Новини

КРУГЛИЙ СТІЛ «СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ДО ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ГЕОДЕЗІЇ ТА ЗЕМЛЕУСТРОЮ»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.10.2022

13 жовтня 2022 року викладачі кафедри Геоматики, землеустрою та агроменеджменту прийняли участь у круглому столі на тему: "Сучасні виклики у підготовці фахівців з геодезії та землеустрою" (форматі відеоконференції на платформі ZOOM).

Організатором заходу виступили – Київський національний університет будівництва і архітектури, факультет Геоінформаційних систем та управління територіями, кафедра Землеустрою і кадастру.

Метою круглого столу: обговорити шляхи розвитку спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» в умовах нових викликів в топографо-геодезичній, землевпорядній та містобудівній сферах діяльності. Розраховано на педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, практикуючих геодезистів, землевпорядників та містобудівників.

Учасниками круглого столу стали представники вищих навчальних закладів України: НТУ «Дніпровська політехніка», Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, Львівський національний університет природокористування, Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, Ужгородський національний університет, Одеський державний аграрний університет, Білоцерківський національний аграрний університет, Національний авіаційний університет, Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка", Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

В заході також приймали участь представники міських, селищних та сільських громад.

Вітав учасників зібрання заступник голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Дмитро Макаренко і декан факультету геоінформаційних систем та управління територіями Олена Нестеренко. Голова технічного комітету зі стандартизації географічної інформації, завідувач кафедри геоінформатики і фотограмметрії КНУБА Юрій Карпінський виступив з доповіддю «Зміст спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» в умовах цифрової трансформації суспільства». Голова підкомісії 193 «Геодезія та землеустрій» науково-методичної комісії МОН, завідувач кафедри землеустрою і кадастру КНУБА Ольга Петраковська в доповіді на тему «Інтегроване навчання в сфері геодезії та землеустрою в сучасних викликів і перспектив». Завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, членкор НААН України, старший проектний менеджер із земельної реформи Офісу реформ Кабінету Міністрів України Андрій Мартин виступив з доповіддю «Вища освіта із геодезії та землеустрою: адаптація до національних та глобальних викликів».

У обговоренні взяли участь перший проректор ХНАДУ Анжеліка Батракова, завідувач кафедри геодезії та геоінформатики ЛНПУ Павло Колодій, завідувача кафедри геодезії та картографії КНУ імені Тараса Шевченка Людмила Даценко, проректор з перспективного розвитку НТУ „Дніпровська політехніка” Микола Трегуб, директор Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка» Корнелій Третяк.

Цікаво було почути думку декана факультету землевпорядкування НУБіП Тараса Євсюкова, директора навчально-наукового інституту архітектури та будівництва Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” Григорія Шарія, завідувача кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Руслан Беспалько та інші. Круглий стіл «СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ДО ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ГЕОДЕЗІЇ ТА ЗЕМЛЕУСТРОЮ» пройшов інформативно та на високому технічному рівні.

фотозвіт можна переглянути за посиланням