Новини

Апідологічна співпраця між Україною та Польщею

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 06.07.2018

Викладачі кафедри  молекулярної генетики та біотехнології Савчук Г.Г., Тимочко Л.І., Язловицька Л.С. та студентка 4-го курсу Царук Вікторія відвідали університет природничих наук у м Люблін (Польща) в рамках угоди про співробітництво. Під час візиту вони ознайомились з практикою ведення бджільництва в Польщі, основними напрямками апідологічних досліджень та спланували подальшу співпрацю з польськими колегами. 

читати далі>>>


Перемога у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу СНР

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.05.2018

Вітаємо Рошку Надію, магістранта кафедри молекулярної генетики та біотехнології із отриманням диплому ІІ ступеня у другому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біологія», що відбувся у м. Полтава 26 квітня 2018 року.

Конкурсною галузевою комісією за високий рівень підготовки магістранта до участі у конкурсі наукового керівника, завідувач кафедри, проф. Волков Роман Анатолійович нагороджено подякою, а колектив кафедри - грамотою.

читати далі>>>


Shevchenkivska vesna: biosciece advances 2018

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.05.2018

Вітаємо Царук Вікторію, студентку 4-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології з  ІІ місцем за стендову доповідь  на тему "Рівень ТБК-активних продуктів у Apis mellifera  L. за різної вуглеводної дієти" на XVI міжнародній науковій конференції студентів та молодих вчених "Шевченківська весна: досягнення біологічної науки /Bioscience advances" яка відбулась 24-27 квітня 2018 року в м.Києві на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Бажаємо успіхів в подальшій науково-дослідній роботі.

читати далі>>>


Інноваційні технології ефективного бджільництва

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 23.03.2018

 Всеукраїнська науково-практична конференція "Інноваційні технології ефективного бджільництва" відбулась в березні 2018 в м.Дніпро, на яку зїхались  делегації зі всієї України. На конференції з науковою доповіддю "Походження сучасних підвидів та шляхи селекції бджоли медоносної" виступив доцент кафедри молекулярної генетики та бітехнології Володимир Череватов.  

читати далі>>>


Поширення наукових знань серед бджолярського кола

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.03.2018

 Доцента кафедри молекулярної генетики та біотехнології Череватов Володимир Федорович був запрошений виступити з доповіддю «Таксономічні категорії в бджільництві» на пленарному засіданні  всеукраїнської конференціі «Сьогодення і майбутнє української степової породи бджіл», яка відбулась в березні 2018 року в Полтаві. 

читати далі>>>


Наукові семінари кафедри

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 27.02.2018

21.02.2018 доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Володимир Федорович Череватов розпочав цикл наукових семінарів кафедри доповівши на тему "Таксономічні категорії у бджільництві". У роботі семінару взяли участь як студенти та співробітники кафедри, так і практикуючі бджолярі Буковини.

 

читати далі>>>


Обмін досвідом в бджільництві

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 27.02.2018

 18 лютого 2018 року на базі інституту біології, хімії та біоресурсів відбувся міжобласний семінар пасічників, на якому виступили провідні бджолярі та матководи, запрошені зі Львівської, Івано-Франківської  та Тернопільської областей, які поділились власним досвідом особливостей ведення бджільництва. Крім того, на семінарі виступив асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнології, канд. біол. наук Олександр Володимирович Череватов з доповіддю на тему "Племінна робота. Експресс метод?".

читати далі>>>


Підбиття піідсутків співпраці науковців інституту та бджолярів Буковини за 2017 рік

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.12.2017

26 грудня 2017 року на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ відбулись загальні збори громадської організації «Асоціація виробників продукції бджільництва «Буковинський бджоляр»». На зборах  з доповідями виступили науковці інституту: завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології професор, д.б.н.Роман Анатолійович Волков, професор кафедри екології та біомоніторингу, д.б.н. Марія Михайлівна Федоряк, асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнологїі к.б.н. Олександр Володимирович Череватов 

читати далі>>>


Європейський день пасічника в Карпатах

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 16.11.2017

 В жовтні 2017 року у місті Яремча з нагоди Європейського дня пасічника відбувся всеукраїнський з'їзд бджолярів. Захід проведено під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України, спілки пасічників України. Викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Володимир Череватов, Людмила Язловицька, асистент Леся Тимочко були запрошені на конференцію та виступили з науковими доповідями, які викликали жваву дискусію серед пасічників України. 

читати далі>>>


Х з'їзд українського товариства генетиків та селекціонерів

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 09.11.2017

Умань Восени 2017 року в м.Умань відбувся X з’їзд українського товариства генетиків та селекціонерів (УТГіС) імені М.І.Вавилова та асоційована зі з’їздом ХІІ міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів», присвячена 50-річчю заснування УТГіС та 130-річчю від дня народження М.І.Вавилова. Активну участь на даному форумі прийняли зав.кафедри, проф. д.б.н. Волков Роман Анатолійович та д.б.н.Панчук Ірина Ігорівна. 

читати далі>>>