Новини

Назавжди у наших серцях!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.07.2018

14 липня 2015 року, захищаючи нашу країну від загарбників, загинув рядовий 128-ї бригади Вадим Ситніков. Своєю енергію та оптимізмом він підтримував не лише дружину, але й всіх співробітників кафедри екології та біомоніторингу. Відвідуючи свою дружину, Ірину, на роботі, він заряджав усіх спрагою до життя, впевненістю у подоланні будь-яких труднощів. Дорога наша колего, Ірино Олександрівно та донечка Наталочка, у цей тяжкий день ми розділяємо Вашу скорботу. Патріот України, люблячий чоловік і батько, надзвичайно чесна і порядна людини, Вадим назавжди залишиться в наших серцях. 

читати далі>>>


На Парламентських слуханнях з екологічних питань представлена КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.07.2018

4 липня у Верховній Раді України відбулися Парламентські слухання на тему «Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату». На слуханнях була присутня голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. 

читати далі>>>


Кафедра екології та біомоніторингу представлена на Mobility Camp в Молдові

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.07.2018

25-29 червня у мальовничому куточку Молдови відбувся тижневий тренінг для активних громадян з Чернівецької, Вінницької та Одеської областей України та сусідньої держави – табір Mobility Camp! 

Серед цьогорічних учасників – доцент кафедри екології та біомоніторингу, голова Чернівецького обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Морозова. 

читати далі>>>


Літня школа з екології для вчителів ЗНЗ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.06.2018

Вже 18 років триває тісна співпраця кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ та Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (КЗ ЧОЦЕНТУМ). За цей час чимало заходів, започаткованих у рамках цієї співпраці, стали традиційними. До їх числа належить і літня школа для вчителів ЗНЗ Чернівецької області. Унікальний освітянський кластер «кафедра екології ЧНУ + ЧОЦЕНТУМ + загальноосвітні школи Чернівецької області» став чудовим майданчиком для навчання, спілкування і навіть наукової співпраці.

читати далі>>>


Експерт-криміналіст – цікава перспектива для випускників кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 08.06.2018

Колектив кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ приділяє значну увагу ознайомленню студентів з перспективними галузями працевлаштування. Новими сферами застосування вже набутих і потенційно можливих знань для практичних та теоретичних навиків у професійному житті.

У цьому місяці студенти 5-го курсу спеціальності «Екологія» ознайомилися з особливостями роботи Чернівецького науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) МВС.

читати далі>>>


Семінар з оцінки впливу на довкілля

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.06.2018

9-30 травня 2018 року у Львові в рамках Проекту ЄС «Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» відбувся семінар з оцінки впливу на довкілля. У семінарі взяла участь доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова. 

 

читати далі>>>


Курс на екологію: докладаємо необхідних зусиль

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 26.05.2018

З кожним роком на ринку освітніх послуг, які пропонують університети, зростає конкуренція за абітурієнтів. Медицина, правознавство та комп’ютерні науки завжди були і залишаються пріоритетними галузями.

Але є такі спеціальності, про суть яких абітурієнтам майже нічого невідомо. До їх числа належить екологія. Оскільки саме слово «екологія» щоденно звучить з телевізійних екранів, Інтернет-сайтів та преси з приставкою «погана» і навіть «жахлива», в учнів підсвідомо формується негативний асоціативний зв'язок. Наші намагання імплементувати «Основи екології», або, принаймні, «Екологічну культуру» в загальноосвітню школу не увінчалися успіхом.

читати далі>>>


Тренінг для представників громадськості про її права, обов’язки та можливості

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.05.2018

15-16 травня 2018 року у м. Львів відбувся спеціальний тренінг для представників громадськості про її права, обов’язки та можливості взяти участь у процесі прийняття рішень відповідно до нової європейської моделі екологічної оцінки в Україні. Нова процедура була введена 18 грудня 2017 року законом«Про оцінку впливу на довкілля», прийнятим на виконання Угоди про асоціацію. Відтепер державний орган влади має оцінювати вплив його рішення на довкілля з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

читати далі>>>


Urban Camp в рамках транскордонного проекту "Через сталий транспорт до чистого довкілля"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.05.2018

Urban Camp - це захід, що відбувся 10-12 травня 2018 року в рамках транскордонного проекту "Через сталий транспорт до чистого довкілля" згідно з Програмою територіального співробітництва країн Східного партнерства «Молдова-Україна», в рамках проекту «Через стійкий транспорт до чистому довкіллі» відбувся урбаністичний табір. 

Участь в урбаністичному таборі прийняла доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова.

читати далі>>>


Екологи ЧНУ в складі журі престижної Міжнародної конференції молодих вчених (ICYS, 2018)

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.05.2018

Науковці кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ мають чималий досвід і здобутки у підготовці молодих вчених до участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Цього ж року отримано запрошення долучитися до роботи журі престижної Міжнародної конференції.

читати далі>>>