Новини

Методичний семінар організований асист. Оксаною Баглей

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.02.2022

22 лютого 2022 р. на кафедрі екології та біомоніторингу методистом кафедри к.б.н., асист. Баглей О.В. організовано методичний семінар "МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЗМІСТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ". Викладачі кафедри долучились до обговорення питання самостійної роботи студентів, відбулась жвава та цікава дискусія.

читати далі>>>


Співробітники кафедри екології в журі Обласної олімпіади з екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.02.2022

У неділю 20 лютого на базі Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей пройшла Обласна олімпіада з екології серед учнів 10-11 класів. Співробітники кафедри екології та біомоніторингу на чолі із завідувачкою проф. Марією Федоряк були залучені до журі конкурсу.


читати далі>>>


Весна іде - красу несе!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.02.2022

17 лютого студенти кафедри екології та біомоніторингу під керівництвом асист. Оксани БАГЛЕЙ спільно із працівниками Чернівецького міського комунального виробничого тресту зеленого господарства та протизсувних робіт долучились до благоустрою парку ім. Шиллера. 

читати далі>>>


Question-answer meeting with LCF applicants

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.02.2022

На запрошення представників Посольства Фінляндії в Україні, проф. Марія Федоряк взяла участь у зустрічі для заявників на участь у конкурсі проектів у 2022 р. Вона поділилася досвідом щодо підготовки проектної документації, а також досвідом реалізації цього та інших міжнародних проектів. 

читати далі>>>


Підведення підсумків 2021 р. в рамках НДР на замовлення Контінентал Фармерз Груп

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.02.2022

Минулого тижня в центральному офісі Контінентал Фармерз Груп у Тернополі відбулася підсумкова зустріч по проведеній НДР 51.000 "Аналіз впливу комах-запилювачів на врожайність перехреснозапильних культур". Від кафедри Екології та біомоніторингу участь у зустрічі взяли завідувач кафедри Марія ФЕДОРЯК та керівник НДР Оксана ЗАРОЧЕНЦЕВА.

читати далі>>>


Проф. Марія Федоряк серед запрошених спікерів круглого столу з питань керованого бджолозапилення

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.02.2022

03 лютого 2022 року відбувся онлайн захід (ZOOM-платформа) за темою: «Кероване бджолозапилення 2022: досвід, виклики перспективи». Представники різних секторів обговорювали впровадження інноваційних рішень використання бджіл для збільшення ефективності виробництва у плодово-ягідному секторі, мінімізацію ризиків використання пестицидів щодо бджіл, ділилися досвідом щодо запилення культур в закритому та відкритому ґрунті. 

читати далі>>>


Аспірантка кафедри екології та біомоніторингу захистилася у м. Дніпро

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.01.2022

Щиро вітаємо Тимчук Катерину Юріївну з успішним захистом дисертації на здобуття ступеня доктора філософії! Дисертаційна робота на тему «Артроподоіндикація деструктивних соціальних та агровиробничих впливів на екологічні системи» (спеціальність 101 Екологія) виконана під керівництвом проф., завідувачки кафедри екології та біомоніторингу Федоряк Марії Михайлівни.   

читати далі>>>


ЕКОВІКЕНД В КАРПАТАХ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.12.2021

9-12 грудня 2021 р. підведено підсумки першого етапу екологічного проекту «Збере-ження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків» благодійного фонду “Карітас Чернівці” від посольства Фінляндії в Україні (керівник – проф. Марія ФЕДОРЯК). На ЕкоВікенд в Карпатах зібралися команди з Дитячих цен-трів Карітас міст Львівської, Волинської, Дніпропетровської, Полтавської та Черніве-цької областей. Приїхало понад 60 учасників

читати далі>>>


Участь у хакатоні #Green4Europe

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.12.2021

8 грудня відбувся міжнародний хакатон #Green4Europe, присвячений інноваціям для просування цілей сталого розвитку. Наша колега Оксана Баглей приймала участь у складі міжнародної команди «Dvichi», яка просувала ідею створення маркет-платформи для налагодження комунікації між дизайнерами-текстильною промисловістю-звичайними людьми з метою вторинного використання текстилю. 

читати далі>>>


Особливості навчання для магістрів-екологів закордоном

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.12.2021

На кафедрі екології та біомоніторингу 30.11.2021 р. проведено он-лайн зустріч з магістранткою 603 групи Оленою БОРУК, яка наразі навчається за магістерською програмою в Université Grenoble Alpes (Франція). Зустріч пройшла у форматі науково-методичного семінару, під час якого викладачі та студенти-магістранти кафедри мали змогу ознайомитися з особливостями навчального процесу у Франції.

читати далі>>>