Новини

Студенти кафедри екології та біомоніторингу долучилися до роботи семінару-практикуму для вчителі біології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.04.2019


У четвер, 18.04.2019 року на базі Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату відбувся семінар-практикум для вчителів біології, на який запрошені студенти та магістри кафедри екології та біомоніторингу.

читати далі>>>


Доцент Москалик Г.Г. в програмі "Доброго ранку, Буковино!"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.04.2019

Нарешті прийшла довгоочікувана весна, а з нею і бажання відпочити на природі. Проте не завжди відпочивальники розуміють, яку шкоду можуть заподіяти навколишньому середовищу. ДЕ найкраще відпочивати, ЯК відпочивати, щоб не нашкодити? На ці та інші питання відповідала доцент кафедри екології та біомоніторингу Галина Москалик у програмі «Доброго ранку, Буковино!»

читати далі>>>


Щорічна студентська конференція на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.04.2019

Цьогоріч доповіді на студентській конференції стосувалися таких актуальних проблем, як смертність бджолиних колоній, пестицидне навантаження в осередках інтенсивного сільського господарства, причини і наслідки фітоінвазій, джерела екологічної небезпеки, нові перспективи біомоніторингу, використання ДЗЗ в екологічному системному аналізі, технології утилізації біологічних та побутових відходів, перспективи розвитку і застосування каністерапії в Україні тощо. Під час виступів та обговорення студенти виявили неабияку зацікавленість, глибоке предметне розуміння, високу культуру публічних виступів.

читати далі>>>


Круглий стіл «Басейнова рада – ключовий інструмент реформи водного сектору»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.04.2019

10 квітня 2019 року в рамках міжнародної виставки Waste Water Management 2019 (м.Київ) відбувся круглий стіл «Басейнова рада – ключовий інструмент реформи водного сектору» участь в якому взяла членкиня Басейнової ради Дністра, доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова.

читати далі>>>


Навчально-методичний семінар, організований Всеукраїнською екологічною лігою

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.04.2019

Відбувся навчально-методичний семінар для освітян «17 глобальних цілей збалансованого розвитку та практична діяльність», який організувала та провела Всеукраїнська екологічна ліга. У роботі семінару взяли участь професор Федоряк М.М. та доцент Морозова Т.В. 

У семінарі взяли участь педагоги-практики закладів освіти усіх типів та рівнів, науковці, природоохоронці з Київської, Кіровоградської, Харківської, Чернівецької, Рівненської, Чернігівської областей та м. Києва.

читати далі>>>


Бджоли у фокусі стейкхолдерів різних рівнів

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.04.2019


28 березня 2019 р. у прес-центрі «Українські новини», м. Київ відбувся круглий стіл «Взаємодія агровиробників та пасічників. Як упередити отруєння бджіл». Марія Федоряк, національний координатор міжнародного моніторингу втрат бджолиних колоній під егідою COLOSS, оприлюднила результати п’ятирічного моніторингу в Україні та розповіла про дослідження впливу запилення на деякі показники врожайності соняшнику олійного.


читати далі>>>


Залучення бджолярів Чортківщини до участі в міжнародному моніторингу втрат бджолиних колоній

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2019

24 березня в приміщенні Чортківської районної державної адміністрації відбулося засідання громадської організації «Об`єднання пасічників Чортківщини», у якому взяли участь аграрії району, а також науковці кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

читати далі>>>


Конкурс експериментально-дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник» в контексті багаторівневої системи освіти

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2019

21 березня 2019 року на базі комунального закладу «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся обласний етап конкурсу, до організації якого долучилися к.б.н., доцент Ситнікова І.О. (голова журі) і к.б.н., асистент Жук А.В.

читати далі>>>


Анна Волкова - призер Всеукраїнської олімпіади з екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2019

Учениця 11 класу Чернівецької гімназії №2 Волкова Анна посіла ІІ місце у 4 етапі Всеукраїнської олімпіади з екології, що відбулася у місті Кременець. Підготовка до олімпіади проходила на базі двох кафедр - молекулярної генетики та біотехнології і екології та біомоніторингу.

читати далі>>>


Участь доц. Морозової Т.В. у тренінгу провденому Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.03.2019

Днями у Львові Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) провела тренінг для представників громадськості та органів місцевого самоврядування про процедуру стратегічної екологічної оцінки. Вона була введена 12 жовтня 2018 року Законом України «Про стратегічну екологічну оцінку» на виконання Угоди про асоціацію із ЄС та Протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції ЕСПО. Участь у тренінгу взяла доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова.

читати далі>>>