Новини

Успішна підготовка юних дослідників

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.02.2017

Вітаємо асистентів кафедри молекулярної генетики та біотехнології, канд.біол.наук  Інну Буздугу та Юрія Тинкевича 
з успішним захистом їх вихованцями, учнями-членами БМАНУМ відділення хімії та біології - Анна Волкова (9 клас)
та Ірина Пахомова (11 кл) - наукових робіт під час ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт,  
який проходив на базі Чернівецького національного університету.

читати далі>>>


Щасливих Різдвяних свят!

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 30.12.2016

Шановні друзі! Щиро вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий - 2017 рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги. Бажаємо щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

читати далі>>>


За результатами наукових семінарів кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 29.12.2016

Завершився цикл наукових семінарів які проходили впродовж листопада-грудня 2016 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології. Доповіді представляли студенти 3-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології спеціальності "біологія". 

читати далі>>>


Співпраця науковців інституту та буковинських бджолярів

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.12.2016

 23 грудня 2016 року відбулись щорічні звітні збори громадської організації АВПБ ГО "Буковинський Бджоляр", на які були запрошенні викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Череватов В.Ф., Язловицька Л.С., асистент Тимочко Л.І.

читати далі>>>


Зустріч науковців інституту з бджолярами Косівщини

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.12.2016

 15 грудня 2016 р. відбулись збори пасічників Косівцини (м.Косів, Івано-Франківської області) з нагоди річного звіту по роботі над проектом "Збереження та відновлення абюоригенної карпатської породи бджіл на території Косівського району" на який було запрошено з виступом викладачів кафедри молекулярної генетики та біоітехнології к.б.н., доцента Череватова В.Ф. та к.б.н., асистента Тимочко Л.І.

читати далі>>>


Вітаємо з успішним захистом кандидатської

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.12.2016

fghВІТАЄМО Діденко Наталю Олександрівну  з успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступення кандидата біологічних наук за спеціальністю 03.00.04 - біохімія.  та її наукового керівника доктора біологічних наук Панчук Ірину Ігорівну! Тема дисертації: "Стан антиоксидантної системи дефіцитних по каталазі мутантів Arabidopsis thaliana в умовах сольового стресу". Бажаємо подальших успіхів і творчої наснаги!

Колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології.

читати далі>>>


Студент-біолог на симпозіумі в ПАР (Африка)

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 02.12.2016

Магістрант кафедри молекулярної генетики та біотехнології - Волков Андрій, який навчався за програмою Erasmus Mundus у Німеччині та виконував наукову роботу в Інституті Хімічної Екології Макса Планка, отримав грант на участь у симпозіумі «Хімічна екологія», який відбувся в м. Преторія (Південно-Африканська Республіка) з 31.10.16 -2.11.16. Результати власних наукових досліджень Андрій представив у вигляді доповіді на тему "Biotransformation of allelopathic compounds by Arabidopsis thaliana". 

читати далі>>>


Рослини за дії сольового стресу

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 25.11.2016

 24 листопада 2016 року  відбувся науковий семінар присвячений механізмам захисту рослин у відповідь на дію хлориду натрію. Результати експериментальних досліджень проведених на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології були представлені Діденко Н.О. 

читати далі>>>


Епігенетична регуляція онтогенезу рослин

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.11.2016

семінар 17.11.2016 на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології відбувся науковий семінар на тему "Транскрипційна та посттранскрипційна регуляція розвитку плодів яблуні" - доповідач асистент кафедри Тинкевич Юрій Олегович.

читати далі>>>


Посвята студентів в «генетики»

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.11.2016

4 10 листопада 2016 року студенти-біологи третього курсу, які вирішили виконувати кваліфікаційні роботи на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології були урочисто посвячені в «генетики» своїми старшими колегами. 

читати далі>>>