Новини

На кафедрі екології та біомоніторингу проведено виховний захід, присвячений 25-річчю незалежності України

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.09.2016

Студенти 303 групи кафедри екології та біомоніторингу розпочали новий навчальний рік з кураторської години, яка присвячена 25-річниці НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ. Куратор групи доцент Москалик Г.Г. звернула увагу, що для людини 25 років – це зовсім юний вік, а для держави тим паче. І як би складно не було, кожна молода людина зобов’язана своїми знаннями, працею, здобутками підносити культуру, берегти волю і незалежність України.

читати далі>>>


Науковцями кафедри екології та біомоніторингу проведено вебінар в межах проекту EcoBRU

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.07.2016

На початку липня 2016 року науковці кафедри екології та біомоніторингу провели вебінар на тему: «Вступ до навчального курсу «Екологічні ризики в агровиробництві». Згадана дисципліна розроблена фахівцями кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в межах виконання міжнародного проекту ЕкоBRU – Екологічна освіта для Білорусі, Росії та України. Курс передбачає як очну, так і дистанційну форми навчання, розрахований на аудиторну і самостійну роботу (загалом 72 год.). Розробники курсу – д.б.н., професор Федоряк Марія Михайлівна і к.б.н., доцент Москалик Галина Георгіївна.

читати далі>>>


Роби добро для Планети та надихай інших!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2016

22 квітня 2016 року, у Всесвітній День Землі студенти та співробітники кафедри екології та біомоніторингу долучилися до прибирання парку ім. Ф.Шиллeра. 

читати далі>>>


Екологи доторкнулись до життя та творчості Ірини Вільде

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2016

У п’ятницю  22 квітня о 19.00 у лекційній залі гуртожитку №3 Чернівецького національного університету зібрались екологи ЧНУ та Національного транспортного університету. По завершенні конференції, на яку приїхали гості, відбувся вечір, присвячений видатній письменниці Ірині Вільде, яка народилися в Чернівцях і творчість якої  стала самобутнім явищем української літератури. 

читати далі>>>


Нові комунікації студентів-екологів в рамках проекту TEMPUS IV EcoBRU

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2016

Цього року досить не ординарно проходила традиційна студентська конференція на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів. До участі в конференції долучилися студенти кафедри екології та безпеки життєдіяльності Національного транспортного університету (м. Київ). 

читати далі>>>


Екомайданчик для екологічної освіти

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.04.2016

Квітень насправді вважається найекологічнішим місяцем року: третя субота квітня – Всеукраїнський День довкілля, 22 квітня – Всесвітній День Землі, 26 квітня – Міжнародний день пам’яті Чорнобиля. Тому саме в цей місяць громадська робота студентів та співробітників кафедри екології та біомоніторингу найактивніша. Щорічно у громадській роботі кафедри крім традиційних заходів реалізуються один-два нові екологічні проекти. Цьогоріч таким проектом стало створення екологічного майданчика під відкритим небом. 

читати далі>>>


Екологи дякують доценту В.А. Нікоричу за змістовний семінар

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.03.2016

9 березня в приміщенні комп’ютерного класу Інституту біології, хімії та біоресурсів відбувся семінар кафедри екології та біомоніторингу щодо створення  наукових профілів викладачів на наукових порталах Google Academia Scholar, ORCID та ResearcherID. Провів семінар доцент кафедри ґрунтознавства Володимир Нікорич.

читати далі>>>


ДЕНЬ СТУДЕНТА В КОЛІ КАФЕДРАЛЬНОЇ РОДИНИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.11.2015

17 листопада студенти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів зібралися після пар в бібліотеці ЧНУ, щоб відсвяткувати Міжнародний день студента. Програма вечора була насиченою та цікавою. Спочатку завідувач кафедри Світлана Степанівна Руденко привітала студентів та викладачів (які також вважають себе студентами, але зі стажем) з цим чудовим святом. Вона розповіла про епізоди із свого студентського життя, наголосила на важливості гармонійного поєднання навчання з духовним розвитком, відмітила символічність проведення цього вечора в бібліотеці ЧНУ.

читати далі>>>


Урожайний рік кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.10.2015

Справді урожайним видався 2015 рік для колективу кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів.
Докторант кафедри Буждиган О.Я. отримала грант Президента України, професору Федоряк М.М. присуджено звання заслуженого працівника освіти України (за підготовку учнів-переможців міжнародних олімпіад), професор Костишин С.С. виборов престижний міжнародний освітянський грант Tempus, асистент Баглей О.В. стала грантером Erasmus Mundus і пройшла 10-місячне стажування у Франції (в Монпельє),  завідувач кафедри Руденко С.С. повернулась з ювілейного Всеукраїнського  форуму Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді з дипломом «Лідер позашкільної екологічної освіти України»

читати далі>>>


Пульс ЕRAZMUS MUNDUS в ЧНУ. Презентація монографії професора Федоряк М.М.

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 05.10.2015

1 жовтня 2015 року в рамках святкування 140-річчя Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася презентація монографії проф. Федоряк М.М. «Наукова спадщина Александру Рошки як основа для ретроспективного аналізу аранеофауни Буковини». У конференційній залі Наукової бібліотеки ЧНУ зібралося високе представництво – Генеральний Консул Румунії в Чернівцях, проректори і науковці Ясського університету імені Александру Іоана Кузи (Румунія), донька А. Рошки – Олівія-Ніколета Тодераш, науковці Чернівецького національного університету, представники медіа.

читати далі>>>