Новини

Краща усна доповідь в секції «Генетика та епігенетика» на XV Всеукраїнській конференції молодих вчених

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 24.06.2021

Certificate Roshka conference

 

 Кращу усну доповідь в секції «Генетика та епігенетика» на XV Всеукраїнській конференції молодих вчених представила аспірантка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Чернівецького національного університету Надія Рошка

читати далі>>>


Кафедра молекулярної генетики та біотехнології вітає всіх з Днем Вишиванки!

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 20.05.2021

Сьогодні, 20 травня, співробітники кафедри молекулярної генетики та біотехнології зустрілись on-line, щоб привітати один одного з нагоди свята Дня Вишиванки, яке було започатковане в нашому рідному місті Чернівці.

 

читати далі>>>


Вітаємо співробітників кафедри з поченими нагородами

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 20.05.2021

 Вітаємо з співробітників кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірину Панчук, Інну Буздугу та Лесю Тимочку з отриманням почесних нагород від Малої Академії Наук України та Чернівецької Обласної Державної Адміністрації. 

 Бажаємо творчих злетів та натхнення у подальшій роботі!

читати далі>>>


Вітаємо Ольгу Іщенко з успішним захистом кандидатської!

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 29.04.2021

28 квітня на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в онлайн режимі на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 76.051.008 відбувся захист дисертації аспірантки кафедри Ольги Іщенко ("Молекулярна організація та таксономічне застосування 5S рибосомної ДНК представників триби Poeae (родина Poaceae)") на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 09 Біологія за спеціальністю 091 Біологія.

читати далі>>>


Перше місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Біологія» отримали стденти-генетики нашого університету

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 22.04.2021

Перше місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт  (20-22.04.2021) з біології отримали студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології Богдан Циба (5 курс) та Андрій Стратійчук (3 курс) за роботу присвячену еволюції та післяльодовиковій міграції дубів секції Quercus (наукові керівники зав. кафедри молекулярної генетики та біотехнології д.б.н., проф.  Роман ВОЛКОВ та ст. наук. співр., асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Юрій ТИНКЕВИЧ).

читати далі>>>


Наукова конференція молодих дослідників кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 22.04.2021

21 квітня на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в режимі on line відбулись секційні засідання студентської наукової конференції, на яких 19 студентів 2, 4 та 5 курсів представили свої повідомлення. Конференція традиційно проводилась у трьох підсекціях. Відповіді на чисельні питання та жваве обговорення доповідей студентами та співробітниками кафедри продемонстрували впевнене володіння матеріалом доповідачами. Новинкою цього року було широке застосування новітніх методів біоінформатики для аналізу послідовностей ДНК, отриманих шляхом повногеномного сиквенування.

 

читати далі>>>


Вітаємо Діану Качмарик з призовим місцем на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у 2020/2021 н.р.

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 09.04.2021

Другий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнологія та біоінженерія»  проводився на базі Національного університету харчових технологій (м. Київ).

Для участі в ІІ турі Конкурсу надійшло 48 робіт із 23 закладів вищої освіти. Однак до участі в підсумковій конференції відібрали лише 30 робіт.

За результатами конкурсу Діана Качмарик виборола третє місце. Вітаємо переможицю та її наукового керівника. Бажаємо наукової та творчої наснаги!

читати далі>>>


Науковці ЧНУ представляли Україну в Японії на конференції, присвяченій бджолам

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 03.04.2021

22-26 березня 2021 року в режимі онлайн відбулася Міжнародна науково-практична конференція «2nd COLOSS Asia e-Meeting 2021 Okinawa Japan», яка присвячена молекулярно-генетичним та фізіологічним аспектам здоров’я бджіл та технологіям їх розведення. Українських вчених на науковому зібранні представляв колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології ІБХБ.

На конференції були представлені результати наукових досліджень, отримані науковцями кафедри.

читати далі>>>


Розвиток співпраці між буковинськими бджолярами та науковцями кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 05.03.2021

28 лютого 2021 року на відкритій терасі Театральної площі відбулися обласні збори ГО "Асоціації виробників продуктів бджільництва «Буковинський бджоляр»".  На зібранні була створена робоча група пасічників Буковини, серед яких представники Чернівецького, Вижницького та Дністровського районів, які погодились взяти участь у виконанні науково-дослідної роботи кафедри  молекулярної генетики та біотехнології.

читати далі>>>


Вітаємо Володимира Череватова з ювілеєм!

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 11.02.2021

Яке щастя мати можливість бути частиною великої родини, душевного колективу! Щастя бачити талановитих колег, спостерігати, як вони ростуть з року в рік! Щастя спостерігати взаємодію з колегою, коли він не просто вчитель, а як наставник, який виховує, ростить, любить! Щастя бачити колег, які в строю, які в темі і постійному розвитку! Щастя так само усім колективом кафедри молекулярної генетики та біотехнології вітати колегу Володимира Череватова з ювілеєм!

читати далі>>>