Новини

Методичний семінар доц. Гуцула Т.В. «Концепції та метафори в презентаціях»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.02.2023

ч8 лютого 2023 р. відбувся методичний семінар доцента кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту Гуцула Т.В. за темою «Концепції та метафори в презентаціях». Кожна людина, зайнята у сфері бізнесу, прямо чи опосередковано стикається з діловим спілкуванням.

Від володіння цією наукою, залежить подальший успіх її професійної діяльності. Зазвичай уміння правильно скласти офіційний лист або запрошення, провести перемовини, вирішити спірне питання або налагодити взаємовигідну співпрацю є вирішальним чинником перемоги в конкурентній боротьбі. У зв’язку з цим, сучасний менеджер повинен розуміти загальні закономірності ділового спілкування, вміти аналізувати ситуацію, враховувати інтереси партнера та приходити до взаємної згоди під час виконання виробничих завдань.

Реалізацію технічної сторони даних питань здійснюють засоби мультимедіа. Сучасні інформаційні системи відрізняються великою різноманітністю форматів та апаратних засобів для введення, обробки, представлення та збереження інформації, з-поміж яких текст, таблиці, діаграми, звук, анімація, відео тощо.

я

Слово «презентація» означає «представлення». В сучасному трактуванні презентація може розглядатися як захід, під час проведення якого один або кілька учасників діляться ідеями або обмінюються думками з іншими людьми. У будь-якому випадку відмітною особливістю презентації є її інтерактивність, оскільки комунікація відбувається в режимі безпосереднього діалогу з учасниками.

Необхідність проведення презентацій пояснюється тим, що вони: стали частиною ділового життя; розглядаються як один з важливих показників професійної компетентності спеціаліста; від рівня її проведення залежить і кінцевий результат.

і

Головна мета застосування демонстраційних матеріалів – підвищення ефективності презентації. Психологія людини влаштована так, що вона краще сприймає побачене, ніж почуте. Майже 90 % інформації сприймається очима. Крім підвищення ефективності презентації, можна виділити три причини використання наочності.

с

Під час семінару розглядалися питання типів презентацій, планування та підготовки до них, правил їх оформлення. Окреме питання було відведено до сучасних програмних засобів для оформлення мультимедійних матеріалів.

До методичного семінару залучалися здобувачі освіти, так як вміння представляти інформацію відноситься до soft skills навичок, які особливо затребувані під час їх подальшої професійної діяльності.