Новини

Науково-практичні конференції по актуальним проблемам бджільництва

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 25.09.2017

 Співробітники кафедри молекулярної генетики та біотехнології прийняли участь у роботі з'їзду бджолярів-матководів України (м.Львів, 5 вересня) та міжнародної науково-практичної конференції «Бджільництво як компонент сталого розвитку (м.Хмельницький, 16-17 вересня). 

читати далі>>>


Бджоли об'єднують польських та українських науковців

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 22.09.2017

pfujkjdjrВ липні 2017 р кафедру молекулярної генетики та біотехнології  відвідав доцент лабoраторії екології та бджільництва кафедри біологічних основ тваринництва факультету біології, тваринництва та біоекономіки Люблінського природничого університету (Польща) Грегожем Борсуком (Grzegorz Borsuk). 

читати далі>>>


Вітання молодим наставникам!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.05.2017

Подяки Департаменту освіти і науки отримали к.х.н. Халавка Юрій Богданович асистент кафедри неорганічної хімії твердого тіла та нанодисперсних матеріалів, к.б.н. Буздуга Інна Миколаївна асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнології за особистий вагомий внесок у розвиток обдарованої учнівської молоді, якісну підготовку учнів Готинчана Андрія та Волкової Анни до написання та захисту науково-дослідницьких робіт. 

читати далі>>>


BukScienceDays в Чернівцях

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 22.05.2017

 19 травня 2017 року на площі Філармонії відбувся науково-просвітницькому заході «BukScienceDays. Spring-2017», проведений в рамках всеукраїнської акції «Дні науки». Співробітники кафедри молекулярної генетики та біотехнології прийняли активну участь у цьому дійстві, де продемонстрували низку біологічних експериментів. Метою заходу було формування у молоді мотивації до занять науковими дослідженнями, посилення престижу професії науковця-дослідника. 

читати далі>>>


Студенти-генетики на науковій студенській конференції

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.04.2017

Студентка кафедри молекулярної генетики та біотехнології 4-го курсу  Рошка Надія нагороджена дипломом за кращу доповідь представлену на студентській науковій конференції Чернівецького національного університету, яка відбулась 25 - 27 квітня 2017 року. 

Доповідь Надії на тему: «Поліморфізм міжгенного спейсеру СОІ-СОІІ у бджоли медоносної (Apis mellifera)» викликала значний інтерес та жваве обговорення серед учасників конференції.

читати далі>>>


Освіта та поширення знань в Україні з питань біоетики та біобезпеки

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 06.04.2017

30 березня 2017 року доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології А.Є.Шелифіст провела 11-й Регіональний семінар «Підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні»  у ракурсі предмету «Біоетика з основами біобезпеки» для студентів 4-го курсу спеціальності «Біологія» Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ. Семінар проводився у рамках тестування 2-го освітнього модуля британо-українського партнерського проекту «Оcвіта та поширення знань в Україні». 

читати далі>>>


Селекція європейських бджіл. Теорія та практика

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 21.02.2017

16-18 лютого 2017 р. у м. Львів відбулась Міжнародна науково-практична конференція  «Селекція європейських бджіл. Теорія та практика», організована «Об’єднанням пасічників-матководів України» (голова – Іван Доскоч) сумісно з кафедрою молекулярної генетики та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

(На фото: делегація науковців і пасічників м. Чернівці та доктор Природничого університету м. Люблін Grzegorz Borsuk  (справа біля стенду).

читати далі>>>


Успішна підготовка юних дослідників

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.02.2017

Вітаємо асистентів кафедри молекулярної генетики та біотехнології, канд.біол.наук  Інну Буздугу та Юрія Тинкевича 
з успішним захистом їх вихованцями, учнями-членами БМАНУМ відділення хімії та біології - Анна Волкова (9 клас)
та Ірина Пахомова (11 кл) - наукових робіт під час ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт,  
який проходив на базі Чернівецького національного університету.

читати далі>>>


Щасливих Різдвяних свят!

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 30.12.2016

Шановні друзі! Щиро вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий - 2017 рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги. Бажаємо щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

читати далі>>>


За результатами наукових семінарів кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 29.12.2016

Завершився цикл наукових семінарів які проходили впродовж листопада-грудня 2016 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології. Доповіді представляли студенти 3-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології спеціальності "біологія". 

читати далі>>>