Новини

Інновації від CROРTEX для наших студентів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 13.03.2024

У вівторок 12 березня, на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту нашого інституту відбулась зустріч з представниками інноваційної компанії CROРTEX, яка є офіційним імпортером агродронів DJI Agriculture в Україні.

Перша частина зустрічі пройшла у форматі презентації з активним діалогом. Перед нашими студентами двох спеціальностей: 201 «Агрономія» та 193 «Геодезія та землеустрій» виступив запрошений спікер, провідний агроном CROРTEX - Ярослав Михайлович Федорів. Це досвідчений практикуючий агроном, який в своєму портфоліо має досвід роботи в компаніях Monsanto, DuPont та Nor-Estagro Ukraine. Ярослав Михайлович запропонував нашим студентам проаналізувати ефективність нових технологій внесення засобів захисту рослин (ЗЗР) та десикації кукурудзи з використанням БПЛА. Презентація викликала жвавий інтерес у слухачів, і не тільки через продемонстровані новітні підходи. Активну дискусію підтримали наші студенти, які мають власні фермерські господарства, ділячись міркуваннями, в першу чергу, щодо економічної сторони питання.  

Однією з ключових тем обговорення стала ефективність використання агродронів для десикації кукурудзи та інших культур. Студенти висловлювали свої погляди на переваги та можливі обмеження цих технологій у реальних умовах фермерської практики. Дискусія також зачепила питання екологічної безпеки використання ЗЗР та десикантів на якість продукції та довкілля.

Важливим аспектом обговорення стало підкреслення необхідності взаємодії між фахівцями з агрономії та землевпорядкування для максимальної ефективності використання новітніх технологій. Спільна робота між представниками обох галузей може забезпечити комплексний підхід до оптимізації процесів у сільському господарстві.

Загальна атмосфера зустрічі була насичена новітньою інформацією та обговореннями, спрямованими на вдосконалення практичних навичок студентів та підготовку їх до викликів, які стоять перед сучасним агрономом. Розмаїття точок зору дозволили створити об'єктивний образ сучасних тенденцій у галузі та сприяти поглибленню знань студентів.

У другій частині зустрічі, регіональні менеджери компанії - Даніела Борисівна Чебан (до речі, магістр агрономії, випускниця нашої кафедри) та Антон Анатолійович Грядов, презентували унікальний проєкт "Школа пілотів CROРTEX". Нашим студентам було запропоновано пройти відбір на безкоштовне (!) навчання в цій школі. Приємно, що в компанії CROРTEX усвідомлюють важливість освітнього та професійного зростання молодого покоління. Неймовірно, що умовах сьогодення, компанія виявляє свою готовність вкладати не лише фінансові, але й часові ресурси у підготовку та розвиток молодих спеціалістів. Це є неабиякою мотивацією для студентів, для їх професійного зростання. Це не тільки знак визнання та підтримки молодого покоління, але й практичний інструмент для розширення можливостей та умов їх майбутнього працевлаштування. Такий крок є вкрай позитивним, який свідчить про високий рівень соціальної відповідальності компанії CROРTEX.