Новини

Всеукраїнська проща освітян

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.09.2015

26 вересня викладачі кафедри екології та біомоніторингу та співробітники Інституту біології, хімії та біоресурсів взяли участь у Всеукраїнській прощі освітян, яка традиційно проводиться напередодні професійного свята у Марійському центрі с. Зарваниці.

читати далі>>>


Нові здобутки кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.05.2015


21-22 травня 2015 р. в Інституті екології Карпат НАН України проходила І (ХІІ) Міжнародна наукова конференція молодих учених "Наукові основи збереження біотичної різноманітності".

Вітаємо аспіранта кафедри екології та біомоніторингу Оксану Дзензерську із перемогою у номінації на кращу усну доповідь у секції "Біомоніторинг стану природного середовища"! 

читати далі>>>


Студентська науково-практична конференція: кафедра екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.05.2015

У четвер 14 травня 2015 року на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна Студентська науково-практична конференція. Студентами 3-5 курсів кафедри було представлено 14 доповідей.

читати далі>>>


Проект ECOBRU: зустріч в м. Жиліна (Словаччина)

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.04.2015

EcoBRUУ рамках проекту «EcoBRU» з 7 по 13 квітня 2015 року в місті Жиліна (Словаччина) наукові співробітники кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів представили проекти дистанційних курсів для підвищення рівня екологічної компетентності вчителів   загальноосвітніх   шкіл   і   викладачів                                           професійно-технічних закладів. 

читати далі>>>


Семінар-тренінг «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» - 2015

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2015

Ecoosvita-201520 – 22 березня 2015 року проведено навчальний семінар-тренінг для вчителів сільських шкіл «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл». Реєстрація учасників та відкриття заходу проходили на кафедрі екології та біомоніторингу ЧНУ ім. Ю Федьковича, практична частина – в резорті «Шешори» (с. Шешори Косівського району Івано-Франківської області).

читати далі>>>


Вітаємо з отриманням атестата професора

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.03.2014

Федоряк М.М.

 
Вітаємо Федоряк Марію Михайлівну із отриманням атестата професора!

Науковий ступінь професора кафедри екології та біомоніторингу присвоєно рішенням Атестаційної колегії від 14 лютого 2014 року.

Урочисте вручення атестата відбулося на засіданні Вченої Ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 27 березня 2014 року.

читати далі>>>


Нагорода Мюлерта про взаєморозуміння 2014 в Німеччині

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2014

Буждиган О.Я.22 лютого 2014 р. у м. Фрайбург, Німеччина, асистент кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету Оксана Ярославівна Буждиган нагороджена "Mulert Award on Mutual Understanding 2014" від асоціації випускників програми Фулбрайта в Німеччині за проект "Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» в Україні. Нагорода Мюлерта вручається щорічно дослідникам, художникам, фахівцям та волонтерам  в рамках усіх дисциплін, робота яких відображає та поширює мир через взаєморозуміння.

читати далі>>>


Обговорення інвестиційної заявки на будівництво сміттєпереробного комплексу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.12.2013

recycling10 грудня 2013 року на базі кафедри екології та біомоніторингу Інституту  біології, хімії та біоресурсів спільно з Всеукраїнською екологічною лігою проведено круглий стіл щодо громадського обговорення інвестиційної заявки на будівництво сміттєпереробного комплексу у м. Чернівцях.

Учасники круглого столу провадять інформаційно-просвітницьку кампанію, спілкуючись з представниками влади на місцях, активістами громадських та партійних організацій, підприємцями, студентами та представниками засобів масової інформації. Після проведення обговорення прийнято заключення про доцільність впровадження сміттєсортувальних та сміттєпереробного комплексів у м. Чернівці згідно з Указом Президента України від 08.09.2010 р. № 895 «Про заходи щодо визначення і реалізації проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного та культурного розвитку», Постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2010 р.№1255 «Про затвердження переліку проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного та культурного розвитку було затверджено національний проект «Чисте місто» для створення в Україні галузі переробки відходів.

читати далі>>>


Навчальний семінар-тренінг "Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.09.2013

Екоосвіта-20136-8 вересня 2013 року на базі кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету відбувся Навчальний семінар-тренінг для вчителів сільських шкіл "Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл" за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.
Керівник проекту за грантом учасників обмінів за фінансування Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні –  к.б.н. Буждиган О.Я.

читати далі>>>


Вітаємо з отриманням диплома кандидата наук

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.07.2013

Зароченцева О.Д.Вітаємо Зароченцеву Оксану Дмитрівну із отриманням диплома кандидата біологічних наук зі спеціальності 03.00.16 – екологія.

Науковий ступінь присуджено рішенням Атестаційної колегії від 28 березня 2013 року.

Захист відбувся 12.12.2012 р. Тема дисертації: “Продуктивність лісових екосистем у мікрокосмах під впливом аклімаційних чинників”. Науковий керівник: д.б.н., проф. Руденко С.С.

читати далі>>>