Новини

Тренінг для представників громадськості про її права, обов’язки та можливості

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.05.2018

15-16 травня 2018 року у м. Львів відбувся спеціальний тренінг для представників громадськості про її права, обов’язки та можливості взяти участь у процесі прийняття рішень відповідно до нової європейської моделі екологічної оцінки в Україні. Нова процедура була введена 18 грудня 2017 року законом«Про оцінку впливу на довкілля», прийнятим на виконання Угоди про асоціацію. Відтепер державний орган влади має оцінювати вплив його рішення на довкілля з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

читати далі>>>


Urban Camp в рамках транскордонного проекту "Через сталий транспорт до чистого довкілля"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.05.2018

Urban Camp - це захід, що відбувся 10-12 травня 2018 року в рамках транскордонного проекту "Через сталий транспорт до чистого довкілля" згідно з Програмою територіального співробітництва країн Східного партнерства «Молдова-Україна», в рамках проекту «Через стійкий транспорт до чистому довкіллі» відбувся урбаністичний табір. 

Участь в урбаністичному таборі прийняла доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова.

читати далі>>>


Екологи ЧНУ в складі журі престижної Міжнародної конференції молодих вчених (ICYS, 2018)

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.05.2018

Науковці кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ мають чималий досвід і здобутки у підготовці молодих вчених до участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Цього ж року отримано запрошення долучитися до роботи журі престижної Міжнародної конференції.

читати далі>>>


Студенти люблять і знають екологію

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.05.2018


Вітаємо студента 3 курсу кафедри екології та біомоніторингу Вершигору Дениса з отриманням диплома ІІІ ступеня на Всеукраїнській олімпіаді з дисципліни «Загальна екологія». Олімпіада проводилася 18-20 квітня 2018 р. на базі НУБіП (м.Київ). Учасниками олімпіади були 150 студентів екологічних і неекологічних спеціальностей різних ВНЗ України. 

 

читати далі>>>


Морозова Т.В. серед учасників круглого столу на тему "Екологічні аспекти розвитку гідроенергетики в Україні"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.04.2018

18 квітня 2018 року у Комітеті екологічної політики Верховної Ради України відбулось засідання круглого столу на тему: "Екологічні аспекти розвитку гідроенергетики в Україні". Участь у заході взяли представники органів місцевого самоврядування, представники ПрАТ "Укргідроенерго", науковці, громадськість, ЗМІ. Серед учасників круглого столу і доцент кафедри екології та біомоніторингу, к.б.н. Морозова Тетяна Василівна.

читати далі>>>


Апробація досліджень студентів-екологів на щорічній науковій конференції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.04.2018

17 квітня на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна наукова студентська конференція. Захід розпочався із вступного слова завідувача кафедр, доктора біологічних наук, професора Світлани Степанівни Руденко. Вона ознайомила студентів із новими напрямками науково-дослідної роботи кафедри та закликала їх до активної участі у започаткованих проектах.

читати далі>>>


Засідання круглого столу «Екологічні проблеми Чернівецької області та шляхи їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.04.2018

5 квітня 2018 року, у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації відбулось засідання круглого столу на тему «Екологічні проблеми Чернівецької області та шляхи їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку», організатором якого є Всеукраїнська екологічна ліга. Представником від кафедри екології та біомоніторингу на даному заході була Морозова Тетяна Василівна, яка є головою обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги.

читати далі>>>


Проект TEMPUS IV «EcoBRU» завершено, але робота продовжується

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2018

Проект TEMPUS IV «EcoBRU» «Екологічна освіта для Білорусі, Росії та України» завершено, мета досягнута. Разом з тим науковці кафедри екології та біомоніторингу продовжують впроваджувати ідеї міжнародного проекту у навчальний процес на базі навчальних закладів Буковини. 

читати далі>>>


Нові перемоги у фіналі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2018


У березні 2018 року відбувся заключний етап VІII Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології на базі Комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради. 

Представники Чернівецької області вибороли два призових місця! Назаришин Олександр, учень 11 класу Глибоцького ліцею та Паламар Остап, учень 10 класу Чернівецької гімназії № 4.

читати далі>>>


Підготовка до нового сезону моніторингу смертності бджіл

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.02.2018

Національний координатор моніторингу смертності бджіл в Україні, проф. Федоряк М.М., взяла участь у роботі семінару моніторингової групи у складі Міжнародної асоціації з дослідження медоносних бджіл COLOSS. Семінар відбувався 7-9 лютого на базі Словацького аграрного університету в місті Нітра (Словаччина). Участь взяли національні координатори з 19 країн.

читати далі>>>