Новини

Співпраця з Китаєм

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 12.07.2019

У червні цього року професори кафедри молекулярної генетики та біотехнології Роман Анатолійович Волков та Ірина Ігорівна Панчук пройшли наукове стажування у Школі Наук про Життя Хуаяньського Нормального Університету (Китай)

читати далі>>>


Селекційна робота кафедри

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.04.2019

В  ківтні 2019 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології завершився цикл наукових семінарів виступом асистента кафедри, к.б.н.Олександра Череватова  на тему "Селекційна робота з медоносними бджолами".

 

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція 2019

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.04.2019

16-17 квітня 2019 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в рамках Студентської наукової конференції ЧНУ імені Юрія-Федьковича було представлено доповіді студентів щодо їхньої наукової роботи.

В ході роботи трьох підсекцій за відмінне представлення отриманих результатів четверо студентів відзначили грамотами.

Вітаємо переможців та їх керівників. Бажаємо подальший наукових здобутків!

читати далі>>>


Збереження аборигенних порід ВРХ

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 20.02.2019

19.2.2019 розпочато роботу наукового семінару кафедри молекулярної генетики та біотехнології з виступу голови правління Асоціації бурої карпатської породи, к.с.-г.н. Василя Терпая на тему "Аборигенна бура карпатська порода великої рогатої худоби".

 

читати далі>>>


Перемога у конкурсу INTEL EKO України 2019

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.02.2019

 Наукова робота, виконана на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології під керівництвом професора кафедри Ірини Ігорівни Панчук «Забруднення ґрунтів важкими металами: антиоксидантна система у рослин як інструмент для біоремідіації» представлена ученицею 11 класу м.Чернівці Анною Волковою посіла І місце у суперфіналі національного етапу науково-технічного конкурс Intel Eco Ukraine 2019 (5-8 лютого 2019). 

читати далі>>>


Проблеми та перспективи селекції українських бджіл

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 19.12.2018

Доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Володимир Череватов прийняв участь в науково-практичній конференції "Сучасні проблеми в бджільництві та перспективи селекції українських бджіл", яка відбулась 15 грудня 2018 року в м.Суми на базі Сумського національного аграрного університету. Доповіді В.Череватова "Походження та шляхи становлення сучасних підвидів бджоли медоносної" та "Молекулярне різноманіття спейсерної ділянкиСОІ-СОІІ та походження карпатської бджоли викликали жваву дискусію серед учасників конференції.

читати далі>>>


Мотивація учнівської молоді до науково-дослідної роботи

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 21.11.2018

17 листопада 2018 року в Інституті біології, хімії та біоресурсів відбулась зустріч учнів закладів середньої освіти, слухачів  Буковинської Малої Академії Наук України  з замісником директора інституту по науці, доктором біологічних наук, професором, завідувачем кафедри молекулярної генетики та біотехнології Волковим Романом Анатолійовичем. Захід проводився з метою стимулювання обдарованої учнівської молоді до науково-дослідної діяльності в рамках проекту «Наука в особистостях».

читати далі>>>


Зустріч юних біологів з Вселенським Патріархом Варфоломієм

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.11.2018

 3–6 жовтня у Туреччині проходив Міжнародний конкурсі наукових проектів «INSPO-2018». Проект кафедри молекулярної генетики та біотехнології представляла учениця Малої Академії Наук України Анна Волкова. Учасники делегації відвідали службу у Патріаршому соборі святого Георгія. Вселенський Патріарх Варфоломій благословив їх на нові перемоги і звершення в науці. 

читати далі>>>


Науковці інституту на міжнародому форумі у галузі бджільництва

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.11.2018

Науковці інституту к.б.н. Володимир Череватов, Юрій Дронь, Людмила Язловицька виступили з доповідями на пленарному засіданні міжнародного науково-практичного форуму "Світовий досвід у галузі бджільництва та перспективи розвитку в Україні", який відбувся в м.Камянець-Подільський 2-4 листопада 2018 року.    

читати далі>>>


Наукові досягнення випускників кафеди молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 05.11.2018

Вітаємо  Івановича Ярослава, випускника Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.22 – молекулярна генетика на тему «Генетичне профілювання для маркер-опосередкованого добору сортів черешні (Prunus avium L.) української селекції» та його наукового керівника Волкова Романа Анатолійовича, доктора біологічних наук, професора, завідувача кафедри молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ.  Бажаємо подальших творчих здобутків!  

Колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології 

читати далі>>>