Новини

І Міжнародна науково-практична конференція

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.04.2021

113 - 14 квітня 2021 р. на базі Одеського державного аграрного університету відбулась І Міжнародна науково-практична конференція науково-педагогічних працівників та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку освіти і науки». Кафедра землеустрою прийняла участь в роботі секції «Геодезії та землеустрою», в яку було подано дві доповіді. Зокрема, «Проблемні моменти освітньої складової спеціальності 193 Геодезія та землеустрій» (Беспалько Р.І., Гуцул Т.В., Казімір І.І.) та «Аналіз проблем при оформленні права власності на об’єкти нерухомого майна та шляхів розв’язання» (Казімір І.І., Соколова Д.О).

2

Крім того, прийняли участь ще близько 30 доповідачів. Тематика доповідей охоплювала питання: землеустрою, нормативної грошової оцінки, орієнтування на місцевості, геоінформаційних систем, БПЛА, 3D-моделювання.

Тривалу дискусію викликало актуальне питання запровадження стандарту вищої освіти освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр» за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій. Цікавим був досвід викладачів вузькоспеціалізованих навчальних закладів (аграрних, технічних, економічних, природничих). Піднімалися актуальні питання дуальної освіти та її зв’язку з виробничими потребами.9

2678