Новини

Стажування в літній школі Jassy Summer School 2023

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 01.08.2023

ясси1З 10 по 21 липня 2023 року студентка  кафедри молекулярної генетики та біотехнології Анна Храпко та аспірантка Надія Рошка  взяли участь у роботі чергової літньої школи Ясського університету імені А.І. Куза, Румунія. Тема стажування була присвячена біологічним наукам, серед яких учасники мали змогу відвідати як лекційні так і практичні заняття. Особливий інтерес викликали практикуми, які носили дискусійний характер, а також відвідування лабораторій університету, де учасникам давали змогу застосувати набуті навички безпосередньо на практиці. Анна та Надія успішно здали фінальний іспит по всім дисциплінам, підтвердженням чого стали отримані відповідні сертифікати. 

читати далі>>>


Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми фізіології тварин"

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 07.06.2023

конф_125-26 травня 2023 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбулася міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми фізіології тварин" присвячена 100-річному ювілею ректора Степана Васильовича Стояновського, в якій взяли участь викладачі - доцент, к. б. н. Людмила Язловицька, доцент, к. б. н. Галина Савчук, асист., к. б. н.Леся Тимочко, асист., к. б. н Олександр Череватов та студенти кафедри - Остап Паламар, Іларіон Романюк, Ірина Лугомирська.

читати далі>>>


Нейроекономіка та теорія подвійних процесів - лекція для студентів економічного факультету

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 31.05.2023

економ1

18 травня студентка 5 курсу Дар’я Рудь  провела лекцію на тему: «Прийняття рішень. Нейроекономіка та теорія подвійних процесів» зі студентами економічного факультету першого та третього курсу. Зі студентами обговорювалось безліч різних питань стосовно того, як на практиці можливо використовувати знання з нейроекономіки, говорили про сприйняття інформації та когнітивні процеси під час цього, теорія темпераменту, як колір впливає на рішення, що відбувається під час потрапляння світла на сітківку, чому свободи волі не існує та як це обгрунтувати за допомогою нейробіології. Розбирали модельний об’єкт Caenorhabditis elegans, як в нього працють нейрони під час прийняття рішень, та як за допомогою діацетилу  здійснити його рух. Студентів зацікавило дослідження в якому людей заводили в приміщення з запахом свіжого печива з шоколадом і що це впливало на їх щедрість, а в кімнаті з тухлим м’ясом люди навпаки в грі стали більш жадібними.  

читати далі>>>


Наукові пікніки 2023

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 23.05.2023

пікніки_1

 

21 травня, на території скверу, що  навпроти Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, відбувся науково-просвітницький захід «Наукові пікніки 2023» з ініціативи Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, в яких активну участь взяли співробітники та студенти нашої кафедри.  Команда кафедри молекулярної генетики та біотехнології демонструвала на наукових пікніках три групи дослідів. 

читати далі>>>


Колектив та студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології вітають з Днем Вишиванки

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 18.05.2023

День Вишиванки_1Студенти та співробітники кафедри вдягли свої найяскравіші та найкрасивіші вишиванки, щоб відзначити це національне свято. Кожна вишиванка є неповторним твором мистецтва, який передає нашу багату історію, традиції та національну спадщину. Цей святковий наряд є символом нашої національної гордості та єдності, наш генетичний код нації. Одяг вільних людей, який говорить про нас, як націю. Символ України та той місток, який єднає сьогодення з минулим, нас сучасних із нашими пращурами.  

читати далі>>>


Захопливий світ молекулярної генетики на науковому фестивалі у Львові Open Lab

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 15.05.2023

Львів 1

13.05.2023 року у Львові відбувся науковий фестиваль просто неба Lviv Open Lab (OL) під лозунгом «Наука перемагає». Місія заходу – вивести науку з лабораторій і кабінетів на широкий загал та дати поштовх розвитку наукової думки, доступної та зрозумілої кожній людині. Усього на захід завітало більше трьох тисяч відвідувачів. Серед запрошених гостей були викладачі та студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, серед яких доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Людмила Язловицька та студент 3- го курсу Микола Піхоцький. 

читати далі>>>


День відкритих дверей на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 08.05.2023

відкриті двері_1

7 травня на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології  відбувся  день відкритих дверей,  який дав можливість всім зацікавленим особам поринути у світ наукових досліджень. На кафедру завітали  учні з різних шкіл міста. Цей захід став чудовою нагодою для школярів та інших зацікавлених осіб ознайомитися з роботою кафедри та дізнатися більше про її дослідження.

читати далі>>>


Студентська наукова конференція кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 27.04.2023

конференція

Нарешті за довгий час 25 квітня 2023 р. студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології зібралися разом в офлайн-форматі, щоб представити свої дослідження на студентській науковій конференції. Для багатьох студентів це була перша можливість доповісти результати своїх експериментів живій аудиторії. На конференції працювало дві підсекції:
- «Структурно-функціональна організація та еволюція геному» (керівник проф. Роман Волков)                                                                                      - «Стійкість до стресу та селекція бджоли медоносної» (керівник, проф. Ірина Панчук)

читати далі>>>


В гостях у випусників кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 20.04.2023

Авіценна19 квітня 2023 студенти-магістранти кафедри відвідали лікувально-діагностичний центр «Авіценна». У цьому центрі працюють випускниця та аспірант кафедри молекулярної генетики та біотехнології. Співробітники діагностичної лабораторії показали сучасне обладнання, на якому здійснюються аналізи, та розповіли про принципи роботи приладів та організацію роботи у лабораторії. Таким чином студенти на практиці познайомилися із методами, які вони засвоїли при вивченні курсу «Молекулярна діагностика».

читати далі>>>


Обговорення проблем ведення бджільництва науковцями та пасічниками України

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 12.04.2023

Житомир_11 квітня 2023 року на базі кафедри мікробіології, фармакології та ветеринарної епідеміології факультету ветеринарної медицини Поліського національного університету за сприяння ГО «Клуб професійних пасічників Житомирщини» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Інновації щодо зимівлі та весняного розвитку бджолиних сімей»,  в якій прийняли участь викладачі нашої кафедри доцент, к. б. н. Язловицька Людмила Степанівна та доцент, к. б. н. Савчук Галина Георгіївна

 

читати далі>>>