Новини

Методичний семінар зав. каф., проф. Беспалька Р.І. «Інтернет технології та технології комп'ютерного дистанційного навчання»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 04.04.2023

с4 квітня 2023 р. відбувся методичний семінар завідувача кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту, професора Беспалька Р.І. за темою «Концепції та метафори в презентаціях».

і

Функціональні можливості сучасних комп’ютерних та комунікаційних технологій надають освітньому процесу реалізацію низки можливостей, з-поміж яких:

1) необмежені можливості щодо збору, збереження, передачі, перетворення, аналізу та застосування різноманітної за своєю природою інформації;

2) підвищення доступності освіти розширенням форм її отримання;

3) забезпечення безперервності навчання та підвищення кваліфікації протягом усього активного періоду життя;

4) розвиток особистісно-орієнтованої додаткової та випереджаючої освіти;

5) значне розширення та вдосконалення організаційного забезпечення освітнього процесу (віртуальні школи, лабораторії, університети тощо) з підвищенням активності суб’єктів в його організації;

6) створення єдиного інформаційно-освітнього середовища і незалежність освітнього процесу від міста та часу навчання;

7) значне вдосконалення методичного та програмного забезпечення освітнього процесу з можливістю вибору індивідуальної програми навчання та підвищення його мотиваційної сторони.

і

Усі перелічені можливості комп’ютерної техніки дозволяють розробляти нові технології навчання, які можуть сприяти підвищенню якості освіти. Розглянуті питання охоплювали можливості технологій компютерного навчання на сучасному етапі, особливості та відмінності компютерного контролю і тестування, проблемні моменти дистанційного навчання, web-технологій в ГІС-освіті та проведення вебінарів. Вміння публічно виступати перед всією компанією чи невеликі спічі на зборах - це також варіант публічного міні-виступу, і поступовий розвиток і доповнення навичок soft skills.

іч