Новини

ДЕНЬ СТУДЕНТА В КОЛІ КАФЕДРАЛЬНОЇ РОДИНИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.11.2015

17 листопада студенти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів зібралися після пар в бібліотеці ЧНУ, щоб відсвяткувати Міжнародний день студента. Програма вечора була насиченою та цікавою. Спочатку завідувач кафедри Світлана Степанівна Руденко привітала студентів та викладачів (які також вважають себе студентами, але зі стажем) з цим чудовим святом. Вона розповіла про епізоди із свого студентського життя, наголосила на важливості гармонійного поєднання навчання з духовним розвитком, відмітила символічність проведення цього вечора в бібліотеці ЧНУ.

читати далі>>>


Урожайний рік кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.10.2015

Справді урожайним видався 2015 рік для колективу кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів.
Докторант кафедри Буждиган О.Я. отримала грант Президента України, професору Федоряк М.М. присуджено звання заслуженого працівника освіти України (за підготовку учнів-переможців міжнародних олімпіад), професор Костишин С.С. виборов престижний міжнародний освітянський грант Tempus, асистент Баглей О.В. стала грантером Erasmus Mundus і пройшла 10-місячне стажування у Франції (в Монпельє),  завідувач кафедри Руденко С.С. повернулась з ювілейного Всеукраїнського  форуму Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді з дипломом «Лідер позашкільної екологічної освіти України»

читати далі>>>


Пульс ЕRAZMUS MUNDUS в ЧНУ. Презентація монографії професора Федоряк М.М.

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 05.10.2015

1 жовтня 2015 року в рамках святкування 140-річчя Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася презентація монографії проф. Федоряк М.М. «Наукова спадщина Александру Рошки як основа для ретроспективного аналізу аранеофауни Буковини». У конференційній залі Наукової бібліотеки ЧНУ зібралося високе представництво – Генеральний Консул Румунії в Чернівцях, проректори і науковці Ясського університету імені Александру Іоана Кузи (Румунія), донька А. Рошки – Олівія-Ніколета Тодераш, науковці Чернівецького національного університету, представники медіа.

читати далі>>>


Всеукраїнська проща освітян

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.09.2015

26 вересня викладачі кафедри екології та біомоніторингу та співробітники Інституту біології, хімії та біоресурсів взяли участь у Всеукраїнській прощі освітян, яка традиційно проводиться напередодні професійного свята у Марійському центрі с. Зарваниці.

читати далі>>>


Нові здобутки кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.05.2015


21-22 травня 2015 р. в Інституті екології Карпат НАН України проходила І (ХІІ) Міжнародна наукова конференція молодих учених "Наукові основи збереження біотичної різноманітності".

Вітаємо аспіранта кафедри екології та біомоніторингу Оксану Дзензерську із перемогою у номінації на кращу усну доповідь у секції "Біомоніторинг стану природного середовища"! 

читати далі>>>


Студентська науково-практична конференція: кафедра екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.05.2015

У четвер 14 травня 2015 року на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна Студентська науково-практична конференція. Студентами 3-5 курсів кафедри було представлено 14 доповідей.

читати далі>>>


Проект ECOBRU: зустріч в м. Жиліна (Словаччина)

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.04.2015

EcoBRUУ рамках проекту «EcoBRU» з 7 по 13 квітня 2015 року в місті Жиліна (Словаччина) наукові співробітники кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів представили проекти дистанційних курсів для підвищення рівня екологічної компетентності вчителів   загальноосвітніх   шкіл   і   викладачів                                           професійно-технічних закладів. 

читати далі>>>


Семінар-тренінг «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» - 2015

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2015

Ecoosvita-201520 – 22 березня 2015 року проведено навчальний семінар-тренінг для вчителів сільських шкіл «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл». Реєстрація учасників та відкриття заходу проходили на кафедрі екології та біомоніторингу ЧНУ ім. Ю Федьковича, практична частина – в резорті «Шешори» (с. Шешори Косівського району Івано-Франківської області).

читати далі>>>


Вітаємо з отриманням атестата професора

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.03.2014

Федоряк М.М.

 
Вітаємо Федоряк Марію Михайлівну із отриманням атестата професора!

Науковий ступінь професора кафедри екології та біомоніторингу присвоєно рішенням Атестаційної колегії від 14 лютого 2014 року.

Урочисте вручення атестата відбулося на засіданні Вченої Ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 27 березня 2014 року.

читати далі>>>


Нагорода Мюлерта про взаєморозуміння 2014 в Німеччині

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2014

Буждиган О.Я.22 лютого 2014 р. у м. Фрайбург, Німеччина, асистент кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету Оксана Ярославівна Буждиган нагороджена "Mulert Award on Mutual Understanding 2014" від асоціації випускників програми Фулбрайта в Німеччині за проект "Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» в Україні. Нагорода Мюлерта вручається щорічно дослідникам, художникам, фахівцям та волонтерам  в рамках усіх дисциплін, робота яких відображає та поширює мир через взаєморозуміння.

читати далі>>>