Новини

Нові підходи до підвищення якості знань студентів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.11.2019

На кафедрі біохімії та біотехнології 19 листопада для студентів 1 курсу спеціальностей «Біологія» та «Середня освіта (біологія та здоров’я людини)» проведено «круглий стіл» на тему «Внутрішнє життя клітини» із нормативної дисципліни «Загальна цитологія».

(фото та відео з події)

 

читати далі>>>


Від теорії до практики!

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 12.11.2019

2.11.2019 року студенти спеціальності 162 –Біотехнології та біоінженерія в рамках курсу «Загальна біотехнологія» та організації наукової роботи студентів-біотехнологів кафедри біохімії та біотехнології під керівництвом д.б.н., доцента Худого О.І та к.б.н., асистента Чебан Л.М. відвідали приватне осетрово-форелеве господарство «Ішхан».

читати далі>>>


Методичний семінар на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 26.09.2019

24.09.2019 р. на кафедрі біохімії та біотехнології відбувся методичний семінар. Основні питання стосувалися особливостей викладання навчальної дисципліни «Біологія клітини» для студентів І курсу спеціальностей 162 – «Біотехнології та біоінженерія» та 181 «Харчові технології» та їх відмінностей порівняно із близькою нормативною дисципліною для біологів – «Загальна цитологія».

читати далі>>>


Профорієнтаційна робота на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 29.05.2019

Сьогодні кафедру біохімії та біотехнології відвідали близько 40 студентів Чернівецького медичного коледжу БДМУ разом із помічником директора з кадрової роботи, викладачем медичної хімії Стоян О.В. – випускницею нашої кафедри 2018 року.
Зустріч розпочалася із розповіді завкафедри професора Г.П. Копильчук про основні досягнення кафедри та перспективи працевлаштування випускників спеціалізації «Біохімія та лабораторна діагностика». 

читати далі>>>


«Основи біохімії за Ленінджером» – нові можливості для вивчення біохімії

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 17.05.2019

   Фонди наукової бібліотеки ЧНУ імені Юрія Федьковича поповнилися четвертим виданням підручника «Основи біохімії за Ленінджером» (Lehninger Principles of Biochemistry – David L. Nelson, Michael M. Cox), що є оновленою версією книги видатного американського вченого-біохіміка Альберта Ленінджера. 

 

 

читати далі>>>


ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 17.04.2019

 

Студентка ІV курсу кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Сумик Юлія посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія».

 

 

читати далі>>>


В Інституті біології, хімії та біоресурсів рекомендовано до захисту докторську дисертацію з біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 22.03.2019

    В Інституті біології, хімії та біоресурсів на розширеному засіданні кафедри біохімії та біотехнології під головуванням завідувача кафедри доктора біологічних наук, професора Копильчук Галини Петрівни заслухано та рекомендовано до подання у спеціалізовану вчену раду дисертаційну роботу докторанта Худого Олексія Ігоровича «Біотехнологічні засади збереження та відтворення рибних ресурсів водойм Карпатського регіону».

читати далі>>>


Початок роботи Екзаменаційної комісії на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 11.12.2018

10 грудня 2018 року на кафедрі біохімії та біотехнології розпочала роботу Екзаменаційна комісія по захисту магістерських робіт зі спеціальності 091.8 Біологія (біохімія та лабораторна діагностика).

 

 

читати далі>>>


СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ ВІДЗНАЧЕНА ІМЕННОЮ СТИПЕНДІЄЮ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 19.11.2018

Студентку 4-го курсу кафедри біохімії та біотехнології (спеціальність «Біотехнології та біоінженерія») Обрадович Анастасію Сергіївну за здобутки у навчанні, науковій та громадській діяльності відзначено іменною стипендією  Верховної Ради України.

 

 

 

читати далі>>>


Аспірантка кафедри біохімії та біотехнології – стипендіатка Кабінету Міністрів України

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 18.06.2018

Щорічно Кабінет Міністрів України за значні успіхи в навчанні та науковій роботі відзначає стипендією кращих студентів та аспірантів. Цього року стипендіатами стали 100 студентів та 35 аспірантів. Серед них стипендія Кабінету Міністрів призначена аспірантці 2-го року денної форми навчання кафедри біохімії та біотехнології Борщовецькій Вірі Леонідівні.

 

читати далі>>>