Новини

В Інституті біології, хімії та біоресурсів рекомендовано до захисту докторську дисертацію з біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 22.03.2019

    В Інституті біології, хімії та біоресурсів на розширеному засіданні кафедри біохімії та біотехнології під головуванням завідувача кафедри доктора біологічних наук, професора Копильчук Галини Петрівни заслухано та рекомендовано до подання у спеціалізовану вчену раду дисертаційну роботу докторанта Худого Олексія Ігоровича «Біотехнологічні засади збереження та відтворення рибних ресурсів водойм Карпатського регіону».

читати далі>>>


Початок роботи Екзаменаційної комісії на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 11.12.2018

10 грудня 2018 року на кафедрі біохімії та біотехнології розпочала роботу Екзаменаційна комісія по захисту магістерських робіт зі спеціальності 091.8 Біологія (біохімія та лабораторна діагностика).

 

 

читати далі>>>


СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ ВІДЗНАЧЕНА ІМЕННОЮ СТИПЕНДІЄЮ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 19.11.2018

Студентку 4-го курсу кафедри біохімії та біотехнології (спеціальність «Біотехнології та біоінженерія») Обрадович Анастасію Сергіївну за здобутки у навчанні, науковій та громадській діяльності відзначено іменною стипендією  Верховної Ради України.

 

 

 

читати далі>>>


Аспірантка кафедри біохімії та біотехнології – стипендіатка Кабінету Міністрів України

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 18.06.2018

Щорічно Кабінет Міністрів України за значні успіхи в навчанні та науковій роботі відзначає стипендією кращих студентів та аспірантів. Цього року стипендіатами стали 100 студентів та 35 аспірантів. Серед них стипендія Кабінету Міністрів призначена аспірантці 2-го року денної форми навчання кафедри біохімії та біотехнології Борщовецькій Вірі Леонідівні.

 

читати далі>>>


Участь науковців кафедри біохімії та біотехнології у Міжнародному симпозіумі та літній школі (IEPOR, 2018)

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 30.05.2018

 

21-24 травня 2018 року науковці кафедри біохімії та біотехнології взяли участь у роботі Міжнародного симпозіуму та літній школі «Фундаментальні засади біотерапії злоякісних новоутворень», які проходили на базі Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України.

читати далі>>>


Студентка-біотехнолог – переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 08.05.2018

За підсумками проведеного рецензування та захисту наукового проекту Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», який відбувся у Національному університеті «Львівська політехніка» студентку 5-го курсу кафедри біохімії та біотехнології Іванну Краєвську (науковий керівник к.б.н., доцент Васіна Л.М.) визнано переможцем та нагороджено Дипломом І ступеня.

Перемога нашої студентки є результатом системної роботи ректорату з відкриття нових перспективних спеціальностей, зокрема «Біотехнологія», фінансової підтримки при створенні сучасних навчальних та науково-дослідних лабораторій, наполегливої праці науково-викладацького складу та студентів, можливості виробничого стажування не лише на підприємствах нашого краю, а й у Республіці Польща.

читати далі>>>


Достойний виступ студентів Інституту біології, хімії та біоресурсів на міжнародному конкурсі

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 08.05.2018

Вперше команда Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ виступила на міжнародному конкурсі C.N.N.A. 2018, який проходив у Яському університеті аграрних наук та ветеринарної медицини за підтримки компанії Biomin. У конкурсі взяли участь понад 200 студентів з університетів Румунії, Молдови та України.

читати далі>>>


СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ – ПРИЗЕР КОНКУРСУ-КОНФЕРЕНЦІЇ НАУКОВИХ РОБІТ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 23.04.2018

 

Магістрант кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Ларіонова Катерина стала призером конкурсу на кращу усну доповідь секції «Біохімія» ХІV Міжнародної наукової конференції «Молодь і поступ біології», що відбулася 10-12 квітня 2018 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

 

 

читати далі>>>


Відбулося засідання секції біохімії та біотехнології студентської наукової конференції

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 18.04.2018

 

17 квітня 2018 року відбулося засідання секції біохімії та біотехнології щорічної загальноуніверситетської студентської наукової конференції, де виступили студенти 3-5 курсів з науковими доповідями з актуальних проблем біохімії, біотехнології та біоінженерії.

 

читати далі>>>


ОТРИМАННЯ ПАТЕНТУ НА КОРИСНУ МОДЕЛЬ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 16.02.2018

Наукові розробки авторського колективу в складі Марченка М.М.,  Чебан Л.М., Гринько О.Е., Худого О.І., Кушнірик О.В, Худої Л.В. та Дорош (Маліщук) І.В. лягли в основу патенту на корисну модель «Спосіб вирощування Daphnia magna (Straus, 1820) сумісно з кормовим субстратом (мікроводоростями)». 

 

 

читати далі>>>