Новини

Нагородження професорки кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірини Панчук

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 05.03.2023

Панчук І.І.1 та 2 березня у Чернівецькому університеті проходила Стратегічна сесія з розвитку педагогічної освіти, у роботі якої взяв участь Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. У рамках його перебування було відзначено працівників університету нагородами. Серед них професор кафедри молекулярної генетики та біотехнології, доктор біологічних наук Ірина Панчук, яка була нагороджена грамотою Міністерства освіти та науки. Вітаємо та бажаємо подальшого натхнення та наукових досягнень.

читати далі>>>


Студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології досліджують зміни клімату на базі Кельнського університету

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 02.03.2023

cologne_3Протягом двох тижнів з 16.01 2023 до 28.01.2023 студенти кафедри, що навчаються за магістерською освітньою програмою зі спеціальності «Біологія» Емілія Тімканич, Яна Рильська та Анна Волкова в межах угоди про співробітництво  та обмін студентами  відвідали Біоцентр універитету міста Кельн. Студенти були залучені до курсу «InnoBioDiv - Innovative research on plant-environment interaction in a changing climate combining biology and modern Internet-of-Things technologies».

читати далі>>>


ПОСВЯТА СТУДЕНТІВ В ГЕНЕТИКИ

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 20.11.2022

посвята_117 листопада в день студента відбулася посвята студентів біотехнологів  2-го та біологів 3-го курсів, які вирішили виконувати свою наукову роботу на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології.

читати далі>>>


Літнє стажування в університеті Британської Колумбії у Ванкувері

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 27.10.2022

Анна1Студентка кафедри Анна Волкова отримала стипендію за програмою MITACS для проходження практики у червні –серпні 2022 р. в UBC – університеті Британської Колумбії у Ванкувері (Канада). Під час проходження практики Анна була залучена до проєкту «Regulation of cellulose production in plants», який виконувався у лабораторії професора Geoffrey Wasteneys. Студентка успішно застосовувала методики, якими оволоділа під час навчання на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ, а також ознайомилась з новітніми сучасними методами досліджень, як наприклад, CRISP/CAS, очищення білку методом афінної хроматографії та ін. 

читати далі>>>


Міжнародний форум із біологічної науки в ДНУ

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 16.10.2022

con16-7 жовтня на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара у дистанційному форматі відбулася VI Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми біохімії, клітинної біології та фізіології.» в якій взяла участь доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології, кандидат біологічних наук Л.С. Язловицька.

читати далі>>>


МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЕНЕТИКІВ І СЕЛЕКЦІОНЕРІВ ІМЕНІ М.І. ВАВИЛОВА

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 13.10.2022

Aconitum3-5 жовтня 2022 року в м. Умань відбулася XVІІ Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів», присвячена 200-річчю від дня народження Г.Й. Менделя та вшануванню пам’яті І.С. Косенка. На конференції взяли участь завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології,  доктор.біол. наук. Р. А. Волков та старший науковий співробітник кафедри молекулярної генетики та біотехнології,  кандидат біол. наук. Ю.О. Тинкевич.

читати далі>>>


Співпраця з німецьким університетом: навчання студентів, стажування викладачів та наукові дослідження

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 10.10.2022

Протягом серпня та вересня 2022 року професор кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірина Панчук на запрошення німецьких колег відвідала Біоцентр університету міста Кельн (Німеччина). Під час візиту було досліджено вплив факторів довкілля на водний обмін, мінеральне живлення рослин та мікроорганізми ризосфери з використанням робототехніки та інших сучасних методів біології та біоінформатики.

читати далі>>>


Виступ науковців кафедри молекулярної генетики та біотехнології на ХХІІ Міжнародній Гамовській конференції-школі

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 23.09.2022

м22-26 серпня 2022 року у м. Одеса відбулась щорічна ХХІІ Міжнародна Гамовська конференція-школа. На біологічній секції були представлені наукові доповіді професора Романа Волкова "Molecular evolution and taxonomic application of 5S rDNA in the genus Aconitum" та аспірантки Надії Рошка "Long and short 5S rDNA variants in the genomes of Apis species".

читати далі>>>


Вітаємо з перемогою на престижному національному конкурсі

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 01.09.2022

Вітаємо асистента кафедри молекулярної генетики та біотехнології, кандидата біологічних наук Тимочко Лесю Іванівну та її ученицю, випускницю 11 класу  Чернівецької ЗОШ №6, Торак Ірину з перемогою: здобуттям золотої медалі на престижному національному конкурсі "Олімпіада геніїв України" («GENIUS Olympiad Ukraine» 2022) та бронзової – у глобальному фіналі престижного міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування «GENIUS Olympiad» (Rochester institute of Technology, New York, U.S.A.)

читати далі>>>


СУЧАСНЕ БДЖІЛЬНИЦТВО 2022

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна , 20.08.2022

 

apis18 серпня 2022 року в Києві в ННЦ «Інституті бджільництва імені П.І. Прокоповича» НААН України відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю СУЧАСНЕ БДЖІЛЬНИЦТВО: проблеми – досвід – нові технології в якій взяли участь завідувач кафедри молекулярної генетики табіотехнології, доктор біологічних наук Р. А. Волков та доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології, кандидат біологічних наук Л. С. Язловицька.

читати далі>>>