Новини

МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «GOOGLE FORMS ЯК ОНЛАЙН-СЕРВІС ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ» НА КАФЕДРІ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.04.2021

30 березня 2021 року на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ імені Юрія Федьковича к.б.н. Филипчук Т.В. провела методичний семінар на тему «Google forms як онлайн-сервіс для тестування». Основна мета заходу ознайомити викладачів із можливостями даного ресурсу та сприяти покращенню ефективності роботи в умовах онлайн навчання.

читати далі>>>


Нові вимоги часу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2021

Науковці кафедри екології та біомоніторингу стали учасниками вебінару, який провели спеціалісти Асоціації УРАН, на тему «Сервіси онлайн навчання та спілкування для науки і освіти». Учасники заходу мали змогу ознайомитися з платформами дистанційного навчання - eduMEET і WebClass. 

читати далі>>>


Зініціювали та провели Міжнародний вебінар «Natural and Managed bees»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.03.2021

У рамках міжнародної співпраці 9 березня на кафедрі екології та біомоніторингу відбувся вебінар на тему «Natural and Managed bees». Основний акцент учасники вебінару зробили на обговоренні загроз, які чатують на диких бджіл, проблем, що постають перед сучасним бджільництвом та шляхів раціонального управління екосистемами задля досягнення цілей сталого розвитку.

читати далі>>>


Підготовка до нового сезону міжнародного моніторингу COLOSS після зимівлі 2020-2021 рр.

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.03.2021

Відбулася щорічна зустріч національних координаторів моніторингу зимової смертності бджіл під егідою Міжнародної Асоціації з дослідження медоносних бджіл COLOSS. Цього року робота тривала два дні й відбувалася дистанційно, що дозволило збільшити кількість учасників.

читати далі>>>


ПРОДОВЖЕННЯ ЗАПОЧАТКОВАНОЇ СПІВПРАЦІ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2021

Започатковані ініціативи під час проведеного методоб’єднання з освітянами закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області мають логічне продовження. 16.02.2021 року на кафедрі екології та біомоніторингу проведено науково-методичний семінар «Інформаційні та комп'ютерні технології у педагогічному процесі», який проходив у формі майстер-класу. 

 

читати далі>>>


Вітання проф. Степана Костишина із днем народження

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.02.2021

Колектив кафедри екології та біомоніторингу вітає вельмишановного Степана Степановича Костишина з Днем народження. В цей день хочемо висловити слова вдячності та поваги за безумовну підтримку кожного з нас, за мудрі поради, за надані можливості досягти висот і реалізувати себе, за такт і терпіння, за зразок високої моральності та успішності.

читати далі>>>


Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.01.2021

Наприкінці минулого року викладачі кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ взяли участь у засіданні методичного об’єднання викладачів хімії, біології та екології закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області, яке відбулося в онлайн режимі на базі Чернівецького індустріального фахового коледжу. Освітяни з усієї області зустрілися, щоб обговорити основні аспекти використання інноваційних технологій на заняттях з хімії, біології та екології, обмінятися досвідом організації навчального процесу, використання різноманітних інформаційних платформ та онлайн-сервісами дистанційного навчання. Багато уваги приділено недолікам навчання у форматі онлайн.

читати далі>>>


Студентка кафедри екології та біомоніторингу - призер міжнародної конференції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 30.12.2020

18 грудня Сучавським університетом імені Стефана чел Маре (Румунія) проводилась 9 Міжнародна конференція "Student in Bucovina". Олена Борук, магістрантка кафедри екології та біомоніторингу отримала сертифікат ІІІ ступеня за доповідь "Wastewater treatment technology of low-power enterprises" ("Очищення стічних вод малопотужних підприємств").

читати далі>>>


Використання методу "teambuilding" для формування комунікативної компетентності майбутніх фахівців-екологів

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.11.2020

У сучасних умовах університетської професійної підготовки майбутніх фахівців важливим є формування й розвиток комунікативної компетентності студентів, що сприяє підвищенню рівня конкурентоздатності випускників вищих навчальних закладів і якості освіти в цілому. З цією метою в освітню програму підготовки здобувачів за другим рівнем (магістерським) вищої освіти введено навчально-асистентську практику.

читати далі>>>


ПАНДЕМІЯ НЕ СТАЛА НА ЗАВАДІ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ЕКОЛОГА ТА ПОСВЯТИ ПЕРШОКУРСНИКІВ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.09.2020

17 вересня 2020 року на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів відбулося зразу два свята: відзначення Дня Еколога (14 вересня) та символічна посвята першокурсників, яка проходить вже третій рік поспіль. Саме в цей день студенти першокурсники стали частиною великої сім’ї екологів ЧНУ.
Особливістю цьогорічного свята було його проведення в умовах онлайн режиму. Незважаючи на це, на зустрічі панувала святкова атмосфера, про День еколога нагадували символічні зелені футболки, а всі студенти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу мали чудовий святковий настрій.

читати далі>>>