Новини

Премія Верховної Ради України молодим ученим

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.01.2021

Премію Верховної Ради України молодим ученим отримала аспірантка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ольга Іщенко (наук. керівник проф. Роман Волков) за роботу «Наукові засади збереження біорізноманіття рослин, що зростають в екстремальних умовах Антарктики та високогірних Карпат».

Вітаємо та бажаємо подальших успіхів у науковій роботі.

читати далі>>>


Вперше посвята online

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 27.11.2020

Нові тенденції не оминули й формат посвяти. Цьогоріч ми багато чого проводили вперше. От дійшла черга й до посвяти. 27 листопада 2020 року відбулась перша посвята новачків на кафедрі генетики на платформі Google Meet. Кафедра молекулярної генетики та біотехнології вітає новачків. Ми налаштовані на плідну співпрацю! 

читати далі>>>


е-COLOSS - міжнародна конференція по апіології

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 28.10.2020

Викладачі та студенти Інституту біології, хімії та біоресурсів кафедри молекулярної генетики та біотехнології та кафедри екології та біомоніторингу прийняли участь в роботі щорічної міжнародної науково-практичної конференції «2020 е-COLOSS Conference», яка проходила 12-13 жовтня 2020 в режимі on-line. На конференції були представлені результати наукових досліджень отримані науковцями нашого інституту.

читати далі>>>


Вітаємо професора Романа Волкова з присвоєнням почесного звання!

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 02.10.2020

 

 Президент України Володимир Зеленський на урочистому засіданні вченої ради Чернівецького національного університету вручив нагрудний знак та посвідчення почесного звання "Заслужений діяч науки і техніки України" завідувачу кафедри молекулярної генетики та біотехнології професору Роману Волкову.

 

читати далі>>>


Вітаємо Ольгу Іщенко, аспірантку кафедри молекулярної генетики та біотехнології, з призначенням стипендії Кабінету Міністрів України

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 20.07.2020

 

Стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених призначаються з метою підтримки вчених, які успішно проводять наукові дослідження, здійснюють актуальні науково-технічні розробки і вже досягли визнаних результатів у цій справі.

Ольга Іщенко, аспірантка кафедри молекулярної генетики цьогоріч увійшла до числа стипендіатів.

читати далі>>>


Конференція у ЧНУ 2020

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 23.04.2020

 Сьогодні відбулась щорічна студентська конференція. Звісно наші студенти стали активними її учасниками!

Представлені доповіді висвітлювали роботу наукових напрямів кафедри.

читати далі>>>


Стале бджільництво в Україні

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 12.11.2019

 6-8 листопада 2019 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «Стале бджільництво в Україні». Організаторами конференції були Інститут біології, хімії та біоресурсів ЧНУ (кафедра молекулярної генетики та біотехнології, а також кафедра екології та біомоніторингу), ГО «Асоціація виробників продукції бджільництва «Буковинський бджоляр»», Спілка пасічників України. 

читати далі>>>


Свято гарбузів

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 01.11.2019

Вже вкотре студенти нашої кафедри організовують свято гарбузів. Цього року було надзвичайно багато учасників. У святкуванні брали участь студенти різних курсів, однак "відірвались" саме 4 курс. Студенти облаштували фотозони, виставку задекорованих та різьблених гарбузів, перегляд фільму, конкурси.... 

читати далі>>>


КОНФЕРЕНЦІЯ!

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 01.11.2019

6-8 листопада відбудеться І Міжнародна науково-практична конференція "Стале бджільництво в Україні" на базі ЧНУ імені Юрія Федьковича. Реєстрація учасників 6 листопада з 8.00 по 11.00 біля Мармурової зали (ЧНУ). Відкриття об 11.15 у Мармуровій залі ЧНУ.  Початок пленарних засідань о 12.00

читати далі>>>


Літнє наукове стажування магістра в Канаді

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.09.2019

 

11 вересня 2019 року  на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології відбувся науковий семінар, на якому виступила магістр Надєждіна Анастасія та розповіла про наукове стажування в університеті міста Гвелф, провінція Онтаріо (Канада), яке вона проходила влітку цього року.

читати далі>>>