Новини

300 км шляху до кохання

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.02.2024

с300 км шляху до кохання: WWF-Україна розпочав фандрейзингову кампанію для порятунку зубрів

WWF-Україна запустив фандрейзингову кампанію, яка розповідає про кохання на відстані, дарує надію та дає можливість долучитись до відновлення тварин Червоної книги України.

Стадо зубрів, які оселилися в Національному природному парку “Залісся”, понад місяць перебувало під російською окупацією у березні 2022 року. Територія національного парку зазнала потужних артилерійських і мінометних обстрілів. Як наслідок, не залишилося жодного дорослого самця зубра.

Якщо найближчим часом не заселити туди хоча б одного бика, то ця субпопуляція приречена на вимирання. Мета WWF-Україна залучити громадськість до порятунку найбільшої наземної тварини Європи: зібрати 400 000 гривень на відлов зубра і його транспортування.

Один чи два самці зубра з Вінниччини можуть врятувати стадо в «Заліссі», але для цього тварині треба подолати близько 300 км. “Зубр – це частина нашої природної спадщини, вид який був втрачений в природі під час Першої Світової війни, та вид який вдалося відновити зусиллями ентузіастів десятиліттями по тому.

Любов до природи – частина української національної ідентичності, разом ми зможемо відновити те що забрала війна.” – Богдан Вихор, виконавчий директор WWF-Україна.