Новини

День відкритих дверей на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 08.05.2023

 7 травня 2023 року кафедра біохімії та біотехнології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича гостинно відчинила двері для школярів, вчителів і батьків закладів загальної середньої освіти та коледжів. У день відкритих дверей ННІ біології, хімії та біоресурсів кафедру відвідали учні, батьки та вчителі Чернівецьких ліцеїв № 4, № 14 Чернівецької міської ради, Зеленогайського ліцею Новоселицької міської ради, Харківської гімназії № 152, фахового коледжу ЧНУ.

читати далі>>>


Нові фахові компетенції

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 08.05.2023

 

 З 01.05.2023 доцент кафедри біохімії та біотехнології Волощук О.М. у рамках спеціалізації з клінічної лабораторної діагностики пройшла тижневе навчання на базі лабораторій Університетської клініки та навчальних лабораторій кафедри сучасних технологій медичної діагностики та лікування Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

читати далі>>>


Відкрита лекція

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 08.05.2023

2 травня 2023 року за запрошенням кафедри біомедицини ННЦ «Інститут біології та медицини» (м. Київ) в рамках освітньо-наукового проєкту «Освіта та наука без кордонів» завідувач кафедри біохімії та біотехнології, професор Копильчук Г.П., доцент Волощук О.М. та студенти спеціальності 091 Біологія, ОП Біохімія та лабораторна діагностика, долучилися до відкритої лекції Олександра Вірченка (Scopus - h-index 11) – менеджера з контролю якості в біотехнологічній компанії Algalif Iceland ehf., м. Кефлавік, Ісландія.

читати далі>>>


ЛЕКЦІЯ З МАРИКУЛЬТУРИ ВІД ЗАПРОШЕНОГО ФАХІВЦЯ З МОРСЬКОЇ БІОЛОГІЇ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 04.05.2023

  Вже другий рік поспіль студенти спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» в рамках дисципліни «Інтенсивні технології в аквакультурі» мають змогу поспілкуватись із заступником директора з наукової роботи Інституту морської біології НАНУ, доктором біологічних наук Демченко Віктором Олексійовичем.

читати далі>>>


Практичне заняття на базі Чернівецького обласного центру служби крові

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 01.05.2023

 28 квітня студенти кафедри біохімії та біотехнології (ОП Біохімія та лабораторна діагностика) відвідали Чернівецький обласний центр служби крові.
Студенти не тільки дізналися про правила та порядок підготовки донорів до здачі крові, а й на практиці ознайомилися з методикою визначення групи крові, резус-фактора, виявлення антиеритроцитарних антитіл. 

 

читати далі>>>


Професійно-орієнтаційна робота на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 28.04.2023

 27 квітня 2023 року в розрізі профорієнтаційної роботи кафедру біохімії та біотехнології відвідали учні 10 класу Чернівецького ліцею № 14 Чернівецької міської ради.
Ліцеїсти зустрілись із завідувачем кафедри біохімії та біотехнології д.б.н., професором Галиною КОПИЛЬЧУК та мали можливість ознайомитися з науковими напрямками роботи, біологічними об’єктами та сучасним обладнанням кафедри біохімії та біотехнології.

читати далі>>>


Екскурсія до КМУ ”Обласне бюро судово-медичної експертизи”

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 27.04.2023

 

27 квітня 2023 року здобувачі освітнього рівня ”Магістр” ОП Біохімія та лабораторна діагностика відвідали КМУ “Обласне бюро судово-медичної експертизи”, відділення судово-медичної токсикології.

 

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція-2023 на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 27.04.2023

25 квітня 2023 року на кафедрі біохімії та біотехнології ННІ біології, хімії та біоресурсів відбулося засідання наукової секції біологічних наук у рамках проведення щорічної студентської наукової конференції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Учасники тематичної платформи конференції – студенти 4-го та 5-го курсів – презентували свої наукові дослідження у двох підсекціях: біохімія та біотехнологія (керівник – д.б.н., професор Галина КОПИЛЬЧУК).

читати далі>>>


Зустріч студентів-біотехнологів із потенційними роботодавцями

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 03.04.2023

 23 березня в рамках вивчення курсу «Контроль якості продукції біотехнологічних виробництв» студенти 407 групи спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» відвідали випробувальну лабораторію Державного підприємства «Чернівецький регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

читати далі>>>


Зустріч зі стейкхолдером

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 22.03.2023

  За ініціативи проєктної групи освітньо-професійної програми «Біохімія та лабораторна діагностика» другого (магістерського) рівня вищої освіти на кафедрі біохімії та біотехнології відбулася зустріч студентів четвертого і п’ятого курсів спеціальності 091 Біологія ННІБХБ ЧНУ з генеральним директором Державної установи «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» к.м.н. Гопко Н.В. з метою обговорення змісту наявної ОПП спеціальності та можливих її змін.

читати далі>>>