Новини

МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЕНЕТИКІВ І СЕЛЕКЦІОНЕРІВ ІМЕНІ М.І. ВАВИЛОВА

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 13.10.2022

Aconitum3-5 жовтня 2022 року в м. Умань відбулася XVІІ Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів», присвячена 200-річчю від дня народження Г.Й. Менделя та вшануванню пам’яті І.С. Косенка. На конференції взяли участь завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології,  доктор.біол. наук. Р. А. Волков та старший науковий співробітник кафедри молекулярної генетики та біотехнології,  кандидат біол. наук. Ю.О. Тинкевич.

читати далі>>>


Співпраця з німецьким університетом: навчання студентів, стажування викладачів та наукові дослідження

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 10.10.2022

Протягом серпня та вересня 2022 року професор кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірина Панчук на запрошення німецьких колег відвідала Біоцентр університету міста Кельн (Німеччина). Під час візиту було досліджено вплив факторів довкілля на водний обмін, мінеральне живлення рослин та мікроорганізми ризосфери з використанням робототехніки та інших сучасних методів біології та біоінформатики.

читати далі>>>


Виступ науковців кафедри молекулярної генетики та біотехнології на ХХІІ Міжнародній Гамовській конференції-школі

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 23.09.2022

м22-26 серпня 2022 року у м. Одеса відбулась щорічна ХХІІ Міжнародна Гамовська конференція-школа. На біологічній секції були представлені наукові доповіді професора Романа Волкова "Molecular evolution and taxonomic application of 5S rDNA in the genus Aconitum" та аспірантки Надії Рошка "Long and short 5S rDNA variants in the genomes of Apis species".

читати далі>>>


Вітаємо з перемогою на престижному національному конкурсі

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 01.09.2022

Вітаємо асистента кафедри молекулярної генетики та біотехнології, кандидата біологічних наук Тимочко Лесю Іванівну та її ученицю, випускницю 11 класу  Чернівецької ЗОШ №6, Торак Ірину з перемогою: здобуттям золотої медалі на престижному національному конкурсі "Олімпіада геніїв України" («GENIUS Olympiad Ukraine» 2022) та бронзової – у глобальному фіналі престижного міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування «GENIUS Olympiad» (Rochester institute of Technology, New York, U.S.A.)

читати далі>>>


СУЧАСНЕ БДЖІЛЬНИЦТВО 2022

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна , 20.08.2022

 

apis18 серпня 2022 року в Києві в ННЦ «Інституті бджільництва імені П.І. Прокоповича» НААН України відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю СУЧАСНЕ БДЖІЛЬНИЦТВО: проблеми – досвід – нові технології в якій взяли участь завідувач кафедри молекулярної генетики табіотехнології, доктор біологічних наук Р. А. Волков та доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології, кандидат біологічних наук Л. С. Язловицька.

читати далі>>>


ЛІТНЯ ШКОЛА З ПРИРОДНИЧИХ НАУК У РУМУНІЇ

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 20.07.2022

daciaЗ 4 по 15 липня 2022 року студентка-магістр кафедри молекулярної генетики та біотехнології Юлія Шевцова брала учать у роботі літньої школи в Ясському університеті імені А.І. Куза, Румунія.

 

 

 

 

 

читати далі>>>


Студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 06.07.2022

Valin-Borsuk

Студенти-магістранти кафедри молекулярної генетики та біотехнології Борсук Надія та Валін Максим взяли участь у  Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році. Незалежні зовнішні рецензенти високо оцінили рівень поданих на конкурс робіт. Кожна наукова робота мала свою  актуальність та практичне значення. Згідно з наказом ЧНУ автори були нагороджені як переможці I туру.

читати далі>>>


Обговорення змін до ОПП «Біологія»

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 30.05.2022

obgov

27 травня 2022 на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології відбулась зустріч членів проєктної групи зі студентами магістрантами 5 курсу для обговорення ОПП 091«Біологія» за спеціальністю 091 «Біологія». Студенти  висловлювали свої думки стосовно доцільності та ефективності читання певних курсів у світлі спеціалізації студентів у напрямку молекулярної генетики та з урахуванням майбутнього працевлаштування.

читати далі>>>


Всесвітній день бджіл

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 20.05.2022

bee20 травня - Всесвітній день бджіл.

Цього дня міжнародна спільнота відзначає День бджіл, акцентуючи увагу до цих надзвичайних комах. Значення бджіл є різноманітним, оскільки вони як основні комахи-запилювачі підтримують природне біорізноманіття та сталість екосистем, слугуючи індикатором чистоти довкілля,  сприяють підвищенню продуктивності агрокультур та водночас створюють такі первинні продукти як мед, прополіс, віск, пилкове обніжжя, пергу та інші. Бджола слугує об’єктом широкого кола наукових інтересів та досліджень в галузі молекулярної біології, генетики, селекції, нейробіології, геронтології та практичної медицини. 

 

читати далі>>>


КРАЩА ДОПОВІДЬ НА УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 16.05.2022

 

valin12 травня 2022 року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича проходила щорічна Студентська наукова конференція. Інститут біології, хімії та біоресурсів представляв студент 5-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології Максим Валін та був нагороджений дипломом за кращу доповідь.

читати далі>>>