Новини

Розпочався прийом заяв та документів від вступників на здобуття ступеня бакалавра

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.08.2020


Сьогодні, 13 серпня, в університеті розпочався прийом заяв і документів від вступників на навчання для здобуття ступеня бакалавра. 


читати далі>>>


ВОЛОНТЕРСЬКА ШКОЛА ГАРБОЛОГІЇ ЯК НОВИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ ПРОЕКТ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.07.2020


02 липня 2020 р. у рамках співпраці між кафедрою екології та біомоніторингу ЧНУ й керівництвом Лужанського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. В. Орелецького була проведена он-лайн зустріч для взаємообміну досвідом за напрямом «Zero Waste!».

читати далі>>>


Вітаємо студентів-екологів з успішним захистом дипломних робіт ОР Бакалавр

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.06.2020

25 та 26 червня 2020 р. проходив захист випускних кваліфікаційних робіт ОР Бакалавр студентів 4 курсу спеціальності 101 Екологія. Екзаменаційна комісія на чолі із начальником управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА Миколою Васильовичем Білоконем відзначила високий рівеннь підготовки студентів, гарне володіння тематикою, обгрунтовані та влучні відповіді на запитання. У статті - коротенький відеосюжет про те, як проходив захист робіт.

читати далі>>>


Літня педагогічна школа під час пандемії COVID-19

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.06.2020

18 червня 2020 року в рамках співпраці з Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбулася традиційна зустріч науковців кафедри екології та біомоніторингу та педагогів області у форматі Літньої педагогічної школи, яка проходила в on-line режимі. 

Програма Літньої педагогічної школи охоплювала два тематичних блоки: STEM-освіта, шляхи її впровадження в навчально-виховний процес та гарбологія – як окремий напрямок в екології.

читати далі>>>


Обговорення ОПП «Екологія» зі стейкхолдерами на он-лайн зустрічі і не тільки

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.05.2020

Згідно «Положення про розроблення та реалізацію освітніх програм Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» (2020р.), моніторинг та удосконалення освітніх програм в процесі їх реалізації проводиться з метою забезпечення відповідності встановленим цілям діяльності, а також потребам студентів, суспільства в цілому. З огляду на це на кафедрі екології та біомоніторингу відбулося обговорення ОПП «Екологія» ОР «Бакалавр» та ОР «Магістр» із залученням широкого кола стейкхолдерів. На зустріч запрошені представники органів територіальної державної влади, комерційних структур області, академічної спільноти, випускники кафедри, які працюють за фахом. 

читати далі>>>


Незвичний день вишиванки

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.05.2020

Вже традиційно у третій четвер травня відзначається День Вишиванки. Цьогоріч, у зв'язку із відомим причинами, його відзначення не могло бути масштабним. Проте ми його не забули! За ініціативи магістрів кафедри екології та біомоніторингу та асист. Оксани Зароченцевої День Вишиванки був відзначений онлайн. 

читати далі>>>


«Це не нам належить планета, це ми належимо їй!»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.05.2020

У понеділок, 04 травня 2020 р. на кафедрі екології та біомоніторингу ІБХБ з ініціативи доц. Легети У.В. проведено спільне засідання викладачів кафедри та студентів 203 групи з питання створення громадської студентської організації «Student Green Organization».  Девіз організації - «Це не нам належить планета, це ми належимо їй!».

читати далі>>>


Про наслідки спалювання сухої рослинності у вебінарі для для вчителів біології, екології та хімії

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.04.2020

28 квітня 2020 р. в онлайн-режимі відбувся вебінар «Екологічні наслідки спалювання сухої трави та листя для косистем». Проведення вебінару організовано Інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області та кафедрою екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ. Долучилося 114 учасників.

читати далі>>>


Підсумки щорічної студентської конференції на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.04.2020

23 квітня 2020 р. на кафедрі екології та біомоніторингу проведено щорічну студентську конференцію. У зв'язку із карантином цьогоріч конференція проходила дистанційно з використанням Google Meet. Студентами кафедри представлено 23 доповіді з презентаціями. 

За результатами проведеної конференції, серед всіх заслуханих виступів викладачами кафедри екології та біомоніторингу були відзначені окремі доповіді, а також рекомендовано до представлення на рівні Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ.

читати далі>>>


Поглиблення співпраці з бджолярами

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.03.2020

1 березня 2020 р. у приміщенні нашого інституту відбулися чергові збори бджолярів Чернівецької області. На зборах було обговорено результати аналізу показників якості меду із пасік Чернівецької області. Дослідження виконано науковцями кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (Україна) і кафедри біохімії та протеоміки білків Університету Палацького м. Оломоуц (Чехія).

читати далі>>>