Новини

ЛІТНЯ ШКОЛА З ПРИРОДНИЧИХ НАУК У РУМУНІЇ

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 20.07.2022

daciaЗ 4 по 15 липня 2022 року студентка-магістр кафедри молекулярної генетики та біотехнології Юлія Шевцова брала учать у роботі літньої школи в Ясському університеті імені А.І. Куза, Румунія.

 

 

 

 

 

читати далі>>>


Студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 06.07.2022

Valin-Borsuk

Студенти-магістранти кафедри молекулярної генетики та біотехнології Борсук Надія та Валін Максим взяли участь у  Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році. Незалежні зовнішні рецензенти високо оцінили рівень поданих на конкурс робіт. Кожна наукова робота мала свою  актуальність та практичне значення. Згідно з наказом ЧНУ автори були нагороджені як переможці I туру.

читати далі>>>


Обговорення змін до ОПП «Біологія»

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 30.05.2022

obgov

27 травня 2022 на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології відбулась зустріч членів проєктної групи зі студентами магістрантами 5 курсу для обговорення ОПП 091«Біологія» за спеціальністю 091 «Біологія». Студенти  висловлювали свої думки стосовно доцільності та ефективності читання певних курсів у світлі спеціалізації студентів у напрямку молекулярної генетики та з урахуванням майбутнього працевлаштування.

читати далі>>>


Всесвітній день бджіл

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 20.05.2022

bee20 травня - Всесвітній день бджіл.

Цього дня міжнародна спільнота відзначає День бджіл, акцентуючи увагу до цих надзвичайних комах. Значення бджіл є різноманітним, оскільки вони як основні комахи-запилювачі підтримують природне біорізноманіття та сталість екосистем, слугуючи індикатором чистоти довкілля,  сприяють підвищенню продуктивності агрокультур та водночас створюють такі первинні продукти як мед, прополіс, віск, пилкове обніжжя, пергу та інші. Бджола слугує об’єктом широкого кола наукових інтересів та досліджень в галузі молекулярної біології, генетики, селекції, нейробіології, геронтології та практичної медицини. 

 

читати далі>>>


КРАЩА ДОПОВІДЬ НА УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 16.05.2022

 

valin12 травня 2022 року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича проходила щорічна Студентська наукова конференція. Інститут біології, хімії та біоресурсів представляв студент 5-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології Максим Валін та був нагороджений дипломом за кращу доповідь.

читати далі>>>


СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НА КАФЕДРІ МОЛЕКУЛЯРНОЇ ГЕНЕТИКИ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ 2022

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 11.05.2022

STUD_CONF5 травня 2022 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в online режимі відбулася щорічна студентська наукова конференція, на якій 20 студентів 3, 4 та 5 курсів представили свої результати досліджень. Конференція проводилась у трьох підсекціях. Було відмічено найкращі доповіді, а їхні доповідачі були нагороджені грамотами.

читати далі>>>


Таємниці рибосомної ДНК рослин

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 06.05.2022

5sВийшла з друку монографія «5S рибосомна ДНК квіткових рослин» за редакцією професора Р.А.Волкова. Монографія присвячена організації ділянок геному, які кодують 5S рибосомну РНК (5S рДНК) у покритонасінних. Представлено оригінальні результати багаторічних досліджень співробітників кафедри молекулярної генетики та біотехнології та партнерів із академічних інститутів Києва та Львова стосовно будови, молекулярної еволюції та використання у таксономічних дослідженнях 5S рДНК одно- та дводольних рослин.

Книга розрахована на фахівців у галузі генетики, молекулярної біології, таксономії, викладачів, наукових співробітників, аспірантів та студентів старших курсів біологічних факультетів університетів.

http://www.utgis.org.ua/ua/publ-ua/nauk-publ-ua

читати далі>>>


Зустріч з Науковою малечею

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 10.04.2022

fotoСаме так можна назвати дітей, що відвідали наукові пікніки, які відбулися 9 квітня.

Чому діти схожі на батьків, чому такий різноманітний рослинний та тваринний світ, чому рослини зелені, як живуть бджоли і як вони роблять мед? Як починається наука і справжнє наукове дослідження? Співробітники та студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології дали відповіді на ці та інші запитання на «наукових пікніках» для дітей переселенців. 

читати далі>>>


Посвята в генетики

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 26.11.2021

26 листопада 2021 року відбулась уже друга карантинна онлайн-посвята студентів на кафедрі генетики.

Студенти старших курсів та співробітники кафедри підготували захоплюючі конкурси на креативність, ерудицію, знання фахових предметів та винахідливість.

читати далі>>>


Вручення подяк з нагоди міжнародного дня студента

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 18.11.2021

За відмінне навчання, активну участь у науковій та громадській діяльності було вручено подяки п’ятьом студентам закладів вищої, фахової передвищої освіти області. Серед них і студентка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Діана Качмарик

Вітаємо та бажаємо подальших досягнень.

 

читати далі>>>