Новини

Нові перемоги у фіналі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2018


У березні 2018 року відбувся заключний етап VІII Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології на базі Комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради. 

Представники Чернівецької області вибороли два призових місця! Назаришин Олександр, учень 11 класу Глибоцького ліцею та Паламар Остап, учень 10 класу Чернівецької гімназії № 4.

читати далі>>>


Підготовка до нового сезону моніторингу смертності бджіл

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.02.2018

Національний координатор моніторингу смертності бджіл в Україні, проф. Федоряк М.М., взяла участь у роботі семінару моніторингової групи у складі Міжнародної асоціації з дослідження медоносних бджіл COLOSS. Семінар відбувався 7-9 лютого на базі Словацького аграрного університету в місті Нітра (Словаччина). Участь взяли національні координатори з 19 країн.

читати далі>>>


Практичні курси – виклик сьогодення

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.11.2017

Дисципліну «Екологічний хенд-мейд» магістранти кафедри екології та біомоніторингу обрали з розділу «за вибором». Визначальну роль відіграла практичність курсу. Бренд курсу – «Перетворимо відходи на доходи!». 

Автор та викладач курсу - завідувач кафедри екології та біомоніторингу д.б.н., професор Руденко Світлана Степанівна сподівається, що навички, здобуті в рамках цього курсу, стануть у пригоді магістрантам у родинному житті, або навіть у маленькому бізнесі.

читати далі>>>


Cтуденти та викладачі кафедри екології відвідали виставку Артемія Присяжнюка

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 06.10.2017

Cтуденти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу побували на виставці авангардного живопису у стилі абстракціонізму видатного буковинського митця Артемія Присяжнюка. Виставка відбувалася у мистецькому центрі "Вернісаж", директор Куваєва Л.І.

читати далі>>>


Візит проф. Карла Крайльсгайма у рамках українсько–австрійського науково-дослідного проекту

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.10.2017

Науковці інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ (кафедра екології та біомоніторингу і кафедра молекулярної генетики та біотехнології) разом з науковцями інституту зоології Університету Карла Франца м. Грац (Австрія) виконують завдання українсько–австрійського науково-дослідного проекту «Дослідження смертності медоносних бджіл в Україні й Австрії: спільний аналіз даних і факторів ризику, інформаційна підтримка бджолярів».

В рамках згаданого проекту з 26 серпня по 2 вересня відбувся візит проф. Карла Крайльсгайма з метою вивчення практик бджільництва та проблем, з якими стикаються українські бджолярі. 

читати далі>>>


Незабутня практика студентів-екологів другого курсу в Карпатах

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.08.2017

Дорога на практику… Настрій у всіх піднесений. Пісні, перші селфі… Уже в автобусі розбилися на бригади і склали графік чергувань на кухні. Напруга екзаменаційної сесії поступово відходила на задній план, і душевний спокій поволі повертався до нас. Чернівецька область невеличка, тому досить швидко показалися вершини таких жаданих гір. 

І ось він, мальовничий куточок Буковинських Карпат - Долішній Шепіт. Біостанція… Дерев’яні будиночки, де ми будемо жити, літня кухня, місце для ватри і навіть саморобний літній душ. А навкруги смереки, море смерек… І шалений аромат гірських трав… Хочеться забути про все на світі і кружляти від радості і почуттів, які перехоплюють дух!

читати далі>>>


Студенти кафедри екології знялися у фільмі

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.08.2017

 

Студенти кафедри екології та біомоніторингу знялися у фільмі, у якому запрошують абітурієнів та розповідають про кафедру і про найцікавіші моменти їх студентського життя

читати далі>>>


Доцент Морозова Т.В. виступила на «Еко Форумі - 2017»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.06.2017

Доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. виступила з доповіддю «Біомоніторинг як необхідна складова екологічного моніторингу» на Першому спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі «Еко Форум - 2017», який відбувся 30 травня – 1 червня 2017 року у м. Запоріжжя

 

читати далі>>>


Андрій Том’юк - переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з Загальної екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 30.04.2017

На базі НУБіП проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія». Участь у ній взяли понад 120 студентів з усієї України.
У категорії екологічні спеціальності студент кафедри екології та біомоніторингу Андрій Том’юк здобув диплом ІІІ ступеня. 

читати далі>>>


Студенти-екологи взяли активну участь у щорічній студентській конференції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2017

25 квітня на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна наукова студентська конференція.
Захід зібрав у дружньому кафедральному колі студентів 3-5 курсів денної та заочної 
форми навчання, небайдужих до стану довкілля та налаштованих на пошук ефективних методів вирішення нагальних екологічних проблем.

читати далі>>>