Новини

Вітаємо Рошку Надію з успішним захистом дисертації!

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 30.11.2023

NR23 листопада в онлайн режимі на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 76.051.035 відбувся захист дисертації аспірантки кафедри молекулярної генетики та біотехнології Рошки Надії на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 09 Біологія за спеціальністю 091 Біологія. Науковий керівник - завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології, доктор біологічних наук, професор Роман Анатолійович Волков. 

читати далі>>>


ПОСВЯТА СТУДЕНТІВ В «ГЕНЕТИКИ» 2023

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 20.11.2023

pos

9 листопада  студенти-біологи третього курсу та студенти-біотехнологи другого курсу, які вирішили виконувати кваліфікаційні роботи на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології були урочисто посвячені в «генетики» своїми старшими колегами. Для цього вони достойно пройшли ряд випробувань. Завідувач кафедри, проф.Волков Р.А., привітав їх в лавах кафедри та поздоровив початківців з початком їхньої наукової діяльності.  Після цього відбулося знайомство з колективом кафедри за солодким столом.

читати далі>>>


Семінар для викладачів ВНЗ з обміну досвідом щодо підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 08.11.2023

seminar_118-20 жовтня у Чернівцях «Центром громадського здоров’я МОЗ України» було проведено «Семінар для викладачів ВНЗ з обміну досвідом щодо підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців». Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича представляли професори кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірина Панчук та Роман Волков, які взяли активну участь у семінарі та обговоренні актуальних питань підготовки спеціалістів лабораторної діагностики.

читати далі>>>


Міжнародна науково-практична конференція "Пасічний сезон - 2023."

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 18.10.2023

pa1

13 жовтня 2023 року в режимі онлайн відбулась міжнародна науково-практична конференція «Пасічницький сезон - 2023 (Підсумки та перспективи) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України факультету тваринництва та водних біоресурсів кафедри бджільництва. В конференції взяли участь викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології: канд. біол. наук, доцент Людмила Язловицька представила результати досліджень щодо позитивного впливу полімінерального препарату «Апіплазма» на розвиток колоній Apis mellifera L. під час весняної та осінньої підгодівлі, а канд. біол. наук Олександр Череватов ознайомив учасників конференції з особливостями поліморфізму CSD генів у медоносних бджіл. Доповіді викликали велику кількість різноманітних питань практичного використання представлених досліджень.

читати далі>>>


19th COLOSS conference

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 10.10.2023

coloss_1

3-4 жовтня 2023 року в Словенії в змішаному онлайн-офлайн режимі відбулась міжнародна конференція 19th COLOSS Conference, присвячена збереженню медоносних бджіл на планеті. В конференції прийняли участь викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Галина Савчук, Людмила Язловицька, асистент Олександр Череватов, та магістранти Остап Паламар, Іларіон Романюк. Результати досліджень по впливу полі мінерального препарату «Апіплазма» на зимостійкість колоній Apis mellifera L у вигляді стендової доповіді представив Остап Паламар.

читати далі>>>


Публічна презентація наукових результатів дисертації Надії Рошки на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 Біологія

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 15.09.2023

NR

14 вересня відбулася публічна презентація наукових результатів дисертації Надії Рошки на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 Біологія.
 
Тема роботи: «5S рибосомна ДНК та гени СО1-СО2 як молекулярні маркери в оцінці генетичного різноманіття комах». Науковий керівник - завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології, доктор біологічних наук, професор Роман ВОЛКОВ.

читати далі>>>


Професорка Ірина Панчук отримала сертифікат експерта НАЗЯВО

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 10.08.2023

Панчук І. І. Професорка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірина Панчук пройшла попередній конкурсний відбір та була запрошена Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) пройти підготовку для експертів. Протягом липня 2023 р. вона відвідала два онлайн курси надані НАЗЯВО «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг» та «Як написати якісний звіт про результати акредитаційної експертизи освітньої програми», успішно здала тестування та отримала сертифікат експерта НАЗЯВО.

читати далі>>>


Стажування в літній школі Jassy Summer School 2023

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 01.08.2023

ясси1З 10 по 21 липня 2023 року студентка  кафедри молекулярної генетики та біотехнології Анна Храпко та аспірантка Надія Рошка  взяли участь у роботі чергової літньої школи Ясського університету імені А.І. Куза, Румунія. Тема стажування була присвячена біологічним наукам, серед яких учасники мали змогу відвідати як лекційні так і практичні заняття. Особливий інтерес викликали практикуми, які носили дискусійний характер, а також відвідування лабораторій університету, де учасникам давали змогу застосувати набуті навички безпосередньо на практиці. Анна та Надія успішно здали фінальний іспит по всім дисциплінам, підтвердженням чого стали отримані відповідні сертифікати. 

читати далі>>>


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми фізіології тварин"

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 07.06.2023

конф_125-26 травня 2023 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбулася міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми фізіології тварин" присвячена 100-річному ювілею ректора Степана Васильовича Стояновського, в якій взяли участь викладачі - доцент, к. б. н. Людмила Язловицька, доцент, к. б. н. Галина Савчук, асист., к. б. н.Леся Тимочко, асист., к. б. н Олександр Череватов та студенти кафедри - Остап Паламар, Іларіон Романюк, Ірина Лугомирська.

читати далі>>>


Нейроекономіка та теорія подвійних процесів - лекція для студентів економічного факультету

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 31.05.2023

економ1

18 травня студентка 5 курсу Дар’я Рудь  провела лекцію на тему: «Прийняття рішень. Нейроекономіка та теорія подвійних процесів» зі студентами економічного факультету першого та третього курсу. Зі студентами обговорювалось безліч різних питань стосовно того, як на практиці можливо використовувати знання з нейроекономіки, говорили про сприйняття інформації та когнітивні процеси під час цього, теорія темпераменту, як колір впливає на рішення, що відбувається під час потрапляння світла на сітківку, чому свободи волі не існує та як це обгрунтувати за допомогою нейробіології. Розбирали модельний об’єкт Caenorhabditis elegans, як в нього працють нейрони під час прийняття рішень, та як за допомогою діацетилу  здійснити його рух. Студентів зацікавило дослідження в якому людей заводили в приміщення з запахом свіжого печива з шоколадом і що це впливало на їх щедрість, а в кімнаті з тухлим м’ясом люди навпаки в грі стали більш жадібними.  

читати далі>>>