Новини

СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ – ПРИЗЕР КОНКУРСУ-КОНФЕРЕНЦІЇ НАУКОВИХ РОБІТ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 23.04.2018

 

Магістрант кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Ларіонова Катерина стала призером конкурсу на кращу усну доповідь секції «Біохімія» ХІV Міжнародної наукової конференції «Молодь і поступ біології», що відбулася 10-12 квітня 2018 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

 

 

читати далі>>>


Відбулося засідання секції біохімії та біотехнології студентської наукової конференції

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 18.04.2018

 

17 квітня 2018 року відбулося засідання секції біохімії та біотехнології щорічної загальноуніверситетської студентської наукової конференції, де виступили студенти 3-5 курсів з науковими доповідями з актуальних проблем біохімії, біотехнології та біоінженерії.

 

читати далі>>>


ОТРИМАННЯ ПАТЕНТУ НА КОРИСНУ МОДЕЛЬ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 16.02.2018

Наукові розробки авторського колективу в складі Марченка М.М.,  Чебан Л.М., Гринько О.Е., Худого О.І., Кушнірик О.В, Худої Л.В. та Дорош (Маліщук) І.В. лягли в основу патенту на корисну модель «Спосіб вирощування Daphnia magna (Straus, 1820) сумісно з кормовим субстратом (мікроводоростями)». 

 

 

читати далі>>>


Вітаємо з присвоєнням вченого ступеня кандидата біологічних наук

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 06.06.2017

 

Співробітники кафедри біохімії та біотехнології щиро вітають Ольгу Кушнірик з присвоєнням вченого ступеня кандидата біологічних наук за шифром 03.00.20 – біотехнологія та отриманням диплома.

читати далі>>>


У ЧНУ відзначили переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 27.03.2017

21-24 березня 2017 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біологічних наук, учасниками якої стали 54 студенти з 32 вищих навчальних закладів України. Всі учасники конкурсу мали змогу опублікувати результати своїх досліджень у «Збірнику тез підсумкової науково-практичної конференції».

читати далі>>>


Журі під головуванням професора Марченка М.М. визначило найкращого вчителя року в номінації «Біологія»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 09.03.2017

У січні-лютому 2017 року в рамках реалізації Державної національної програми "Освіта" ("Україна XXI століття") відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2017". Академік АН Вищої школи України, Відмінник освіти України, професор Марченко М.М. очолив журі конкурсу в номінації «Біологія». 

 

читати далі>>>


Вітаємо з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 07.03.2017

Колектив кафедри біохімії та біотехнології щиро вітає асистента кафедри Кушнірик Ольгу Василівну з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія та її наукового керівника доцента Худого Олексія Ігоровича.

читати далі>>>


СНІД: подумай про майбутнє – обери життя

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 02.12.2016

1 грудня 2016 року у Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту студенти-біологи 3-го курсу в рамках вивчення навчальної дисципліни «Вірусологія» під керівництвом доцента кафедри біохімії та біотехнології Кеци О.В. відвідали «Чернівецький обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом».

читати далі>>>


Лабораторне заняття у виробничих умовах

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 14.11.2016

Студенти-біотехнологи 3-го курсу в рамках вивчення навчальної дисципліни «Інтенсивні технології в аквакультурі» під керівництвом доцента кафедри біохімії та біотехнології Худого О.І. відвідали осетрово-форелеве господарство «Ішхан».

 

читати далі>>>


Доктора біологічних наук, професора Марченка Михайла Марковича відзначать за вагомі здобутки у галузі науки і техніки

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 10.11.2016

Рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради за вагомі здобутки у галузі науки і техніки, особистий внесок у підготовку і виховання висококваліфікованих фахівців та активну громадську діяльність медаллю “На славу Чернівців” нагородять Михайла Марковича Марченка.

читати далі>>>