Новини

Пам'яті учителя

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 28.02.2023

На 28 лютого 2023 припала річниця відходу в інші світи доктора хімічних наук, професора Панчука Олега Ельпідефоровича. Кажуть «незамінних людей немає». Але якщо осягнути все зроблене на науковій та освітянській ниві цією неординарною особистістю, то стане зрозумілою багато в чому його унікальність. Місто встигло визнати Олега Ельпідефоровича Почесним громадянином Чернівців. Його роль у суспільному житті Чернівців, Буковини, України вимагає окремого розгляду і глибокої вдячності. Ми ж зосередимось на переліках-штрихах вкладу нашого Учителя в розвиток кафедри неорганічної хімії, хімічного факультету, Чернівецького Університету, за що він і отримав звання Почесного професора ЧНУ.

читати далі>>>


Відбувся захист Василини Копач

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 11.01.2023

10 січня на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 76.852.42 при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича успішно відбувся захист кандидатської дисертації Копач Василини Вікторівни на тему «Фізико-хімічні закономірності фазових перетворень та властивості стопів потрійної системи CdTe-ZnTe-MnTe» за спеціальністю 02.00.21 – хімія твердого тіла. 

Офіційними опонентами виступили Томашик Василь Миколайович, доктор хімічних наук, професор, завідувач відділу хімії напівпровідникових матеріалів Інституту фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова НАН України та Бондар Анатолій Адольфович, доктор хімічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу фізичної хімії неорганічних матеріалів Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України.

читати далі>>>


Заняття у бібліотеці

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 19.10.2022

Заняття на тему «Структура закладу вищої освіти. Бібліотека закладу вищої освіти, її організаційно-функціональна структура»  для студентів І курсу спеціальності 181-Харчові технології проведено у бібліотеці університету (освітня компонента «Вступ до харчових технологій: практичні та теоретичні аспекти»). Досвідчені фахівці детально ознайомили зі структурою бібліотеки, у доступній формі подали характеристику кожного відділу. 

читати далі>>>


Посвята студентів-харчовиків

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 12.10.2022

 Традиційно на початку жовтня відбулась посвята першокурсників спеціальності "Харчові технології". З вступним вітальним словом виступив завідувач кафедри, професор Ігор Михайлович Кобаса і побажав студентам натхнення в навчанні, допитливості, реалізації задумів і мрій та активної громадянської позиції.

Після конкурсів, змагань, випробувань майбтні фахівці склали студентську присягу та отримали приємні бонуси від 

читати далі>>>