Новини

ЛЕКЦІЯ З МАРИКУЛЬТУРИ ВІД ЗАПРОШЕНОГО ФАХІВЦЯ З МОРСЬКОЇ БІОЛОГІЇ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 04.05.2023

  Вже другий рік поспіль студенти спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» в рамках дисципліни «Інтенсивні технології в аквакультурі» мають змогу поспілкуватись із заступником директора з наукової роботи Інституту морської біології НАНУ, доктором біологічних наук Демченко Віктором Олексійовичем.

читати далі>>>


Практичне заняття на базі Чернівецького обласного центру служби крові

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 01.05.2023

 28 квітня студенти кафедри біохімії та біотехнології (ОП Біохімія та лабораторна діагностика) відвідали Чернівецький обласний центр служби крові.
Студенти не тільки дізналися про правила та порядок підготовки донорів до здачі крові, а й на практиці ознайомилися з методикою визначення групи крові, резус-фактора, виявлення антиеритроцитарних антитіл. 

 

читати далі>>>


Професійно-орієнтаційна робота на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 28.04.2023

 27 квітня 2023 року в розрізі профорієнтаційної роботи кафедру біохімії та біотехнології відвідали учні 10 класу Чернівецького ліцею № 14 Чернівецької міської ради.
Ліцеїсти зустрілись із завідувачем кафедри біохімії та біотехнології д.б.н., професором Галиною КОПИЛЬЧУК та мали можливість ознайомитися з науковими напрямками роботи, біологічними об’єктами та сучасним обладнанням кафедри біохімії та біотехнології.

читати далі>>>


Екскурсія до КМУ ”Обласне бюро судово-медичної експертизи”

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 27.04.2023

 

27 квітня 2023 року здобувачі освітнього рівня ”Магістр” ОП Біохімія та лабораторна діагностика відвідали КМУ “Обласне бюро судово-медичної експертизи”, відділення судово-медичної токсикології.

 

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція-2023 на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 27.04.2023

25 квітня 2023 року на кафедрі біохімії та біотехнології ННІ біології, хімії та біоресурсів відбулося засідання наукової секції біологічних наук у рамках проведення щорічної студентської наукової конференції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Учасники тематичної платформи конференції – студенти 4-го та 5-го курсів – презентували свої наукові дослідження у двох підсекціях: біохімія та біотехнологія (керівник – д.б.н., професор Галина КОПИЛЬЧУК).

читати далі>>>


Зустріч студентів-біотехнологів із потенційними роботодавцями

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 03.04.2023

 23 березня в рамках вивчення курсу «Контроль якості продукції біотехнологічних виробництв» студенти 407 групи спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» відвідали випробувальну лабораторію Державного підприємства «Чернівецький регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

читати далі>>>


Зустріч зі стейкхолдером

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 22.03.2023

  За ініціативи проєктної групи освітньо-професійної програми «Біохімія та лабораторна діагностика» другого (магістерського) рівня вищої освіти на кафедрі біохімії та біотехнології відбулася зустріч студентів четвертого і п’ятого курсів спеціальності 091 Біологія ННІБХБ ЧНУ з генеральним директором Державної установи «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» к.м.н. Гопко Н.В. з метою обговорення змісту наявної ОПП спеціальності та можливих її змін.

читати далі>>>


Лекція д.б.н., професора Великого М. М.

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 15.03.2023

15 березня 2023 року Великий М.М. – д.б.н., професор, завідувач відділу біохімії вітамінів та коензимів Інституту біохімії імені О. В. Палладіна НАН України – прочитав «гостьову» лекцію “Біохімічні функції крові” для магістрантів, які навчаються за ОП «Біохімія та лабораторна діагностика», а також студентів бакалаврату кафедри біохімії та біотехнології.

читати далі>>>


Разом до перемоги!

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 02.02.2023

1 лютого разом із початком весняного семестру та поверненням студентів до навчальних аудиторій університету на кафедру біохімії та біотехнології, перебуваючи у кількаденній відпустці, завітав доктор біологічних наук, професор Олексій Ігорович Худий.
Олексій Ігорович з перших днів повномасштабної війни став на захист України і тривалий час перебуває у зоні активних бойових дій, куди й повернеться після відпустки.

читати далі>>>


РОБОТА СЕКЦІЇ «БІОЛОГІЯ ТА ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я» У МНПК «МОЛОДІЖНА НАУКА ЗАРАДИ МИРУ ТА РОЗВИТКУ»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 18.11.2022

   9-11 листопада 2022 року за участю Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Молодіжна наука заради миру та розвитку».
У перший день роботи конференції молоді науковці мали можливість заслухати пленарну доповідь директора Інституту біохімії ім. О.В.Палладіна НАН України, голови Комісії з біобезпеки і біозахисту при РНБО України, Надзвичайного і Повноважного Посла України Сергія КОМІСАРЕНКА на тему: «Biosafety and Biosecurity – Problems, Tasks and the Ways to Biothreats Reduction». У своєму вітальному слові він подякував молодим ученим, які стоять на захисті наукового фронту України в найскладніший період.

читати далі>>>