Новини

Відбувся захист кваліфікаційних робіт студентів-харчовиків

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.06.2022

В четвер 23 червня відбувся захист кваліфікаційних робіт освітнього рівня "бакалавр" студентів спеціальності "Харчові технології". До складу комісії ввійшли: представник роботодавців - заступник директора ТОВ «Чернівецький хлібокомбінат» Сандуляк В. Д. (голова комісії), Аксьонова О.Ф. – к.т.н., доцент кафедри хімії, біології, мікробіології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету (м. Харків) та Кобаса І.М. – д.х.н., професор кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції.

 

читати далі>>>


Зустріч зі стейкхолдерами: обговорення освітньої програми зі спеціальності «Харчові технології»

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 31.05.2022


 Важливе значення для формування прикладних фахових компетентностей здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Харчові технології» має співпраця із роботодавцями. Завдяки плідній командній роботі  зі стейкхолдерами кафедрою хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича забезпечується належна практична підготовка майбутніх фахівців у сфері харчової промисловості.

читати далі>>>


Освітній процес не зупиняється: студентка-переселенка з Харкова виконує магістерську роботу на кафедрі хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції ЧНУ

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 17.05.2022

 Війна росії проти України вмить докорінно змінила життя української молоді, перекреслила мрії студентів, особливо магістрантів, здобути диплом з обраної спеціальності у рідних вищих навчальних закладах і будувати майбутнє щасливе особисте життя, працюючи на благо процвітання неньки України. Відтак, сотні тисяч українців змушені були покинути домівки та переїхати на більш безпечні території. Місто Чернівці є одним із таких небагатьох безпечних міст країни, яке радо приймає переселенців.

На разі, освітній процес відновився дистанційно. Проте виконання кваліфікаційних робіт прикладного характеру вимагає проведення

читати далі>>>


Добрі традиції на Великдень. Писанкарство.

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.04.2022

Напередодні свята Великодня доцентом кафедри Кондрачук Іриною Володимирівною організовано цікаву онлайн-зустріч за участю студентів 124 групи спеціальності – Харчові технології. Здавна відомо, що традиції – це не просто історія наших предків, це елементи цілої культури, що передаються від покоління до покоління і зберігаються століттями. Рід наш, український, багатий на традиції й обряди, прекрасний духовністю. Тому, збагачуючи їх, ми бережливо передаємо найцінніші надбання майбутньому поколінню.

читати далі>>>


Наука навколо нас

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 11.04.2022

Наука буквально усюди навколо нас! Наука – це не просто складні та занудні обрахунки та формули, щось недосяжне; вона може бути більш простою, веселою і яскравою. Особливо цікавою є наука, коли демонстрації проходять на природі, у вигляді пікніку, із залученням до проведення експериментів будь-кого, незалежно від віку чи статусу, всіх, хто вірить у науку, поважає її й цікавиться новітніми науковими досягненнями.

У суботу, 9 квітня, о 13:00 на території спортивного майданчика, який знаходиться в студмістечку, відбувся науковий пікнік для дітей, евакуйованих з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів нашої держави, які наразі проживають у Чернівцях.

читати далі>>>


Закордонне стажування викладачів кафедри

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.02.2022

В рамках угоди про співробітництво між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Сучавським університетом «Штефан чел Маре» відбулось наукове стажування викладача кафедри В.В. Дійчука на факультеті харчової інженерії Сучавського університету.

читати далі>>>


Обговорення результатів сесії

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 29.12.2021

29 грудня 2021 р. відбулося чергове засідання кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції за участю студентського активу кафедри, які навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза, безпека харчової продукції та модернізація технологічних процесів», спеціальності 181 «Харчові технології». На таких засіданнях студентський актив виступає

читати далі>>>


Стандартизація, сертифікація та метрологія як основа забезпечення якості продукції

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.12.2021

Сьогодні для України актуальне завдання – впровадження сучасних механізмів управління якістю харчової продукції. Для успішної діяльності кожної галузі виробництва необхідний також комплекс метрологічного і нормативного забезпечення відповідних показників. Із удосконаленням управління якістю виробництва харчової продукції нерозривно пов’язаний розвиток метрології, стандартизації та сертифікації. Саме такій важливій темі була присвячена зустріч-лекція для студентів

читати далі>>>


Зустріч з технологом та власником крафтової броварні

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 02.12.2021

Вчора відбулась цікава лекція запрошеного спікера, технолога та власника крафтової броварні "Red Hops" Корнічука Максима. Пан Максим розповів студентам і викладачам кафедри про особливості крафтового пивоваріння, географічні, кліматичні та історичні фактори походження різних видів хмільного напою та власне технологію виготовлення та зберігання. Значну  

читати далі>>>


Участь у міжнародній конференції «BIOTECHNOLOGIES, PRESENT AND PERSPECTIVES»

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.11.2021

Випускники кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Анна Макаренко та Джоана Ілюк разом із викладачами кафедри представили свої доповіді на міжнародній конференції «BIOTECHNOLOGIES, PRESENT AND PERSPECTIVES», яка відбулась дистанційно 5 листопада 2021 року. 

Конференція була організована та проведена Faculty of Food Engineering Stefan cel Mare University. Обидві роботи стосувались якості та безпечності харчових продуктів: розробка нових високопоживних молочних продуктів, збагачених екструдованим насінням соняшника та вплив додавання 

читати далі>>>