Новини

У ЧНУ відзначили переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 27.03.2017

21-24 березня 2017 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біологічних наук, учасниками якої стали 54 студенти з 32 вищих навчальних закладів України. Всі учасники конкурсу мали змогу опублікувати результати своїх досліджень у «Збірнику тез підсумкової науково-практичної конференції».

читати далі>>>


Журі під головуванням професора Марченка М.М. визначило найкращого вчителя року в номінації «Біологія»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 09.03.2017

У січні-лютому 2017 року в рамках реалізації Державної національної програми "Освіта" ("Україна XXI століття") відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2017". Академік АН Вищої школи України, Відмінник освіти України, професор Марченко М.М. очолив журі конкурсу в номінації «Біологія». 

 

читати далі>>>


Вітаємо з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 07.03.2017

Колектив кафедри біохімії та біотехнології щиро вітає асистента кафедри Кушнірик Ольгу Василівну з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія та її наукового керівника доцента Худого Олексія Ігоровича.

читати далі>>>


СНІД: подумай про майбутнє – обери життя

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 02.12.2016

1 грудня 2016 року у Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту студенти-біологи 3-го курсу в рамках вивчення навчальної дисципліни «Вірусологія» під керівництвом доцента кафедри біохімії та біотехнології Кеци О.В. відвідали «Чернівецький обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом».

читати далі>>>


Лабораторне заняття у виробничих умовах

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 14.11.2016

Студенти-біотехнологи 3-го курсу в рамках вивчення навчальної дисципліни «Інтенсивні технології в аквакультурі» під керівництвом доцента кафедри біохімії та біотехнології Худого О.І. відвідали осетрово-форелеве господарство «Ішхан».

 

читати далі>>>


Доктора біологічних наук, професора Марченка Михайла Марковича відзначать за вагомі здобутки у галузі науки і техніки

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 10.11.2016

Рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради за вагомі здобутки у галузі науки і техніки, особистий внесок у підготовку і виховання висококваліфікованих фахівців та активну громадську діяльність медаллю “На славу Чернівців” нагородять Михайла Марковича Марченка.

читати далі>>>


Вітаємо з ювілеєм

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Ketsa Oksana Vitalievna, 21.10.2016

21 жовтня святкує поважний ювілей доктор біологічних наук, професор, директор Інституту біології, хімії та біоресурсів, Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – Михайло Маркович Марченко.

читати далі>>>


Вітаємо

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Ketsa Oksana Vitalievna, 05.10.2016

Колектив кафедри біохімії та біотехнології вітає доктора біологічних наук, професора Михайла Марковича Марченка з присвоєнням йому звання «Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича».

читати далі>>>


Повертаємо стерлядь у Дністер

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Ketsa Oksana Vitalievna, 04.10.2016

1 жовтня 2016 року ініціативною групою у складі співробітників кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ, Буковинського товариства природодослідників, НПП »Хотинський» та ФОП Тертерян за фінансової підтримки благодійного фонду «Ніко Крона» було проведено зариблення Дністровського водосховища цьоголітками стерляді прісноводної.

читати далі>>>


Участь аспірантів і співробітників кафедри біохімії та біотехнології у конференції-конкурсі молодих учених «Актуальні проблеми біохімії та біотехнології-2016»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 08.06.2016

   Закінчення весни у столиці відзначилося проведенням конференції-конкурсу молодих учених «Актуальні проблеми біохімії та біотехнології-2016», яка проходила з 26 по 27 травня 2016 року на базі Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України. 

читати далі>>>