Новини

СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НА КАФЕДРІ МОЛЕКУЛЯРНОЇ ГЕНЕТИКИ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ 2022

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 11.05.2022

STUD_CONF5 травня 2022 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в online режимі відбулася щорічна студентська наукова конференція, на якій 20 студентів 3, 4 та 5 курсів представили свої результати досліджень. Конференція проводилась у трьох підсекціях. Було відмічено найкращі доповіді, а їхні доповідачі були нагороджені грамотами.

читати далі>>>


Таємниці рибосомної ДНК рослин

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 06.05.2022

5sВийшла з друку монографія «5S рибосомна ДНК квіткових рослин» за редакцією професора Р.А.Волкова. Монографія присвячена організації ділянок геному, які кодують 5S рибосомну РНК (5S рДНК) у покритонасінних. Представлено оригінальні результати багаторічних досліджень співробітників кафедри молекулярної генетики та біотехнології та партнерів із академічних інститутів Києва та Львова стосовно будови, молекулярної еволюції та використання у таксономічних дослідженнях 5S рДНК одно- та дводольних рослин.

Книга розрахована на фахівців у галузі генетики, молекулярної біології, таксономії, викладачів, наукових співробітників, аспірантів та студентів старших курсів біологічних факультетів університетів.

http://www.utgis.org.ua/ua/publ-ua/nauk-publ-ua

читати далі>>>


Зустріч з Науковою малечею

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 10.04.2022

fotoСаме так можна назвати дітей, що відвідали наукові пікніки, які відбулися 9 квітня.

Чому діти схожі на батьків, чому такий різноманітний рослинний та тваринний світ, чому рослини зелені, як живуть бджоли і як вони роблять мед? Як починається наука і справжнє наукове дослідження? Співробітники та студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології дали відповіді на ці та інші запитання на «наукових пікніках» для дітей переселенців. 

читати далі>>>


Посвята в генетики

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 26.11.2021

26 листопада 2021 року відбулась уже друга карантинна онлайн-посвята студентів на кафедрі генетики.

Студенти старших курсів та співробітники кафедри підготували захоплюючі конкурси на креативність, ерудицію, знання фахових предметів та винахідливість.

читати далі>>>


Вручення подяк з нагоди міжнародного дня студента

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 18.11.2021

За відмінне навчання, активну участь у науковій та громадській діяльності було вручено подяки п’ятьом студентам закладів вищої, фахової передвищої освіти області. Серед них і студентка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Діана Качмарик

Вітаємо та бажаємо подальших досягнень.

 

читати далі>>>


Вручення Премії Верховної Ради України молодим ученим

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 12.11.2021

До Всесвітнього дня науки Голова Парламенту України Руслан Стефанчук вручив Премії Верховної Ради України молодим ученим. Серед них асистентка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ольга Іщенко.

Постановою Верховної Ради України від 02 грудня 2020 року №1043-ІХ «Про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2019 рік» присуджено 30 Премій Верховної Ради України 63-м молодим ученим. 

Талановитих науковців нагороджено дипломами, нагрудними знаками та виплачено грошову частину. 

читати далі>>>


Академічна стипендія імені М. С. Грушевського

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 28.10.2021

scholarship_RoshkaАспірантці кафедри молекулярної генетики та біотехнології Надії Рошка призначено академічну стипендію імені М.С. Грушевського на 2021/2022 навчальний рік. 

Академічна стипендія імені М. С. Грушевського призначається аспірантам державних ЗВО, які найбільше відзначилися в навчальній та науковій роботі, починаючи з другого курсу.

Вітаємо стипендіатку та бажаємо подальших успіхів!

читати далі>>>


Подяки з нагоди 146 річниці відкриття університету.

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 13.10.2021

З нагоди свята у Чернівецькому національному університеті нагородили викладачів кафедри молекулярної генетики та біотехнології - проф. Ірину Панчук та асист. Ольгу Іщенко. Вітаємо та бажаємо подальших успіхів!

 

 

 

 

 

 

читати далі>>>


Стажування з природничих наук у Румунії

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 16.09.2021

Bushyla

 

В липні 2021 року аспірантка кафедри молекулярної генетики та біотехнології  Крістіна Бушила взяла участь у роботі літньої школи Ясського університету імені А.І. Куза, Румунія. Тема стажування: “Природничі науки в боротьбі з виникаючими загрозами для здоров'я людини”.

   

 

читати далі>>>


Вітаємо з ювілеєм!

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 19.08.2021

photo_VolkovКолектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології вітає з ювілеєм Романа Анатолійовича Волкова - заслуженого діяча науки і техніки України, професора, доктора біологічних наук, завідувача кафедри.

 

 

 

 

 

читати далі>>>