Новини

Європейський тиждень мобільності на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.10.2018

У розрізі транскордонної європейської програми «Через сталий транспорт до чистого довкілля» 16-22 вересня за сприяння Буковинської агенції регіонального розвитку в Чернівцях підтримана загальноєвропейська ініціатива з популяризації сталих видів транспорту - Європейський тиждень мобільності (ЄТМ). Цьогоріч до заходу долучилися і студенти-екологи, які вирішили розповісти студентам різних курсів про вищезазначену програму.

читати далі>>>


Студенти-екологи відзначили професійне свято

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.10.2018

Думай глобально – дій локально! Саме під таким гаслом відбулося святкування Дня еколога на кафедрі екології та біомоніторингу. Організаторами свята виступили студенти 4 курсу. З самого ранку на кафедрі панувала святкова атмосфера. Коридори й аудиторії прикрашали повітряні кульки та гірлянди із старих конспектів, з яких у вигляді рослин символічно «проростали паростки знань». Студенти й викладачі прийшли на заняття в зелених футболках з логотипом кафедри. При вході учасникам свята на руки пов’язували символічні зелені стрічки. На перервах лунала приємна музика. 

читати далі>>>


Екологічна толока

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.09.2018


Екологи-це ті люди,яким не байдуже майбутнє й сьогодення природи. Студенти 4 курсу кафедри екології та біомоніторингу разом із доцентом Морозовою Тетяною Василівною відвідали еколого-натуралістичний центр в м.Чернівці та потрудилися на благо Матінки Природи.

читати далі>>>


Студенти-екологи знайомляться з новими нішами на ринку праці

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 17.09.2018

Колектив кафедри екології та біомоніторингу активно сприяє ознайомленню студентів з практичними аспектами роботи державних структур у професійній галузі. Цього тижня студенти-екологи випускних курсів ОР «Бакалавр» і «Магістр» відвідали ще одне перспективне місце працевлаштування: державну установу “Чернівецька обласна фітосанітарна лабораторія». Основною метою діяльності Фітолабораторії є проведення науково-обґрунтованої лабораторної діагностики та ідентифікації шкідливих організмів, оцінки фітосанітарного стану рослин, продуктів рослинного походження та інших об’єктів регулювання у сферах карантину та захисту рослин. Екскурсію організовано у розрізі вибіркової навчальної дисципліни «Карантинні організми та захворювання» (д.б.н., проф. М. М. Федоряк та к.б.н. А. В. Жук).

читати далі>>>


Діти Донеччини екологічними стежками рідної України

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.09.2018

20-22 серпня 2018 Буковина приймала дітей сходу України. В розрізі програми «Діти Донеччини екологічними стежками рідної України», започаткованої Донецькою ОДА та реалізованої Всеукраїнською Екологічною лігою, до нас завітали діти віком 9-13 років, які наразі мешкають у м. Волноваха, смт.Желанне та смт. Очеретино (Ясинуватського району Донецької області). Приймаючою стороною у м. Чернівці виступила кафедра екології та біомоніторингу ІБХБ ЧНУ ім. Ю. Федьковича (в особі доцента кафедри. Голови Чернівецької ОО ВЕЛ Морозової Т.В.).

читати далі>>>


День поля на базі Буковинської державної сільськогосподарської станції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.07.2018

6 липня 2018 року доценти Тетяна Морозова та Василь Романюк прийняли участь у проведенні Дня поля на базі Буковинської державної сільськогосподарської станції. У заході взяли участь 37 осіб. До заходу залучалися начальники районних управлінь агропромислового розвитку, представники департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА, держспоживслужби у Чернівецькій області, обласного державного центру експертизи сортів рослин. 

читати далі>>>


Назавжди у наших серцях!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.07.2018

14 липня 2015 року, захищаючи нашу країну від загарбників, загинув рядовий 128-ї бригади Вадим Ситніков. Своєю енергію та оптимізмом він підтримував не лише дружину, але й всіх співробітників кафедри екології та біомоніторингу. Відвідуючи свою дружину, Ірину, на роботі, він заряджав усіх спрагою до життя, впевненістю у подоланні будь-яких труднощів. Дорога наша колего, Ірино Олександрівно та донечка Наталочка, у цей тяжкий день ми розділяємо Вашу скорботу. Патріот України, люблячий чоловік і батько, надзвичайно чесна і порядна людини, Вадим назавжди залишиться в наших серцях. 

читати далі>>>


На Парламентських слуханнях з екологічних питань представлена КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.07.2018

4 липня у Верховній Раді України відбулися Парламентські слухання на тему «Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату». На слуханнях була присутня голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. 

читати далі>>>


Кафедра екології та біомоніторингу представлена на Mobility Camp в Молдові

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.07.2018

25-29 червня у мальовничому куточку Молдови відбувся тижневий тренінг для активних громадян з Чернівецької, Вінницької та Одеської областей України та сусідньої держави – табір Mobility Camp! 

Серед цьогорічних учасників – доцент кафедри екології та біомоніторингу, голова Чернівецького обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Морозова. 

читати далі>>>


Літня школа з екології для вчителів ЗНЗ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.06.2018

Вже 18 років триває тісна співпраця кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ та Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (КЗ ЧОЦЕНТУМ). За цей час чимало заходів, започаткованих у рамках цієї співпраці, стали традиційними. До їх числа належить і літня школа для вчителів ЗНЗ Чернівецької області. Унікальний освітянський кластер «кафедра екології ЧНУ + ЧОЦЕНТУМ + загальноосвітні школи Чернівецької області» став чудовим майданчиком для навчання, спілкування і навіть наукової співпраці.

читати далі>>>