Новини

Практичні курси – виклик сьогодення

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.11.2017

Дисципліну «Екологічний хенд-мейд» магістранти кафедри екології та біомоніторингу обрали з розділу «за вибором». Визначальну роль відіграла практичність курсу. Бренд курсу – «Перетворимо відходи на доходи!». 

Автор та викладач курсу - завідувач кафедри екології та біомоніторингу д.б.н., професор Руденко Світлана Степанівна сподівається, що навички, здобуті в рамках цього курсу, стануть у пригоді магістрантам у родинному житті, або навіть у маленькому бізнесі.

читати далі>>>


Cтуденти та викладачі кафедри екології відвідали виставку Артемія Присяжнюка

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 06.10.2017

Cтуденти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу побували на виставці авангардного живопису у стилі абстракціонізму видатного буковинського митця Артемія Присяжнюка. Виставка відбувалася у мистецькому центрі "Вернісаж", директор Куваєва Л.І.

читати далі>>>


Візит проф. Карла Крайльсгайма у рамках українсько–австрійського науково-дослідного проекту

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.10.2017

Науковці інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ (кафедра екології та біомоніторингу і кафедра молекулярної генетики та біотехнології) разом з науковцями інституту зоології Університету Карла Франца м. Грац (Австрія) виконують завдання українсько–австрійського науково-дослідного проекту «Дослідження смертності медоносних бджіл в Україні й Австрії: спільний аналіз даних і факторів ризику, інформаційна підтримка бджолярів».

В рамках згаданого проекту з 26 серпня по 2 вересня відбувся візит проф. Карла Крайльсгайма з метою вивчення практик бджільництва та проблем, з якими стикаються українські бджолярі. 

читати далі>>>


Незабутня практика студентів-екологів другого курсу в Карпатах

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.08.2017

Дорога на практику… Настрій у всіх піднесений. Пісні, перші селфі… Уже в автобусі розбилися на бригади і склали графік чергувань на кухні. Напруга екзаменаційної сесії поступово відходила на задній план, і душевний спокій поволі повертався до нас. Чернівецька область невеличка, тому досить швидко показалися вершини таких жаданих гір. 

І ось він, мальовничий куточок Буковинських Карпат - Долішній Шепіт. Біостанція… Дерев’яні будиночки, де ми будемо жити, літня кухня, місце для ватри і навіть саморобний літній душ. А навкруги смереки, море смерек… І шалений аромат гірських трав… Хочеться забути про все на світі і кружляти від радості і почуттів, які перехоплюють дух!

читати далі>>>


Студенти кафедри екології знялися у фільмі

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.08.2017

 

Студенти кафедри екології та біомоніторингу знялися у фільмі, у якому запрошують абітурієнів та розповідають про кафедру і про найцікавіші моменти їх студентського життя

читати далі>>>


Доцент Морозова Т.В. виступила на «Еко Форумі - 2017»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.06.2017

Доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. виступила з доповіддю «Біомоніторинг як необхідна складова екологічного моніторингу» на Першому спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі «Еко Форум - 2017», який відбувся 30 травня – 1 червня 2017 року у м. Запоріжжя

 

читати далі>>>


Андрій Том’юк - переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з Загальної екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 30.04.2017

На базі НУБіП проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія». Участь у ній взяли понад 120 студентів з усієї України.
У категорії екологічні спеціальності студент кафедри екології та біомоніторингу Андрій Том’юк здобув диплом ІІІ ступеня. 

читати далі>>>


Студенти-екологи взяли активну участь у щорічній студентській конференції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2017

25 квітня на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна наукова студентська конференція.
Захід зібрав у дружньому кафедральному колі студентів 3-5 курсів денної та заочної 
форми навчання, небайдужих до стану довкілля та налаштованих на пошук ефективних методів вирішення нагальних екологічних проблем.

читати далі>>>


Місячник санітарної очистки на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 24.04.2017

11 квітня, в рамках місячника санітарної очистки та благоустрою студентами та викладачами кафедри була проведена весняна толока. 

Захід відбувся спільно з комунальним закладом "Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді" та був спрямований на те, щоб облагородити територію для Open-air майданчика.

читати далі>>>


Освітня програма підготовки здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського) рівнів та Ліцензійна справа доктора філософії (PhD) - спеціальність 101 "ЕКОЛОГІЯ"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.03.2017

На сайті кафедри екології та біомоніторингу у рубриці АБІТУРІЄНТУ виставлено документи у форматі PDF: Освітню програму підготовки здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти галузі знань 10 «Природничі науки», спеціальності 101 «Екологія» та Ліцензійну справу доктора філософії (PhD) за освітньо-науковою програмою 101 Екологія.

читати далі>>>