Новини

Студентка кафедри біохімії та біотехнології – призер конкурсу-конференції наукових робіт

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 12.05.2021

Магістрантка кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Урсатий Марія стала призером конкурсу на кращу усну доповідь секції «Біохімія» ХVІІ Міжнародної наукової конференції «Молодь і поступ біології», що відбулася 19-20 квітня у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Студентка нагороджена дипломом ІІ ступеня за роботу «Співвідношення редокс-форм убіхінону в мітохондріях нирок щурів за умов різної забезпеченості раціону нутрієнтами» (науковий керівник – к.б.н., доцент кафедри біохімії та біотехнології Волощук О.М.).

читати далі>>>


Студентська наукова конференція на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 22.04.2021

      21 квітня 2021 року на кафедрі біохімії та біотехнології відбулося он-лайн засідання студентської наукової конференції на платформі Google Meet.  Конференція проходила на двох підсекціях – «біохімія» (керівник Галина КОПИЛЬЧУК, секретар Марія УРСАТИЙ) та «біотехнологія» (керівник Олексій ХУДИЙ, секретар Оксана КАРУЧЕРУ).

читати далі>>>


Вітаємо з ювілеєм!

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 19.02.2021

   Колектив кафедри біохімії та біотехнології сердечно вітає завідувача кафедри Галину Петрівну Копильчук із квітучим ювілеєм!

  Шановна Галино Петрівно! У цей святковий день дозвольте схилити голови перед Вашим професіоналізмом і благородством душі. Досвідчений та справедливий Керівник, мудрий Наставник, висококваліфікований Викладач, красива й вишукана Жінка – це все про Вас. 

читати далі>>>


Віртуальна екскурсія лабораторіями Інституту патології Медичного центру “Шиба”, м. Тель-Авів, Ізраїль

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 15.02.2021

11 лютого 2021 року студенти та викладачі кафедри біохімії та біотехнології взяли участь у віртуальній екскурсії лабораторіями Інституту патології Медичного центру “Шиба”, м. Тель-Авів, Ізраїль. Особливо цікавим був цей захід для здобувачів вищої освіти за ОП «Біохімія та лабораторна діагностика».

читати далі>>>


Перший доктор філософії в Інституті біології хімії та біоресурсів

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 29.01.2021

     26 січня 2021 року на кафедрі біохімії та біотехнології вперше відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 Біологія Борщовецької Віри Леонідівни на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 76.051.001 у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

      Представлені дисертаційні дослідження на тему: «Вплив різної забезпеченості ретиноїдами на процеси функціонування бісфенол А-детоксикуючих ензимів» є своєчасними в умовах масового і постійного використання в раціоні сучасної людини значної кількості харчових добавок, консервантів та контамінантів.

 

читати далі>>>


Зустріч зі стейкхолдерами на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 22.12.2020

21 грудня 2020 р. викладачі та студенти кафедри біохімії та біотехнології мали можливість on line зустрітися зі стейкхолдерами – співробітниками імунологічної лабораторії Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні

Подія надзвичайно актуальна та корисна, особливо для магістрантів, які навчаються за ОП «Біохімія та лабораторна діагностика».

Студенти 6 курсу саме в цей день захистили магістерські роботи, і тепер питання працевлаштування стало для них ключовим.

читати далі>>>


Нагороди викладачів кафедри біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 06.10.2020

6 жовтня у Мармуровій залі відбулося урочисте нагородження професорсько-викладацького складу ЧНУ з нагоди 145 річниці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

З кафедри біохімії та біотехнології нагороджені:

- завідувач кафедри біохімії та біотехнології, доктор біологічних наук, професор Копильчук Галина Петрівна – почесною відзнакою Чернівецької міської ради – медаллю  “На славу Чернівців”;

читати далі>>>


Попередній захист бакалаврських робіт на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 05.06.2020

 На засіданні кафедри біохімії та біотехнології у форматі онлайн відбувся успішний попередній захист бакалаврських робіт студентів четвертого курсу спеціальностей «Біологія» та ««Біотехнології та біоінженерія».

 

читати далі>>>


Online студентська конференція на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 24.04.2020

22-23 квітня на кафедрі біохімії та біотехнології в режимі online на платформі Google Meet проведена щорічна  студентська наукова конференція. Конференція проходила на двох підсекціях – біохімія та біотехнологія.

 

читати далі>>>


Учні багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 28.11.2019

Профорієнтаційна робота – один із важливих напрямків діяльності кафедри. 21 листопада викладачі кафедри біохімії та біотехнології провели зустріч з одинадцятикласниками багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей м. Чернівці, під час якої ліцеїстам розповіли про напрямки та об’єкти наукових досліджень, провели оглядові екскурсії з метою ознайомлення з лабораторним обладнанням і аудиторним фондом кафедри.

читати далі>>>