Новини

Тиждень екології: як я можу долучитися до вирішення глобальних екологічних проблем?

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.05.2021

Нещодавно відбувся черговий «Тиждень екології», який проходив в онлайн режимі. У зустрічах взяли участь близько 300 учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Чернівецької області та м. Чернівці. Масштабність заходу стала можливою завдяки сприянню обласного Департаменту освіти і науки. Викладачі кафедри екології та біомоніторингу Галина МОСКАЛИК, Тетяна ФИЛИПЧУК, Оксана БАГЛЕЙ та Ірина СИТНІКОВА підготували та провели низку лекцій, присвячених екологічним загрозам, які нависли сьогодні над біорізноманіттям та нашою планетою.

читати далі>>>


"Епідемія" омели білої

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.05.2021

Омела біла - напівпаразит, який вражає крони дерев та поступово призводить до їх до загибелі. За останні кілька років ураження набуло значних масштабів. У парках, скверах, придорожних смугах можна спостерігати картину, коли дерева на 60% уражені омелою, а отже потребують повного знищення. Асистент кафедри екології та біомоніторингу Оксана Баглей спілкувалася про дану проблему на на місцевому телебаченні Буковина ТБ.

читати далі>>>


Студентська наукова конференція на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.04.2021

21 квітня 2021 року відбулася традиційна щорічна студентська наукова конференція ЧНУ, під час якої викладачі та студенти кафедри екології та біомоніторингу заслухали низку доповідей наукових студентських робіт. У ході конференції студенти мали нагоду апробувати і представити результати власних наукових досліджень, можливість поспілкуватися на науковому рівні, обмінятися ідеями й обговорити актуальні проблеми, оволодіти практичними навичками ведення наукової дискусії.

читати далі>>>


Екологічно-футбольна акція "Хто як не ми?!"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.04.2021

"Хто як не ми?!" - саме під такою назвою пройшла екологічно-футбольна акція, організована асистентом кафедри екології та біомоніторингу Оксаною ЗАРОЧЕНЦЕВОЮ. До участі в акції були залучені футболісти місцевої дитячо-юнацької футбольної школи "Спарта". Приурочений захід до Міжнародного дня Землі, який відзначається щороку 22 квітня.

читати далі>>>


35 років після аварії на ЧАЕС

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.04.2021

14.04.2021 доцент кафедри екології та біомоніторингу Галина МОСКАЛИК презентувала доповідь на тему «Віддалений період після аварії на ЧАЕС» перед студентами Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну.

читати далі>>>


ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ РАЗОМ!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.04.2021

З метою збереження та дбайливого ставлення до перших весняних рослин, які внесені до Червоної книги України, кафедрою екології та біомоніторингу організовано акцію "ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ!" серед студентів 1 та 3 курсів. Ними були підготовлені презентації та проведено просвітницьку роботу серед населення щодо необхідності збереження первоцвітів, про небезпеку їх зривання заради прибутку та про відповідальність за спричинення шкоди червонокнижним рослинам.

читати далі>>>


Мільйон дерев за 24 години

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.04.2021

"Мільйон дерев за 24 години" - екологічна акція, яка має на меті об’єднати владу, бізнес та громадськість заради відновлення екосистем країни. Студенти кафедри екології та біомоніторингу разом з ГО "Центр Молоді Чернівців" долучились до акції "Мільйон дерев за 24 години" й висадили кущі в Жовтневому парку.

читати далі>>>


Магістрантка кафедри екології та біомоніторингу - призер Конкурсу наукових робіт

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.04.2021

Борук Олена (керівник д.б.н., проф. Марія Федоряк) стала призером Конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія», що проводився Полтавською політехнікою імені Юрія Кондратюка 17-18 березня 2021 року. Робота, присвячена очищенню стічних вод від нафти та продуктів її переробки доступними та оригіналними адсорбентами, посіла третє місце серед 130 інших учасників конкурсу.

читати далі>>>


МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «GOOGLE FORMS ЯК ОНЛАЙН-СЕРВІС ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ» НА КАФЕДРІ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.04.2021

30 березня 2021 року на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ імені Юрія Федьковича к.б.н. Филипчук Т.В. провела методичний семінар на тему «Google forms як онлайн-сервіс для тестування». Основна мета заходу ознайомити викладачів із можливостями даного ресурсу та сприяти покращенню ефективності роботи в умовах онлайн навчання.

читати далі>>>


Нові вимоги часу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2021

Науковці кафедри екології та біомоніторингу стали учасниками вебінару, який провели спеціалісти Асоціації УРАН, на тему «Сервіси онлайн навчання та спілкування для науки і освіти». Учасники заходу мали змогу ознайомитися з платформами дистанційного навчання - eduMEET і WebClass. 

читати далі>>>