Новини

Бджола, як об’єкт молекулярно-генетичних досліджень

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.11.2016

lkj На кафедрі молекулярної генетики та біотехнології 10 листопада 2016 року відбувся науковий семінар на якому була представлена доповідь доцента Язловицької Л.С. на тему: «Бджола, як об’єкт молекулярно-генетичних досліджень».

читати далі>>>


Вітаємо юних біологів!

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.11.2016

komanda Чернівецька команда школярів«Едельвейс», виборола почесне ІІІ місце у  Всеукраїнському турнірі юних біологів, що проходив у м. Миколаїв з 31.10.16 по 5.11.16.  Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів прийняли активну участь у підготовці буковинських школярів. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю та очікуємо побачити учасників команди в лавах студентів нашого інституту.  

читати далі>>>


50-річчя систематичного вивчення та масової репродукції карпатської бджоли

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.09.2016

Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів, кафедри молекулярної генетики та біотехнології прийняли участь в міжнародній науково-практичній конференції «Карпатські бджоли в Євразійському просторі», присвячену 50-річчю їх систематичного вивчення та масової репродукції, яка проходила з 23 по 25 вересня 2016 року в м.Мукачево. 

На фото: Чернівецька делегація науковців та пасічників.

читати далі>>>


Міжнародна конференція по апіології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 15.09.2016

ghjkl Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Савчук Г.Г., Язловицька Л.С., асистент Тимочко Л.І. та кафедри екології та біомоніторингу проф. Федоряк М.М., прийняли участь в роботі 12-тої конференціїї COLOSS, яка проходила 10-11 вересня 2016 року в м.Клуш-Напока (Румунія), присвяченій дослідженням проблем, повязаних з вимирання колоній медоносних бджіл.

читати далі>>>


Міжнародна співпраця в галузі апіології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.09.2016

Доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Язловицька Л.С. в складі офіційної делегації України прийняла участь в науково-практичній конференції проведеній з нагоди ХХХІV Загальнопольського Дня Пасічника, яка відбулись в м. Лідзбарк Вармінскі 2-4 вересня 2016 року.

читати далі>>>


Досягнення відзначені нагородою

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 13.06.2016

грамота колективу кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Ректор Національного університету харчових технологій

проф. А.І. Українець нагородив

колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології

за високий рівень підготовки студентів

до ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології,

що відбулася 13-15 квітня 2016 року

.

читати далі>>>


За результатами студентської наукової конференції

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 29.04.2016

На кафедрі молекулярної генетики та біотехнології  20-21 квітня відбулась щорічна студентська наукова конференція.  Студенти 4 та 5 курсів представили результати своїх наукових досліджень. Всього було заслухано 17 доповідей, серед яких найкращими були визнані 4.

читати далі>>>


Наукові досягення кафедри

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.04.2016


Колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології вітає наукову групу доктора біологічних наук, професора, зав.кафедри Волкова Романа Анатолійовича 
 та його вихованку, магістра Булавку Олю за почесне І місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з біологічних наук, який пройшов  22-23 березня 2016 року.

 

читати далі>>>


Виїздні семінари кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 03.03.2016

З 18.02.2016 по 29.02.2016 викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології Савчук Г.Г., Тимочко Л.І., Череватова В.Ф., Язловицької Л.С виступили з науковими доповідями на семінарах районних осередків спілки пасічників (Заставна, Путила, Вижниця, Сторожинець),  де ознайомили всіх присутніх з теоретичними та прикладними напрямками досліджень світової спільноти та кафедри молекулярної генетики та біотехнології, зокрема. 

читати далі>>>


Біобезпека та біозахист в Україні

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.02.2016

27–28 січня 2016 року у Київі відбувся 2-ий Міжнародний симпозіум «Підвищення обізнаності та освіта з біобезпеки та біозахисту в Україні» у рамках Проекту Р633 Освіта та поширення знань в Україні за сприяння Міністерства оборони Великобританії, Українського науково-технологічного центру, Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна Національної академії наук України та Української асоціації біобезпеки. 

читати далі>>>