Новини

Екологічне виховання молоді у контексті енергоефективності та енергозбереження

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 24.12.2018

«Енергоефективність та енергозбереження» така тема зустрічі доцента кафедри екології та біомоніторину ЧНУ Москалик Г.Г. із студентами Чернівецького вищого комерційного училища Київського нацiонального торговельно-економiчного унiверситету, яка відбулася у теплому затишному приміщенні юнацької бібліотеки міста.

читати далі>>>


Професору Степану Степановичу Костишину вручили Почесну грамоту Верховної Ради України

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 06.12.2018

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти і науки, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Почесною грамотою Верховної Ради України радника ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктора біологічних наук, професора кафедри екології та біомоніторингу Костишина Степана Степановича

читати далі>>>


Проф. Федоряк М.М. та доц. Легета У.В. ввійшли до складу робочої комісії Чернівецької ОДА з питань поводження з твердими побутовими відходами

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.12.2018

У період з 09.11.2018 по 23.11.2018 працівники кафедри екології та біомоніторингу ІБХБ Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича були запрошені до участі у обговорені питань щодо поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) у Чернівецькій області під час заходів, організованих управлінням житлово-комунального господарства ОДА. На проведених нарадах від кафедри екології та біомоніторингу були присутні в.о. завідувача кафедри професор Федоряк Марія Михайлівна та доцент Легета Уляна Володимирівна.

читати далі>>>


Доцент Морозова Т.В. взяла участь в установчих зборах по формуванню Басейнової ради Дністра

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 29.11.2018

Доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Тетяна Василівна взяла участь у перших установчих зборах по формуванню Басейнової ради Дністра, які проходили 15 листопада в місті Івано-Франківськ. 

Новообрані члени басейнової ради Дністра представлятимуть інтереси семи областей України, а саме: Івано-Франківську, Чернівецьку, Тернопільську, Львівську, Одеську, Хмельницьку, Вінницьку.

читати далі>>>


Моніторинг міжнародного гранту TEMPUS IV EcoBRU

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.11.2018

Міжнародний грант TEMPUS IV EcoBRU тривав 4 роки. У Проекті були задіяні представники ВНЗ семи країн: Федеративна Республіка Німеччина, Словацька Республіка, Чеська Республіка, Латвія, Росія, Республіка Білорусь, Україна. Участь у Проекті від ЧНУ вибороли викладачі кафедри екології та біомоніторингу під  керівництвом  радника ректора,  доктора біологічних наук, професора С.С. Костишина.

читати далі>>>


Життя проекту ЕкоБРУ продовжується

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.11.2018

15 листопада 2018 р. професор кафедри екології та біомоніторингу С.С. Руденко прочитала лекцію в Чернівецькому політехнічному коледжі на тему «Фантом екологічної культури». Лекція викликала жваву дискусію. Учні наводили приклади зі свого життя, сперечалися між собою, погоджувались і не погоджувались з лектором. 

Лекція була прочитана в рамках міжнародного проекту ЕкоБРУ, який не дивлячись на завершення, продовжує своє життя.

читати далі>>>


Участь екологів в акції з нагоди 10-ліття Програми підтримки жертв нацизму

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.10.2018

1 жовтня студенти кафедри екології та біомоніторингу спільно зі студентами кафедри агротехнологій та ґрунтознавства під керівництвом проф. Федоряк М.М., доц Романюка В.В., Морозової Т.В., асп. Кульманова О., лаб. Андрущак Я.В.  та завідувача лабораторіями Демид І.Е. прийняли активну участь в акції з нагоди 10-ліття Програми підтримки жертв нацизму. 

читати далі>>>


Європейський тиждень мобільності на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.10.2018

У розрізі транскордонної європейської програми «Через сталий транспорт до чистого довкілля» 16-22 вересня за сприяння Буковинської агенції регіонального розвитку в Чернівцях підтримана загальноєвропейська ініціатива з популяризації сталих видів транспорту - Європейський тиждень мобільності (ЄТМ). Цьогоріч до заходу долучилися і студенти-екологи, які вирішили розповісти студентам різних курсів про вищезазначену програму.

читати далі>>>


Студенти-екологи відзначили професійне свято

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.10.2018

Думай глобально – дій локально! Саме під таким гаслом відбулося святкування Дня еколога на кафедрі екології та біомоніторингу. Організаторами свята виступили студенти 4 курсу. З самого ранку на кафедрі панувала святкова атмосфера. Коридори й аудиторії прикрашали повітряні кульки та гірлянди із старих конспектів, з яких у вигляді рослин символічно «проростали паростки знань». Студенти й викладачі прийшли на заняття в зелених футболках з логотипом кафедри. При вході учасникам свята на руки пов’язували символічні зелені стрічки. На перервах лунала приємна музика. 

читати далі>>>


Екологічна толока

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.09.2018


Екологи-це ті люди,яким не байдуже майбутнє й сьогодення природи. Студенти 4 курсу кафедри екології та біомоніторингу разом із доцентом Морозовою Тетяною Василівною відвідали еколого-натуралістичний центр в м.Чернівці та потрудилися на благо Матінки Природи.

читати далі>>>