Новини

Співпраця бджолярів Буковини і науковців

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.03.2019

2 березня 2019 року в приміщені Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету відбулися збори бджолярів Чернівецької області за участі науковців Інституту біології хімії та біоресурсів. Відкрив збори голова ГО «Асоціація виробників продуктів бджільництва «Буковинський Бджоляр» Паламар В.П.

читати далі>>>


Засідання правління Всеукраїнської екологічної ліги

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.03.2019

01.03.2019 р. Відбулося засідання правління Всеукраїнської екологічної ліги та засідання екологічної ради України. Робота пройшла на вищому рівні, обмінялися проблемами регіонів, напрацювали спільні напрями діяльності. Розглядалися регіональні екологічні проблеми. доц. Морозова Т.В. доповіла про пріоритетні екологічні проблеми Чернівецької області.

читати далі>>>


ПІДГОТОВКА ДО МОНІТОРИНГУ СМЕРТНОСТІ БДЖІЛ ПІСЛЯ ЗИМІВЛІ 2018-2019 рр.

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.02.2019

Національний координатор міжнародного моніторингу смертності бджіл в Україні, проф. Федоряк М.М., взяла участь у роботі двох семінарів Міжнародної асоціації з дослідження медоносних бджіл COLOSS у місті Ґетеборг, Швеція (5-6 лютого 2019 р. - семінар національних координаторів міжнародної групи з моніторингу втрат медоносних бджіл; 6-7 лютого - семінар науковців та практикуючих бджолярів щодо впровадження результатів наукових досліджень у практику і соціально-екологічних аспектів бджільництва).

читати далі>>>


Фокус-група «Чернівці – місто здорових людей»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.02.2019

Проблеми якості повітря та води, збільшення кількості зелених зон та облаштування громадських простроїв обговорили сьогодні під час фокус-групи «Чернівці – місто здорових людей», ініційованої в рамках проекту Інтегрований розвиток міст в Україні.

Участь у роботі фокус-групи взяла доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. Користуючись нагодою, поділилися результатами моніторингу якості повітря в Чернівцях, який був проведений в рамках проекту «Через сталий транспорт до чистого довкілля».

читати далі>>>


Транскордонна конференція “Через сталий транспорт до чистого довкілля”

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.02.2019

06.02.-08.02.19 кафедра екології та біомоніторингу в особі доцента Морозової Т.В. була представлена на транскордонній конференції “Через сталий транспорт до чистого довкілля”. Це захід, організовано для громадських активістів, представників НУО та ЗМІ, молодіжних лідерів громад, вчених, активних у діяльності в галузі навколишнього середовища та сталого розвитку з Молдови та трьох областей України (Чернівецької, Вінницької, Одеської). 

читати далі>>>


Воркшоп “Моніторинг якості повітря”

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.02.2019

28 січня 2019 року відбувся Воркшоп “Моніторинг якості повітря”, в якому взяла участь доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова. Захід зорганізований з метою поширення досвіду та обговорення шляхів удосконалення методології моніторингу якості повітря в Чернівцях. Воркшоп реалізовувався в рамках проекту «Через сталий транспорт до чистого довкілля» згідно Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства «Молдова-Україна». Зустрілися активісти з усієї України для того, щоб оцінити стан моніторингу якості повітря різних містах України.

читати далі>>>


Міжнародна екологічна акція "Гід з домашнього сортування сміття!"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.12.2018

26 грудня 2018 р. в приміщенні торгівельного центру «Ашан» була проведена екологічна акція «Гід з домашнього сортування сміття!» за участі студентів 403 групи кафедри екології та біомоніторингу та Міжнародної молодіжної організації «AIESEC». Така акція стала можливою в рамках діючого Меморандуму про співпрацю між студентами-екологами та іноземними волонтерами, які проходять стажування на базі кафедри. Відповідальним за даний процес від кафедри екології та біомоніторингу призначено куратора 403 групи-екологів, к.б.н., доцента Легету Уляну Володимирівну.

читати далі>>>


Екологічне виховання молоді у контексті енергоефективності та енергозбереження

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 24.12.2018

«Енергоефективність та енергозбереження» така тема зустрічі доцента кафедри екології та біомоніторину ЧНУ Москалик Г.Г. із студентами Чернівецького вищого комерційного училища Київського нацiонального торговельно-економiчного унiверситету, яка відбулася у теплому затишному приміщенні юнацької бібліотеки міста.

читати далі>>>


Професору Степану Степановичу Костишину вручили Почесну грамоту Верховної Ради України

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 06.12.2018

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти і науки, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Почесною грамотою Верховної Ради України радника ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктора біологічних наук, професора кафедри екології та біомоніторингу Костишина Степана Степановича

читати далі>>>


Проф. Федоряк М.М. та доц. Легета У.В. ввійшли до складу робочої комісії Чернівецької ОДА з питань поводження з твердими побутовими відходами

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.12.2018

У період з 09.11.2018 по 23.11.2018 працівники кафедри екології та біомоніторингу ІБХБ Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича були запрошені до участі у обговорені питань щодо поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) у Чернівецькій області під час заходів, організованих управлінням житлово-комунального господарства ОДА. На проведених нарадах від кафедри екології та біомоніторингу були присутні в.о. завідувача кафедри професор Федоряк Марія Михайлівна та доцент Легета Уляна Володимирівна.

читати далі>>>