалізацію Добровільних керівних принципів раціонального управління ґрунтовими ресурсами щодо попередження їх деградації, підтримання здоров’я ґрунту та продовольчої безпеки відповідно до цілей стійкого розвитку. 

Приємно, що на конгресі було представлено спільну доповідь співробітника кафедри агротехнологій та ґрунтознавства В.Р.Черлінки та колаборації вчених з кампанії EOS DA (Earth Observing System Data Analytics, CA USA) і Національного університету водного господарства та природокористування, м.Рівне: «Data assimilation techniques for retrieving soil moisture in root-zone by using a combination of satellites», присвячену актуальним проблемам отримання даних по вологості ґрунту в кореневій зоні за допомогою комбінації супутників та модельних даних.