Новини

Практичне заняття у імунологічній лабораторії

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 14.11.2022

 

11 листопада 2022 року в рамках вивчення дисципліни “Лабораторна імунологія” студенти ОПП Біохімія та лабораторна діагностика (спеціальність 091 Біологія) відвідали імунологічну лабораторію ОКНП "Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня". На базі імунологічної лабораторії було проведене заняття “Діагностика патологій імунної системи”. 

 

 

читати далі>>>


Від теоретичних знань до практики

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 02.11.2022

На кафедрі біохімії та біотехнології навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів особлива увага приділяється практичній підготовці студентів ОПП Біохімія та лабораторна діагностика (спеціальність 091-біологія). У рамках вивчення дисципліни “Лабораторна імунологія” студенти 5 курсу відвідали лабораторію європейської мережі лабораторій “Сінево”. 

читати далі>>>


Студенти інституту відвідали Центр СНІДу

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 26.10.2022

 Для студентів інституту спеціальностей «Біологія» та «Середня освіта (біологія та здоров’я людини)» було проведено екскурсію до Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом (Центру СНІДу) в рамках навчальної програми нормативного курсу «Вірусологія». Фахівці центру, значна частина яких є випускниками нашого інституту, ознайомили студентів з новітніми методами діагностики вірусних інфекцій.

 

читати далі>>>


СТУДЕНТИ БІОХІМІКИ СЕРЕД НАЙКРАЩИХ

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 03.10.2022

 Міністерством освіти і науки України опубліковано список здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, яким призначено іменну академічну стипендію Верховної Ради України на 2022/2023 навчальний рік за високі  освітні досягнення та здобутки у науково-дослідницькій діяльності.

Згідно з  наказом  Міністерства освіти і науки України від 27 вересня 2022 року №861 «Про призначення іменних академічних стипендій Верховної ради України здобувачам фахової передвищої та вищої освіти на 2022/2023 навчальний рік» 172 студенти українських закладів фахової передвищої та вищої освіти протягом навчального року отримуватимуть іменні академічні стипендії Верховної ради України.

читати далі>>>


Візит директора Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 05.09.2022

 28 серпня Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича відвідав директор Інституту біохімії імені О.В.Палладіна Національної академії наук України, академік-секретар Відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології НАН України, академік НАН України, академік Національної академії медичних наук України Сергій Комісаренко.

 

читати далі>>>


ЗАКОРДОННЕ СТАЖУВАННЯ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 23.07.2022

 

З 3.06.2022 по 15.07.2022 року к.б.н., асистент кафедри біохімії та біотехнології Чебан Лариса Миколаївна пройшла наукове стажування в Університеті Стефана чел Маре (м. Сучава, Румунія) на тему «Сучасні біохімічні, мікробіологічні та інструментальні методи аналізу харчової сировини та продукції».

 

 

читати далі>>>


Розширюємо професійні горизонти: зустріч із ембріологом київської клініки лікування безпліддя «Інститут репродуктивної медицини» («Клініка Дахно»)

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 07.07.2022

 В рамках практики, що цьогоріч відбувалася у змішаній формі, студенти-третьокурсники спеціальностей 091 «Біологія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» мали не лише можливість відвідати спеціалізовані лабораторії, що функціонують на підприємствах харчової галузі та у медичних закладах нашого міста, а й ознайомитися з роботою Інституту репродуктивної медицини (м. Київ).

читати далі>>>


СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ – ПРИЗЕР КОНФЕРЕНЦІЇ-КОНКУРСУ НАУКОВИХ РОБІТ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 22.06.2022

 Магістрант кафедри біохімії та біотехнології навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів Бойчук Андріана стала призером конференції-конкурсу молодих вчених «Актуальні проблеми біохімії і біотехнології - 2022», що відбулася 31 травня в Інституті біохімії імені О.В. Палладіна НАН України (м. Київ).

читати далі>>>


ЛЕКЦІЯ З БІОІНФОРМАТИКИ ТА ХЕМОІНФОРМАТИКИ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 26.05.2022

Завідувач кафедри молекулярної біотехнології та біоінформатики Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка к.б.н., доцент Нипорко Олексій Юрійович, який наразі перебуває у Чернівцях, провів для студентів і викладачів ННІ біології, хімії та біоресурсів лекцію на тему: "Біоінформатика vs. Хемоінформатика".  Лекція відбулася у змішаному форматі та викликала широку зацікавленість як у майбутніх біологів, біотехнологів, хіміків, харчових технологів, так і викладачів інституту.

читати далі>>>


Екскурсія до лабораторії «Synevo»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 23.05.2022

    20 травня 2022 року в рамках профорієнтаційної роботи куратори академічних груп кафедри біохімії та біотехнології к.б.н., доцент Волощук О.М. та к.б.н., асистент Николайчук І.М. зі студентами 2 та 3 курсу спеціальності 091 Біологія відвідали біохімічну та імунологічну лабораторії європейської мережі лабораторій «Synevo», що є частиною шведського холдингу «Medicover». 

читати далі>>>